Από το Τμήμα Αλιείας της Π.Ε. Ημαθίας υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το Β.Δ. αρ.142 / 71 ‘’Περί αλιείας υδροβίων ζώων λιμνών και ποταμών και προστασίας αυτών’’ απαγορεύεται απολύτως σε όλες τις λίμνες και τους ποταμούς της Επικράτειας, η αλιεία πέστροφας, κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Νοεμβρίου κάθε έτους μέχρι της 15ης Φεβρουαρίου του επόμενου έτους για την προστασία της αναπαραγωγής της.

Οι παραβάτες αυτής της απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν (Ν. 1740/87 όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του Ν. 2040/1992)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερικής Ενότητας Ημαθίας στα τηλέφωνα 2331350 123 & 126

Κρυφτό με το λιμενικό και το θάνατο: Το απαγορευμένο ψάρεμα που ακόμα κάνει θραύση στα νησιά

Τρόμος στο Αιγαίο: Τοξικά ψάρια στις ελληνικές θάλασσες

Απαγόρευση ψαρέματος στο Κάβο Γκρέκο

Πνίγηκε προσπαθώντας να πιάσει το αγκίστρι

Εισαγωγή στον κόσμο του  bait boat fishing 

Του Μιχάλη Ζιούρκα


Η ανάγκη των παράκτιων ψαροκυνηγών να έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλα θηράματα που κατέκλυζαν κατά καιρούς τις ακτές,τους οδήγησε

bait boat fishing & casting-Αναζητώντας τα μεγάλα θηράματα

george-2sargoi smallΤι παράξενα πλάσματα που είμαστε μερικές φορές εμείς οι άνθρωποι.
Με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημένοι.!!

Όταν έχουμε καλοκαίρι, καρτερούμε νάρθει ο χειμώνας, να μυρίσει η γη, το χώμα το βρεγμένο, να μαυρίσει ο ουρανός, να ανταριάσει η θάλασσα, να μας ταλαιπωρήσει τρυπώντας μας τα κόκαλα με το αγιάζι το θαλασσινό, να ψαρέψουμε σε άγριες φουρτούνες, όπου τα ψάρια αναζητούν την εύκολη τροφή και να εκτιμήσουμε τελικά ότι «τα καλά κόποις κτώνται» ή κατά το λαϊκότερο, «αν δεν βρέξεις κ....ο ψάρι δεν πιάνεις».

Και μέσα στην μουντάδα του χειμώνα, τη βροχή και τη σκοτεινιά προσπαθούμε να ονειρευτούμε ή να αναπολήσουμε τα καλοκαίρια της ζεστασιάς, της ξεγνοιασιάς, των διακοπών, της διασκέδασης, της ξάστερης βραδιάς, των ολονύχτιων ερωτικών συνευρέσεων με τη μεγάλη σκερτσόζα και ακατανόητη μερικές φορές αγαπημένη.

Ανήκω στο είδος των παράξενων εκείνων πλασμάτων, που μόλις αντιλαμβάνομαι τον κακό καιρό, γυαλίζει το μάτι μου, το αλιευτικό μου ένστικτο χτυπάει κόκκινα και όλο μου το είναι, ζει για το αγαπημένο χόμπι και το ποθητό μου θήραμα, τον σαργό.

Ήταν βραδιά στα μέσα του Γενάρη, ανοιξιάτικη με βάση τις καιρικές συνθήκες, χειμωνιάτικη με βάση την ημερομηνία, όταν ο έτερος των εραστών της ταλαιπώριας, καρδιακός φίλος και «συμπολεμιστής» Βασίλης, μου έσπασε το τύμπανο του αυτιού με την βροντώδη φωνή του, κράζοντας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Surfasting '' Το Υπέροχο Σύμπαν του ''

Τα 7 συχνότερα λάθη του Surfcasting 7/7

Τα 7 συχνότερα λάθη του Surfcasting 5&6/7

Τα 7 συχνότερα λάθη του Surf Casting 2&3/7

Βeach ledgering με μαλαγρωτή

1_-_3Αποδίδοντας... στα δύσκολα!

Το beach ledgering, όπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερα άρθρα, (beach ledgering 1) και (beach ledgering 2), είναι μια τεχνική που βρίσκει εφαρμογή σε ήρεμη θάλασσα. Σε αυτές τις συνθήκες τα ψάρια είναι πολύ διστακτικά και πολύ καχύποπτα σε ό,τι φαίνεται ξένο σε σχέση με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται. Γι' αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε ψιλά εργαλεία για να κερδίσουμε σε διακριτικότητα και να καταφέρουμε να υπερκεράσουμε την επιφυλακτικότητά τους. Μια παραλλαγή του beach ledgering είναι αυτή με μαλαγρωτές, που αποτελεί και το αντικείμενο του συγκεκριμένου άρθρου. Πρόκειται για μια τεχνική που... συνεχίζει να αποδίδει όταν οι άλλες σταματούν.

Του Άκη Τηνιακού

Beach ledgering μέρος β΄

Beach ledgering μέρος α΄

Ultra Light Casting

m-b2-1Η μεσόγειος , με την πληθώρα και την πολυμορφία των ψαρότοπων, έχει να αναδείξει τις τεχνικές του match fishing και Bolognese, σε πρωταγωνιστές στους βραχώδεις σχηματισμούς. Πρόκειται για δύσκολους τόπους με πολλές ιδιομορφίες, που θα πρέπει να μελετήσουμε διεξοδικά για να επιλέξουμε τον καλύτερο τρόπο ψαρέματος που μας αρμόζει.

ΒΡΑΧΩΔΕΙΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Είναι από τους πλουσιότερους ψαρότοπους , τόσο σε ποικιλία θηραμάτων , όσο και σε ομορφιά, διασκέδαση και ποικιλομορφία τεχνικών που εφαρμόζονται. Για το Bolognese και το match fishing είναι το πιο μάχιμο πεδίο, καθώς χαρίζει ακατάπαυστο ενδιαφέρον ,και μάχες με ψάρια που χαράζονται για πάντα στις ψαρευτικές μνήμες.
Κυρίως αναφερόμαστε σε φυσικούς βραχώδεις σχηματισμούς, ενώ επίσης σημαντικοί είναι οι ψαρότοποι των τεχνιτών βραχότοπων , όπως οι μεγάλοι κυματοθραύστες. Σε αυτά τα μέρη είναι πολύ σημαντική η επίδραση των περιβαντολλογικών συνθηκών, κυρίως το κύμα , ο αέρας και τα έντονα ρεύματα.
Διαλέγουμε μέρη που οι πρώτες αποχές είναι σχετικά βαθιές, 3-4 μέτρα με το καλημέρα. Εάν μπορούμε σε απόσταση 10 με 20 μέτρα να ψαρεύουμε σε 5 με 6 μέτρα βάθος είναι το καλύτερο. Σε καταστάσεις ήρεμης θάλασσας σχετικά , τα θηράματα του βράχου είναι πολύ επιφυλακτικά και δύσκολα θα τσιμπήσουν εάν δεν προετοιμάσουμε καλά τον τόπο με μαλάγρωμα.
Στις κοντινές αποστάσεις το Bolognese υπερτερεί , αφού εφαρμόζουμε τεχνική απίκο με υπερ-ελαφριούς φελλούς , που φτάνουν σε ευαισθησία το πολύ ένα γραμμάριο. Η απουσία ρευμάτων βοηθά το συγκεντρωτικό μαλάγρωμα σε ένα μοναδικό σημείο, οπότε και το γρηγορότερο μάζεμα των ψαριών. Με το καλάμι Bolognese παλεύουμε πολύ καλύτερα τα μεγάλα θηράματα και γλιτώνουμε πολλά από τα γρήγορα βραχώματά τους.
Δύσκολα ψάρια όπως οι μεγάλοι σαργοί, τα μελανούρια , τα λαβράκια, οι τσιπούρες, οι κέφαλοι, θα βάλουν σε μέγιστη ταλαιπωρία τον εξοπλισμό μας ,γιατί οι συνθήκες μάχης στο άγριο περιβάλλον των βράχων δεν συγχωρούν λάθη και βεβιασμένες κινήσεις! Το μακρύ καλάμι-7/8 μέτρα- ξεκολλάει στην κυριολεξία τα ψάρια από τον βυθό που ψαρεύουμε σε ελάχιστο χρόνο, καθώς το μεγάλο μήκος δημιουργεί τόξο παραβολής που δεν αφήνει περιθώρια διαφυγής.
m-b4-1Στο match fishing στα βράχια o φελλός πρέπει να έχει την μέγιστη ευαισθησία και να μπορεί να ανιχνεύσει και τις πιο πονηρές τσιμπιές. Σε γενική ομολογία τα ψάρια των βράχων αρπάζουν βίαια το δόλωμα και καταφεύγουν σε σημεία γρήγορα που θα τους προσφέρουν κάλυψη. Ο συναγωνισμός της τροφής είναι μεγάλος σε αυτά τα μέρη, καθώς τα ρεύματα ανακατεύουν τον βυθό βγάζοντας φαγώσιμα υλικά και τα ψάρια βρίσκονται σε εγρήγορση. Ο waggler φελλός είναι ο μόνος τρόπος να ανιχνεύσουμε τις τσιμπιές όταν τα ψάρια δεν τρώνε καλά. Μπορούμε να καλύψουμε όλες τις αποστάσεις και να ρίξουμε τα δολώματα κοντά και μακριά για να αναζητήσουμε τα αρπακτικά ψάρια. ¨Όταν υπάρχει έντονη επιφανειακή κίνηση, ο waggler φελλός αντιστέκεται πιο πολύ στο φαινόμενο ''ποτάμι'', ενώ ο σταθερός επιφανειακός γίνεται έρμαιο του ρεύματος.
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε καταστάσεις κύματος και ειδικά όταν ψαρεύουμε στα βράχια δεν χρησιμοποιούμε match βυθιζόμενες πετονιές. Η πετονιά μπαίνει κάτω από τον όγκο του νερού και το πρωτεύον ρεύμα την τραβάει μπροστά στα βράχια, όπου έχουμε συχνότατο μπλέξιμο ,πολλά κοψίματα και ταλαιπωρία της λεπτής μάνας.
Εκεί βοηθά τα μέγιστα το μακρύ Bolognese καλάμι, που κρατά μακριά την μάνα από τα βράχια και μας βοηθά να έχουμε αμεσότητα στο κάρφωμα. Το match καλάμι σε έντονες συνθήκες ίσως δεν είναι ο ιδανικός σύμμαχος , αφού δημιουργεί μπλεξίματα κοντά στα βράχια με την πετονιά. Ας μην ξεχνούμε ότι για να δουλέψει σωστά η τεχνική θα πρέπει η μύτη του καλαμιού να είναι βυθισμένη μέσα στο νερό, και ότι το κοντό του μήκος δεν μπορεί να κατευθύνει την πετονιά εκεί που θέλουμε. Εάν κάποια στιγμή ο κυματισμός αρχίσει να γίνεται πιο έντονος και ψαρεύουμε σε κοντινή απόσταση με match τεχνική , είναι καλύτερο να το γυρίσουμε σε Bolognese , αφού ο σταθερός φελλός δεν βυθίζεται όταν τον περνάει το κύμα. Σε μακρινές αποστάσεις που δεν φτάνει το Bolognese, μπορούμε να ελαφρύνουμε τον ερματισμό του waggler , για να μην έχουμε έντονο το φαινόμενο των λανθασμένων τσιμπιών.

Δημήτρης Σφαλτός ( carp-matchfishing.gr )

 

 

Βolognese για κέφαλους και τα... μυστικά του!

Το παρακάτω γράφτηκε σε πιο συνοπτική μορφή σαν απάντηση σε κάποια θεματική ενότητα (forum) σαν προσωπική μου άποψη για το πως πρέπει να είναι η "σωστή" μαλάγρα.

Η κλασσική διχογνωμία που είχε αναπτυχθεί ήταν αν η μαλάγρα πρέπει να περιέχει σάπια ωμή σάρκα από ψάρι και αν "δεν θα πρέπει να μπορείς να ανεχθείς την μυρωδιά για πάνω από λίγα δευτερόλεπτα" ή αν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε φρέσκα ψάρια.

Προφανώς τα παρακάτω που γράφω αφορούν την "ψαρομαλάγρα", αυτή με βάση τη σαρδέλα ή όποιο (όποια?) άλλα ψάρια περιέχει και δεν αναφέρομαι στις μαλάγρες από τυριά, από διάφορα "πρόσθετα βελτιωτικά" ή οτιδήποτε άλλο.
Επίσης δεν αναφέρομαι στις έτοιμες μαλάγρες του εμπορίου όπου εκεί απλά διαλέγεις και παίρνεις.

ΨΑΡΕΜΑ ΑΠΙΚΟ ΜΑΛΑΓΡΑ ΚΑΙ ΔΟΛΩΜΑ

labraki-2 SΓια τους πολλούς ο χειμώνας μπορεί να είναι μια δύσκολη εποχή για ψάρεμα , λόγω των δύσκολων περιβαντολογικών συνθηκών που επικρατούν. Για τον σύγχρονο match ψαρά , που επιδιώκει το αθλητικό ψάρεμα με τα λεπτά εργαλεία και το πιάσιμο μεγάλων θηραμάτων, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να πειραματιστεί στην τεχνική του κατάρτιση και να εντριφήσει στο κυνήγι του χειμωνιάτικου λαβρακιού.

ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Στο τέλος της μεταναστευτικής κινητικότητας των αφρόψαρων, τα λιμάνια αρχίζουν να αδειάζουν από τα κοπάδια , και τα μεγάλα λαβράκια αναζητούν την μόνιμή τους τροφή που δεν έχει φύγει ποτέ από αυτούς τους τόπους. Κέφαλοι, άλλα μικρόψαρα, μεγάλες γαρίδες , μαλάκια και καρκινοειδή είναι η συνηθισμένη λεία τους από εδώ και πέρα.Οι διατροφικές τους ανάγκες μειώνονται λόγω του ψυχρού νερού , ενώ γίνονται όλο και πιο δύστροπα καθώς πλησιάζει η αναπαραγωγική τους περίοδος. Σε τέτοιες δύσκολες ψαρευτικές συνθήκες τον μέγιστο ρόλο παίζει η αποκωδικοποίηση των κινήσεων των μεγάλων λαβρακιών , τον τρόπο που τρέφονται και ίσως το κυριότερο , το βάθος που τρώνε.

Εντός, εκτός κι επί τ' αυτά!

Γεια σας καλοι μου φιλοι,
Απευθυνομαι στους συντροφους/συντροφισσες που αγαπουν το ψαρεμα στα γλυκα νερα. Προσωπικα μου αρεσει το ψαρεμα του κυπρινου (ρεκορ 11.7kg) αλλα δεν λεω οχι και στα υπολοιπα ψαρια. Θα μοιραστω μαζι σας μερικα μυστικα για το ψαρεμα αυτου του ωραιου και ευκολου ψαριου.

Ο κυπρινος ψαρευτε ολες τις εποχες πλην του χειμωνα με καλυτερες ωρες τις πιο ζεστες (10-12 14-16).Ψαρευετε με αγκιστρια Νο.5-7 και μισινα 30-35mm (μανα) και 20-25mm (παραμαλλο) αναλογα με τα μεγεθη που υπαρχουν.Αν θα ψαρεψετε πατωτα προτιμιστε μαυρα αγκιστρια και θα δειτε πιο καλα αποτελεσματα.Μπορειτε να ψαρεψετε πατωτα- χρησιμοποιειατε σουστες (στις οποιες μπαινει μαλαγρα) η μεγαλα βαρη και στο τελος τοποθετηστε 2-3 αγκιστρια. Μπορειτε να ψαρεψετε στην επιφανεια με μετακινουμενο φελλο 4-6gr με πιο λεπτες μισινες μεχρι 23mm και αγκιστρια Νο.8-10 σε βαθος 1-2m.
Καλα δολωματα ειναι η σιταροπουλα,πατατα βραστη,σιταρι και σκουλικια κοκκινα. Αποφυγετε τις παστες που κυκλοφορουν στο εμποριο γιατι δεν ειναι και πολυ καλες.
Μπορειτε να φτιαξετε μαλαγρα με συστατικα οπως:αλευρι,γαλετα,βανιλια,μελι,αυγα ψαροτροφη αρωματικα ελαια(μπανανα,σοκολατα, φραουλα κτλ)
αλλα και διαφορες χρωστικες. Κανετε μπαλες στο μεγεθος γροθιας.Προτημιστε να ειναι σφικτη για να μην διαλυετε ευκολα στο νερο.
Αυτα τα λιγα απο εμενα καλοι μου φιλοι.Σας ευχομαι καλη επιτυχια και καλες ψαριες.Για περισσοτερες πληροφοριες θα με βρειτε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Καραντωνης Χριστοφης

Στο πρώτο μέρος του άρθρου γνωρίσαμε την γαρίδα σαν δόλωμα, που μπορούμε να την βρούμε, πως μπορούμε να την συντηρήσουμε, σε ποια ψάρια στοχεύει, και με τι τεχνική θα την ψαρέψουμε.

Σε αυτό το δεύτερο μέρος θα περάσουμε σε πιο τεχνικά ζητήματα που αφορούνε το εξοπλιστικό μέρος, τις τεχνικές παρουσίασης, τις δολωσιές, και θα αναλύσουμε περαιτέρω τα μυστικά στο ψάρεμα με την match τεχνική και δόλωμα ζωντανή γαρίδα.

O ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ TOY MATCH FISHING

Επειδή στην γαρίδα μπορούνε να τσιμπήσουν ψάρια τρόπαια, ο εξοπλισμός δεν μπορεί να ανήκει σε πολύ light καταστάσεις, εκτός και ο ιδιοκτήτης έχει μεγάλη εμπειρία να κουμαντάρει ψάρια πάνω από2- 3 κιλά με καλάμι με action 10 gr, ανάμεσα σε ντέματα, σκοινιά και βράχια. Καλάμια ημιπαραβολικά στα 20-30 γρ μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες σχεδόν τις καταστάσεις και να χειριστούν ακόμη και 14-18 χιλιοστά μάνα, όταν τα λαβράκια είναι πολύ μεγάλα και πονηρά.

Match fishing με waggler φελλό: Το ψάρεμα του λαβρακιού με ζωντανή γαρίδα(Μέρος 1ο)

Μatch fishing με waggler φελλό: To συναρπαστικό ψάρεμα του αυλιά!

Πως να επιλέξετε το κατάλληλο καλάμι για την τεχνική του Match Waggler Fishing

Match fishing και ψάρεμα με παιδιά:Κέφαλος...ο υπέρτατος μαχητής!

Το χταπόδι είναι ένα είδος που υπάρχει εν αφθονία. Ψαρεύεται με πολλούς τρόπους. Εδώ θα εξετάσουμε τον τρόπο ψαρέματός του από βάρκα.
Ο τρόπος αυτός μας επιτρέπει να ψάξουμε σε βαθύτερα νερά, εκεί όπου δεν μπορούν να φτάσουν οι ψαροτουφεκάδες εύκολα. Το ψάρεμα αυτό λέγεται ψάρεμα με μπρακαρόλα (τριπλό αγκίστρι). Η μπρακαρόλα είναι το εργαλείο με το οποίο μπορούμε να πιάσουμε εύκολα χταπόδια από βάρκα.

Είναι ιδιαίτερα παραγωγικό. Φανταστείτε ότι κάποιος μπορεί να πιάσει πάνω από δέκα χταπόδια άνω του ενός κιλού το ένα, με αυτόν τον τρόπο ασχολούμενος γύρω στις τέσσερις με πέντε ώρες.

Τι χρειαζόμαστε
Μια βάρκα με κουπιά η μηχανή, ένα συνεργάτη (οι έμπειροι τα καταφέρνουν και μόνοι τους) δυο τρεις μπρακαρόλες γιατί μπορεί να χάσουμε καμμιά κατά τη διάρκεια του ψαρέματος, ένα τσουβάλι και μια απόχη με μεγάλο άνοιγμα.

Οπου συχνάζουν σπάροι και λιθρινάκια είναι καλός τόπος για το ψάρεμα αυτό. Από τέσσερα πέντε μέτρα βάθος έως είκοσι είναι καλός χώρος για ψάξιμο. Τα ψαρεύουμε το πρωί από το χάραμα μέχρι τις έντεκα και από τις πέντε το απόγευμα μέχρι το σούρουπο.

Τι είναι η μπρακαρόλα
Είναι μια χοντρή πετονιά ογδοντάρα. Της βάζουμε ένα στριφτάρι μεγάλο και ένα παράμαλλο από εξηντάρα πετονιά. Τώρα από τη μεριά του στριφταριού και προς τα κάτω δένουμε πάνω στο παράμαλλο 5 ανοξείδωτα λαμαρινάκια τετράγωνα ή σε σχήμα οβάλ διαστάσεως σαν μισό πακέτο τσιγάρα πλακέ. Κάτω από αυτά δένουμε ή ένα μεγάλο σαφρίδι ή δυο σπαράκια ή λιθρινάκια. Τα ψάρια θέλουν καλή στερέωση και αν δεν έχει πολλά πιασίματα ο βυθός μπορεί να έχετε δέσει πάνω τους μια δυο μικρές σαλαγκιές. Μετά το ψάρι ή τα ψαρακια βάζετε μια ανοξείδωτη αλυσίδα 30 πόντους αντί για βαρίδι. Αυτό είναι όλο.

Η διαδικασία του ψαρέματος
Αφού αποφασίσουμε την περιοχή που θα ψαρέψουμε κοιτάζουμε από πού φυσάει ο καιρός. Αν είμαστε μόνοι μας αυτό μας βοηθάει γιατί αφήνουμε την βάρκα να παρασύρεται σιγά σιγά από τον καιρό αρόδο, να περνά πάνω από την περιοχή που θέλουμε και εμείς να ψαρεύουμε. Πάντως καλύτερα και αποδοτικότερα είναι να πηγαίνουμε κόντρα στον καιρό με κουπιά σιγά σιγά που κάνει ο συνεργάτης μας και εμείς να ψαρεύουμε με την μπρακαρόλα. Την ρίχνουμε λοιπόν στο νερό και την αφήνουμε να πάει στον πάτο. Αφού πατώσει την κουνάμε λίγο καθώς ξεσέρνει η βάρκα ή καθώς κάνει κουπί ο συνεργάτης μας. Κάποια στιγμή νιώθουμε την μπρακαρόλα βαριά. Το χταπόδι είναι απάνω και έχει αγκαλιάσει το ψαράκι μας. Ήρεμα ανεβάζουμε την μπρακαρόλα με έτοιμη την απόχη μας. Όταν φθάσει το χταπόδι κάτω από την βάρκα μισό μέτρο βάζουμε την απόχη κάτω από το χταπόδι και το φέρνουμε στην βάρκα. Το πιάνουμε από την κουκούλα το ελευθερώνουμε από την μπρακαρόλα που ξαναπετάμε στην θάλασσα και το βάζουμε μέσα στο τσουβάλι. Δένουμε με ένα σχοινάκι το τσουβάλι από πάνω και το αφήνουμε. Μέσα στο τσουβάλι δεν μας ενοχλεί καθόλου. Ούτε μαχαιρώματα ούτε τίποτα. Το ίδιο κάνουμε και στα επόμενα που θα βγάλουμε.

Μην ξεχνάτε να τα καθαρίζετε καλά, να τα χτυπάτε 60 γερές φορές ανά κιλό και να τα παραγουλιάζετε
μέχρι να φύγουν όλα τα σάλια τους σε θαλασσινό νερό.

 

Περί ζόκας

giannisΌπως σου έγραψα στο topic για τα βυθόμετρα , παρακάτω είναι τα βασικά για να ξεκινήσεις σωστά στην συρτή με μολύβι φύλακα. Τα παρακάτω δεν είναι απόλυτα υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές ανάλογα με το βάθος που τραβάμε, με το τι μας βολεύει καλύτερα και ουσιαστικά ο καθένας μετά από εμπειρία βελτιώνεται για να αυξήσει τις επιτυχίες του. Για να μην μακρηγορώ τα παρακάτω μου έχουν δώσει αρκετά ψάρια.

Εξοπλισμός

Μηχανάκι, χρειάζεσαι τύπου conventional (δλδ μηχανάκι οριζοντίου τυμπάνου (συρτής) πχ shimano torium ) , η ταχύτητα του να είναι από 3:1 έως 5:1 (βέβαια κάποιοι βολεύονται και με 6:1 , είναι οι παράμετροι που βάζει ο καθένας όπως σου έλεγα). Γενικά να μην πάρεις κάποιο μεγάλο σε όγκο και βάρος μηχανάκι γιατί θα το έχεις συνέχεια στο χέρι και θα σε κουράζει.(καλά μηχανάκια που έχω δουλέψει είναι της shimano, avet, accurate).

Η ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΤΗΣ ΘΟΛΟΥΡΑΣ

Το μικρό πόνημά μου «Η τέχνη του παραγαδιού» δεν είναι ακριβώς ... βιβλίο. Στην πραγματικότητα είναι ένα κείμενο που γράφτηκε σταδιακά και σε διάστημα μεγαλύτερο των 20 ετών, υπό μορφή σημειώσεων - υπενθυμίσεων, αρχικά σε διάφορα χαρτιά σκορπισμένα εδώ κι εκεί και στη συνέχεια σε μορφή ψηφιακών αρχείων, όταν στη ζωή μου μπήκε η πληροφορική.

Από τότε που βγήκα στη σύνταξη και ο ελεύθερος χρόνος μου μεγάλωσε ... δραματικά, αποφάσισα να συγκεντρώσω όλα αυτά τα κείμενα, να τα αρχειοθετήσω και να τα συμπληρώσω, με ότι άλλο είχα στο μεταξύ αποκομίσει από τις ψαρευτικές μου εμπειρίες.

Παραγάδι

Ενας ψαροτουφεκάς από την Ζάκυνθο, ο Δημοσθένης Αδάμης έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για ψάρεμα συναγρίδας, καθώς το εντυπωσιακό ψάρι που έβγαλε ζύγιζε σχεδόν 13 κιλά.

Η συναγρίδα εντοπίστηκε στον βυθό και συγκεκριμένα είχε βάρος 12 κιλά και 700 γραμμάρια.

Η συναγρίδα είναι ένα ψάρι που αλιεύεται με δυσκολία, ενώ και το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ είχε γίνει από Έλληνα ψαροντουφεκά, ο οποίος έβγαλε ένα ψάρι που ζύγιζε 11 κιλά.

 

Μια σύντομη ξενάγηση στους διάφορους τύπους παραδοσιακών σκαφών

Μέρος Β


του Σταύρου Ψαθέρη

Θαλασσινές βάρκες
Σε γενικές γραμμές οι διάφοροι τύποι των θαλασσινών μας βαρκών βασίζονται στις μορφές των αντίστοιχων παραδοσιακών μας σκαφών στρογγυλού πυθμένα που αναφέρονται πιο πάνω, με διάφορα ονόματα ανάλογα με τον τόπο καταγωγής τους, του τελικού σχήματος και του προορισμού τους. Τα μικρά αυτά πλοιάρια, που συνήθως είναι ανοικτού τύπου (χωρίς κατάστρωμα), κινούνταν με κουπιά πανιά και με. Στις μέρες μας, η κίνησή τους αντικατεστάθη με μικρές πετρελαιομηχανές και χρησιμοποιούνται κατά χιλιάδες για επαγγελματική και ερασιτεχνική χρήση. Τα πανιά πλέον χρησιμοποιούνται για επιπρόσθετη ασφάλεια, ευστάθεια ή για διακόσμηση. Από τους διάφορους τύπους των θαλασσινών μας βαρκών ξεχωρίζουν και περιγράφονται:

Το φαινόμενο του Πορθμού του Ευρίπου και οι παλίρροιες

Μετεωρολογία για όλους

Μια πυξίδα ανάγκης

Ελάτε να μάθουμε ιστιοπλοΐα

Για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι ψάρευαν και θα ψαρεύουν.Κάθε ένας που ψαρεύει είχε και θα έχει τα ίδια προβλήματα:
1) Να βρει τα ψάρια.
2) Να τα κάνει να δαγκώσουν το δόλωμα.
3) Να τα πιάσει.
Το βυθόμετρο δεν κάνει τα ψάρια να τσιμπήσουν, ούτε σας τα πιάνει, αλλά σας λύνει το πρώτο και κύριο πρόβλημα, σας τα βρίσκει.

Οικονομική Οδήγηση

tonosΤα ψάρια και τα θαλασσινά αποτελούν μια από τις καλύτερες και πιο υγιεινές επιλογές για ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε δίαιτες απώλειας βάρους, αλλά και σε διατροφικά πλάνα που συνδυάζουν την εκλεπτυσμένη γεύση με την ισορροπημένη διατροφή, καθώς αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Ο τόνος αποτελεί μια από τις επιλογές που χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα διάφορα διατροφικά πλάνα. Όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά, συμπεριλαμβανομένου και του τόνου, περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, κύριο δομικό υλικό του σώματος μας.

Ο τόνος είναι ένα ψάρι πλούσιο σε φώσφορο, σελήνιο και κάλιο. Η χαμηλή του περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και χοληστερίνη, τον κάνουν μια ενδεδειγμένη διατροφική πρόταση, σε αντίθεση με πολλές άλλες ζωικές τροφές.

Ο φώσφορος αποτελεί δομικό υλικό των οστών ωστόσο έχει και αρκετές μεταβολικές δράσεις, αποτελεί συστατικό ορισμένων λιπιδίων, τα οποία συμμετέχουν στον σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών. Το σελήνιο, που περιέχεται στον τόνο σε συνεργιστική δράση με την βιταμίνη Ε, προστατεύει ουσίες του οργανισμού ευαίσθητες σε οξειδώσεις. Τέλος, το κάλιο που περιέχεται σε σημαντική ποσότητα, συνεισφέρει στη μεταφορά νευρικών ερεθισμάτων, στον έλεγχο της μυικής συσταλτικότητας και στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης.

Ο φρέσκος τόνος ανήκει στα λιπαρά ψάρια, τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (ΕPA) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA). Ο τόνος σε κονσέρβα, περιέχει εξίσου τις ίδιες υψηλές περιεκτικότητες σε ω-3 λιπαρά οξέα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο για να τον απολαύσει κάποιος.

Tα μεγάλα ψάρια (π.χ. ο τόνος, ο ξιφίας, το σκουμπρί μεγάλου μεγέθους), επειδή ζουν περισσότερα χρόνια, συσσωρεύουν μεγαλύτερη ποσότητα βαρέων μετάλλων και ιδιαίτερα υδραργύρου και γι' αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωσή τους σε συστηματική βάση. Αντίθετα, τα μικρά ψάρια, τα θαλασσινά, τα οστρακοειδή κ.ά. περιέχουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα βαρέων μετάλλων και διοξινών.

Tα βαρέα μέταλλα αποτελούν χημικές ενώσεις, που σε μεγάλες συγκεντρώσεις γίνονται τοξικές και επομένως επικίνδυνες για τον οργανισμό. H χρόνια έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού ιδιαίτερα σε υδράργυρο επιδρά αρνητικά στο ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ υπάρχουν ενδείξεις και για επιβάρυνση του καρδιαγγειακού συστήματος.

Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι ο υδράργυρος βλάπτει σοβαρά το νευρικό σύστημα του νεογνού και του βρέφους. Επομένως, οι έγκυες, οι μητέρες που θηλάζουν, καθώς και τα μικρά παιδιά θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση ψαριών με υψηλή περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα.

Περισσότερο από το 90% του υδραργύρου στα ψάρια, απαντάται με τη μορφή μεθυλιωμένου υδραργύρου, ωστόσο η περιεκτικότητα σε μεθυλιωμένο υδράργυρο ποικίλει από είδος σε είδος.

Ο τόνος της Αλοννήσου, γνωστός και ως «τονάκι Αλοννήσου», είναι προϊόν συσκευασμένου τόνου, που ανήκει στα είδη του λευκού, ερυθρού και κιτρινόπετρου τόνου. Θεωρείται δε καλύτερος από εκείνον του Ειρηνικού ή Ατλαντικού ωκεανού ή άλλων ανοιχτών θαλασσών καθώς λέγεται πως δεν περιέχει ποσότητες βαρέων μετάλλων.

Παρόλο που η μέτρηση των επιπέδων υδραργύρου στις ανοιχτές θάλασσες είναι δύσκολη, συγκρίσεις των πιο πρόσφατων δεδομένων υποδεικνύουν πως το νερό της Μεσογείου δεν περιέχει μεγάλες ποσότητες υδραργύρου σε σχέση με άλλες ανοιχτές θάλασσες.

Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες έρευνες πάνω σε αυτόν τον τομέα, καθώς οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση των επιπέδων υδραργύρου στο νερό των θαλασσών ποικίλουν και επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες.

Πηγή: mednutrition.gr

Σαρδέλα η πολύτιμη!

Garra rufa ˮΤο ψάρι γιατρόςˮ

Αξιολόγηση φακού κεφαλής Petzl Tikka XP

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Λοιπον οταν αρχιζα να αγοραζω εξοπλισμο για ψαρεμα έλεγα σε όλους οτι θα πάω και θα τους φερω ψάρια τοσα για να τρώμε για μια εβδομάδα και μου έλεγαν να συγρατηθω, αλλα τους απαντουσα οτι οτι θα εχω την τυχη του πρωταρη.Ολα καλα εως οτου έφτασε η ωρα για ψαρεμα.Πηγαινω στην παραλια αρχιζω να ετοιμαζω το καλαμι,την πετονια,τα αγκιστρια,τα δολωματα.Ολα ειναι ετοιμα και ριχνω επιτελους για πρωτη μου φορα.Περιμενω και περιμενω και περιμενω.Τιποτα.Οκ λεω ισως ετυχε σημερα, αυριο θα πιασω.Πηγαινω αυριο τα ετοιμαζω ολα ριχνω και περιμενω.Τιποτα παλι.Σκεφτομαι οτι υπαρχει και η αυριανη και τελευταια βραδια οπου θα προσπαθησω να πιασω κατι αν και δεν ηταν στο χερι μου.Ερχεται και η αυριανη βραδια και ειμαι πεπεισμενος οτι θα πιασω κατι σιγουρα.Και πιστευω πως καταλαβαινετε οτι δεν επιασα τιποτα και την τριτη βραδια.Γι'αυτο εσεις οι αρχαριοι μην ακουτε κανεναν να λεει οτι δεν θα πιασετε τιποτα αλλα μην λετε και οτι θα πιασετε...Αρα μην λετε τιποτα αμα ειναι να πιαστει το ψαρι θα πιαστει!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΛΕΣ ΨΑΡΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!! 

ΨΑΡΟΤΟΠΟΙ

ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΤΗΣ ΖΑΡΓΑΝΑΣ

ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ

Πεταχτάρια και μπλεξίματα

Από το Τμήμα Αλιείας της Π.Ε. Ημαθίας υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το Β.Δ. αρ.142 / 71 ‘’Περί αλιείας υδροβίων ζώων λιμνών και ποταμών και προστασίας αυτών’’ απαγορεύεται απολύτως σε όλες τις λίμνες και τους ποταμούς της Επικράτειας, η αλιεία πέστροφας, κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Νοεμβρίου κάθε έτους μέχρι της 15ης Φεβρουαρίου του επόμενου έτους για την προστασία της αναπαραγωγής της.

Οι παραβάτες αυτής της απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν (Ν. 1740/87 όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του Ν. 2040/1992)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερικής Ενότητας Ημαθίας στα τηλέφωνα 2331350 123 & 126

Κρυφτό με το λιμενικό και το θάνατο: Το απαγορευμένο ψάρεμα που ακόμα κάνει θραύση στα νησιά

Απαγόρευση ψαρέματος στο Κάβο Γκρέκο

Γνωρίζεις ότι το ψάρεμα αχινού απαγορεύεται αυστηρότατα; Βαριά τα πρόστιμα!

Τέλος το ελεύθερο ψάρεμα για τους ερασιτέχνες επανέρχεται η άδεια

Διαβαζοντας ενα παλιο αρθρο σε ενα περιοδικο το οποιο ρωταγε γνωστους ψαραδες-συνεργατες του : "Πες ενα μουρμουροτοπο καλο." πηρα την αφορμη να αναφερω εναν μολις λιγα χλμ απο την Αθηνα.Το σημειο βρισκεται στη παραλια Μεγαρων(η Παχης καποιοι την ονομαζουν).Πως θα φτασεται;Πολυ απλο περνοντας την παλαια εθνικη Αθηνων-Κορινθου και αφου περασετε
Ελευσινα-Νερακι-Νεα Περαμο καποια στιγμη ο δρομος κανει διχαλα.Ο δεξια εχει ταμπελα "Μαγαρα".Τον ακολουθαμε μεχρι τα φαναρια στα οποια κανουμε αριστερα κατω.Τελος
πανω στο δρομο θα δειτε ταμπελα παλι προς παραλια Μεγαρων.Τωρα το σημειο το οποιο θα μιλησουμε βρισκεται πανω στη παραλια και εχει ως σημειο αναφορας ενα κεντρο εκδηλωσεων(γαμων κτλ).Εκει ακριβως
θα στησουμε τον εξοπλισμο μας.

Ας μιλησουμε ψαρευτικα τωρα για το σημειο.Ο βυθος ειναι καθαρη αμμουδα με διασπαρτες φυκιαδες αραια.Το βαθος ειναι σταδιακα αυξανομενο και φτανει τα 9 μ περιπου σε normal βολες της ταξεως των 80-100μ.Θα τις
χρειαστουμεμε απνυα διοτι οι μουρμουρες τρωνε σε αυτα τα μηκη.Αρματωσιες θα ειναι κλασσικα διπλαρακια ειτε σταθερου τυπου ειτε συρωμενες τυπου pater noster με παντα μακρια παραμαλλα περιπου 1 οργιας.Ειδικα
η δευτερη ειναι δοκιμασμενη προσωπικα και αποδιδει καλυτερα σε γενικες γραμμες.
Χωρις μονοδολια-μαυρο και αμερικανο οι ψαριες θα ειναι φτωχες με απνυα.Με καιρο μπορουμε να δολωσουμε φαραω στοχευοντας καποιους σαργους στα 80μ οι οποιοι ειναι
λιγοι και καλοι!

Καποτε ενας φιλος τον οποιο απεκτησα στην οικογενεια του www.psarema.gr μου ειπε"Ψαρευω σημαινει μοιραζομαι".
Τα σχολια ειναι δικα σας.......

Καλες χελωνες

Σχοινο Αττικης

Ηραιο Περαχωρας

kotopoulo-6sΝα τα ονομάσω παράδοξα; Να τα ονομάσω ανατρεπτικά; Να τα ονομάσω αφύσικα;
Όπως κι αν τα ονομάσω, είναι τα δολώματα, που χωρίς να μας γεμίζουν το μάτι εκ πρώτης όψεως και ενώ δεν φαίνεται να έχουν κάποια σχέση με τη θάλασσα και τις διατροφικές συνήθειες των ψαριών, αποτελούν εξαιρετικά εδέσματα και όπλο στα χέρια και τα αγκίστρια του ψαρά για καλές ψαριές.
Ένα από αυτά είναι το κρέας γενικότερα, με επικρατέστερο το στήθος του κοτόπουλου.

Γαρίδες αλατισμένες

Γαρίδες λιαστές

Bigattini

Γαρίδα...Ζωντανός σύμμαχος

O νέος Κατάλογος της Fuji για το 2017

Ο online κατάλογος της εταιρείας Εν Πλω Καλαϊτζή

Η νέα σελίδα της εταιρείας Εν Πλω Καλαϊτζή στο Facebook

Νέες πρωτοποριακές συσκευασίες στις μαλάγρες Angry Fish by Dimitris Sfaltos

Τρόμος στις ελληνικές θάλασσες - Τοξικά ψάρια έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Αιγαίο - Ποια είδη μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και το θάνατο - Ποια η αιτία της μετανάστευσης των επικίνδυνων ψαριών

Συναγερμός για τοξικά ψάρια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους έχει σημάνει στο Αιγαίο.

Λεοντόψαρα, λαγοκέφαλοι και άλλα ξενικά ψάρια εξαπλώνονται σιγά-σιγά στις ελληνικές θάλασσες, εκ των οποίων άλλα είναι δηλητηριώδη και άλλα απλά διαταράσσουν το οικοσύστημα.

Ο επικίνδυνος λαγοκέφαλος έχει ήδη εξαπλωθεί ταχύτατα από το 2005 στο Αιγαίο. Τρέφεται με ψάρια αλιείας και αποτελεί εκλεκτό έδεσμα για ορισμένους λαούς, όπως οι Ιάπωνες. Ωστόσο, εάν δεν καθαριστεί σωστά, περιέχει τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει διάρροια, πυρετό, δύσπνοια, ακόμα και το θάνατο.

Εδώ και λίγα χρόνια, και συγκεκριμένα από το 2015, έχει εμφανιστεί στο Αιγαίο και το λεοντόψαρο, το οποίο παρουσιάζει ομοιότητες με τη σκορπίνα.

Τα αγκάθια του έχουν κάποια τοξίνη με επιπτώσεις στον άνθρωπο, οι οποίες ωστόσο, δεν είναι επικίνδυνες.

Προ των πυλών βρίσκεται και το γατόψαρο. Το δηλητηριώδες ψάρι έχει κατακλύσει τις θάλασσες στο Ισραήλ και την Τουρκία και εκτιμάται ότι είναι ζήτημα χρόνου να φτάσει και στο Αιγαίο.

Βασική αιτία της μετανάστευσης των ξενικών αυτών ειδών είναι η κλιματική αλλαγή.

Η μετατροπή των ψαρότοπων σε σκουπιδότοπους και η ευθύνη των ψαράδων!

Τι θέλει να αλλάξει η Κομισιόν σε ψάρεμα γαρίδας και άλλων

Υπερψαριές: Η υπερβολική αλιεία, η επίδειξη ψαριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι συνέπειες της

Συμμαχία 14 χωρών για την προστασία του Ασπροπάρη

logo-erasitexnes-ima8iasΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ

ΘΕΜΑ: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΜΑΘΙΑΣ»
Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 11411/09/4/2013 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας Π.Κ.Μ. κ. Χρήστου Γκουντενούδη, απαγορεύεται η αλιεία στους ποταμούς Γαλλικό, Αξιό, Λουδία, Αλιάκμονα, Στρυμόνα, Εδεσσαίο και όλους τους παραποτάμους, χείμαρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών και σε όλα τα ρέοντα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμπεριλαμβανομένων και των τεχνητών λιμνών με κάθε μέσο και εργαλείο από Δευτέρα 14/04/2014 και ώρα 12:00 π.μ. μέχρι και την Δευτέρα 26/05/2014 και ώρα 12:00 π.μ. , για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Πετράκης Ιωάννης

1st Casting Seminar by FAR CLUB with Andy Copping

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ Π.Ο.Φ.Σ. 2013

''Φθινοπωρινός αγωνας αλιείας απο την ακτή''

10η ΕΤΗΣΙΑ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ - 2012

image 0 02 05 5456e59cede4be85fca6802a85524f1560237e601738f4dc99c1424d3acd3af8 V

Επισκέπτης του psarema.gr έστειλε φωτογραφίες από την παραλία της Αγίας Παρασκευής στις Σπέτσες διατυπώνοντας το παράπονο, ότι ιδιώτης απέκλεισε ολόκληρη την παραλία στήνοντας εγκαταστάσεις, κυριολεκτικά πάνω στο νερό, για το πάρτι ενός γάμου.

Ο δημόσιος χώρος αποκλείστηκε από το κοινό, ενώ όπως μας ενημέρωσε ο αναγνώστης, οι εκκλήσεις του σε Αστυνομία και Λιμενικό έπεσαν στο κενό.

Εάν κάνανε καταγγελία για κανέναν ερασιτέχνη ψαρά που ψάρευε στην εν λόγ παραλία θα κινητοποιούταν ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός για τον εγγληματία.

Εάν δεν είχατε τα σωστά σωσίβια ή τυχών ληγμένα βεγγαλικά του προηγούμενου μήνα θα μας φερόταν λες και κάναμε κανένα έγγλημα.

Που είναι το κράτος σε αυτή τη περίπτωση παρανομίας?

image 0 02 05 2b187f625ebbba079fe83a2e370a77639912705d989081e83e3c378bad52e04e V

image 0 02 05 5456e59cede4be85fca6802a85524f1560237e601738f4dc99c1424d3acd3af8 V

image 0 02 05 7848d3be8fdb83fd1c05da4f61303b18180fc0bb682e280d6b9304455591cc35 V

image 0 02 05 12463b2c249b7ac9acbe4a83d75262d3bf8a4358a99ce4eec30d5cf04dad36f1 V

image 0 02 05 5c65ffb888b734aec74ee7f579a3c69dfb8f694d6f5ad2d0abece3eafc415d8d V

 

O κυρ Θανάσης

Ψάρεμα στην Σύρο

ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΑΚΗ...

Στον τόπο μου

Τραγικό ήταν το τέλος ενός παραθεριστή στην περιοχή Καινούργιο των Καμένων Βούρλων, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ είχε πάει για ψάρεμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ο άτυχος 72χρονος είχε πάει από πολύ νωρίς το πρωί μαζί με τον γαμπρό του για ψάρεμα στην παραλία του οικισμού Χρυσή Ακτή, στο Νέο Θρόνιο.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, κάποια στιγμή το αγκίστρι από το καλάμι ψαρέματος πιάστηκε σε πέτρες και κόλλησε. Ο άτυχος άντρας βούτηξε στη θάλασσα για να το μαζέψει.

Δυστυχώς όμως όπως όλα δείχνουν τον πρόδωσε η καρδιά του και έχασε τις αισθήσεις του μέσα στη θάλασσα.
Αμέσως ενημερώθηκε το Λιμενικό Τμήμα του Αγίου Κωνσταντίνου, οι λιμενικοί του οποίου επενέβησαν άμεσα, για να ανασύρουν τον 72χρονο από τη θάλασσα, δυστυχώς όμως ήταν ήδη αργά για να του προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 72χρονος είναι από την Αθήνα και είχε εξοχικόστην περιοχή όπου ερχόταν τα καλοκαίρια για διακοπές μαζί με την οικογένειά του.
Προανάκριση διενεργεί το Λιμενικό Τμήμα του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ τα ακριβή αίτια θανάτου θα δείξει η νεκροψία νεκροτομή που θα γίνει από τον Ιατροδικαστή.
 

Τρόμος από γιγάντιο καλαμάρι στις ακτές της Ιαπωνίας (Video)

Ψάρευαν συναγρίδες στο Ιόνιο και συναντήθηκαν μεσοπέλαγα με αγριογούρουνα! (Video)

Ψαρευτική συνάντηση Surfcasting στον Μύτικα Πρεβέζης από την εταιρεία Εν Πλω Καλαιτζή

Περιπολίες από τον Α.Σ.Ε.Α.Καρδίτσας για την πάταξη της λαθραλιείας στις λίμνες Σμοκόβου-Πλαστήρα

Το My Eshop είναι ένα πολυκατάστημα ενσωματωμένο στο Psarema.gr το οποίο φιλοξενεί άλλα eshops χωρισμένα ανά κατηγορίες.

Μπορείτε να κάνετε αγορές, αναζητήσεις και συγκρίσεις σε όλα τα eshops τα οποία συμμετέχουν και να επωληθείτε από τις προσφορές τους για τα μέλη του Psarema.gr.

Ο μοναδικός περιορισμός ( για την ώρα ) είναι οτι τα προϊόντα κάθε παραγγελίας σας θα πρέπει να προέρχονται από τον ίδιο πωλητή.

Αυτό γίνετε για να μην μπερδεύονται τα μεταφορικά αλλά και ο τρόπος πληρωμής του κάθε πωλητή. Το psarema.gr δεν εμπλέκεται πουθενά στην διαδικασία πληρωμής και αποστολής των προϊόντων ( απλά διαχειρίζεται τις παραγγελίες σας ).

Σε περίπτωση οποιαδήποτε διένεξης με κάποιον πωλητή το Psarema.gr θα μεσολαβήσει ώστε να λυθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα το ταχύτερο δυνατό.

Το Psarema.gr - My Eshop πριν καταχωρήσει οποιοδήποτε πωλητή, τον ελέγχει ώστε να είστε ασφαλής στις αγορές σας και να σας παρέχουν υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες.

Δήλωση απορρήτου

Αποστολές & Επιστροφές

Όροι χρήσης

Προδιαγραφές XML feed