banner psaremagr

Δολώματα

kotopoulo-6sΝα τα ονομάσω παράδοξα; Να τα ονομάσω ανατρεπτικά; Να τα ονομάσω αφύσικα;
Όπως κι αν τα ονομάσω, είναι τα δολώματα, που χωρίς να μας γεμίζουν το μάτι εκ πρώτης όψεως και ενώ δεν φαίνεται να έχουν κάποια σχέση με τη θάλασσα και τις διατροφικές συνήθειες των ψαριών, αποτελούν εξαιρετικά εδέσματα και όπλο στα χέρια και τα αγκίστρια του ψαρά για καλές ψαριές.
Ένα από αυτά είναι το κρέας



Η παρακάτω συνταγη ειναι η μια απο τις δυο που γνωριζω και η κλασικη γιαυτούς που ψαρεύουν με αυτο το δολωμα.
Λοιπόν αφου εχουμε αγορασει τις φρέσκιες γαρίδες τις καθαρίζουμε και τις αλατίζουμε καλά.
Αφού τις αλατίσουμε τις τοποθετούμε σε ενα δίσκο ή σε κάποιο άλλο επιπεδο σκέβος και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Τις αφήνουμε εκεί δυο μέρες για να σφίξουν καλά και να μην διαλυθούν την στιγμη




image001 Σαν bigattini χαρακτηρίζουμε συνήθως τις προνύμφες κάποιων συγκεκριμένων ειδών μύγας. Κατά την διαδικασία παραγωγής οι μύγες αποθέτουν τα αυγά τους πάνω σε κρέας και στη συνέχεια αυτά  εξελίσσονται σε μικρά σκουληκάκια, τα bigattini. Όταν μεγαλώσουν αρκετά ψάχνουν ένα θερμό και στεγνό μέρος για να μεταμορφωθούν σε μύγες. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το δέρμα τους γίνεται


Το κείμενο έχει μεταφερθεί από το παλιό ψάρεμα και περιέχει τα πάντα για την γαρίδα ως δόλωμα.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Οι περισσότεροι παράκτιοι ψαράδες που ασχολούνται με τις διάφορες τεχνικές ψαρέματος ,είναι σίγουρο ότι επιθυμούν σε κάθε τους εξόρμηση να έχουν πληθώρα δολωμάτων .

Γνωρίζοντας σαφώς το πλεονέκτημα που τους δίνει στο ψάρεμα η δυνατότητα



Σελίδα 1 από 2

banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection