banner psaremagr

koukouzeli απάντησε στο θέμα '"Τα πάντα για τα βυθόμετρα"' στο φόρουμ. 3 years ago

Γιαννης (STAY_ALIVE) έγραψε: Καλησπέρα Γιάννη,

Το μάτι σου δεν είναι σωστά τοποθετημένο , θα πρέπει να πάει πιο κοντά στην μηχανή και από οσο μπορώ να καταλάβω στις φωτογραφίες κοιτάζει λίγο αριστερά.
Στο σημείο που το έχεις από πίσω έχει ένα παρατροπύδιο το οποίο δημιουργει φυσαλίδες και λογικά παράσιτα αλλα και με ταχύτητα μπορεί να χάνεις και τον βυθό. Επίσης είναι πολύ ψηλά, πρέπει να κατέβει και να πάει η βάση πρόσωπο στον καθρέπτη.
Δες στην φωτογραφία που πιστεύω ότι πρέπει να το τοποθετήσεις.


Εκεί ακριβώς το έβαλα προχθές Γιάννη! Δε το έριξα ακόμη στη θάλασσα. Το κόλλησα με σιλικόνη για να βεβαιωθώ για το σημείο θα το ριξω να δω πως δείχνει και έπειτα θα το τοποθετήσω με βίδες και σικαφλέξ. Ίσως βάλω μόνο σικαφλέξ. Για να μην ανοίγω τρύπες. Όπως αυτές στο παλιό σημείο και δε ξέρω πως να καλλωπίσω το στοκάρισμα.
Αλήθεια πώς μπορώ να τις διορθώσω; Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία;;

Διαβάστε περισσότερα...

koukouzeli απάντησε στο θέμα '"Τα πάντα για τα βυθόμετρα"' στο φόρουμ. 3 years ago

Εικόνες απο την τοποθέτηση του βυθομέτρου και το μάτιΔιαβάστε περισσότερα...

koukouzeli απάντησε στο θέμα '"Τα πάντα για τα βυθόμετρα"' στο φόρουμ. 3 years ago

Είναι καλύτερος και εν στάση και σε πορεία. Γιατί ο P79 είναι εσωτερικός...
Βασικά έχω τον HST και έχω τα προβλήματα που προανέφερα. Σε λίγο θα σηκώσω τις φωτογραφίες απο τον αισθητήρα και εικόνες βυθού... Γιατί πήρα και ένα p-79 που βρήκα σε καλή τιμή και σκέφτομαι πιο να κρατήσω τελικά...

Διαβάστε περισσότερα...

koukouzeli απάντησε στο θέμα '"Τα πάντα για τα βυθόμετρα"' στο φόρουμ. 3 years ago

Θα ήθελα να παραθέσω άλλη μια ερώτηση :
Airmar P66T/M DST Vs HST-DFSBL Vs Airmar P-79
Ποιο ψηφίζεται;;

Διαβάστε περισσότερα...

koukouzeli απάντησε στο θέμα '"Τα πάντα για τα βυθόμετρα"' στο φόρουμ. 3 years ago

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη! Τα ψαρέματα που κάνω είναι απ' όλα: Καθετή, Καλαμάρια, συρτή με ζωντανό, slow, inchiku και αραιά κανένα παραγάδι.

Μόλις μπορέσω θα σηκώσω φωτογραφίες!

Ξέρεις αν μπορώ να αντιγράψω το χάρτη που έχω της Novionics και να τον δώσω σε άλλον;;

Διαβάστε περισσότερα...

koukouzeli απάντησε στο θέμα '"Τα πάντα για τα βυθόμετρα"' στο φόρουμ. 3 years ago

Καλησπέρα και πάλι. Βασικά έχω το HDS 5 gen1 με το απλό μάτι. Σκέφτομαι να πάω σε κάτι καλύτερο μιας και με αυτό δε μπορώ να δω ψάρια στα βαθιά. Ιδιαίτερα μετά τα 70 μέτρα. Βέβαια δε ξέρω αν για αυτό οφείλεται το μάτι, το οποίο σίγουρα δεν είναι σωστά τοποθετημένο. Αλλά θεωρώ και σωστά να τοποθετηθεί δε θα έχει τρομερή διαφορά τουλάχιστον εν στάση. Εν κινήσει σίγουρα θα έχει διαφορά. Καθώς μερικές φορές και με 10 κομβους δεν έχω ουτε καν ένδειξη βάθους στο GPS. Σταματημένος ή με 1-2 κόμβους είναι καλύτερα. Παράσιτα έχω μπόλικα. Δε ξέρω αν αλλάξω εντελώς τον αισθητήρα αν θα έχω διαφορά. Γιατί μου είπαν οτι μπορεί να έχει πάρει υγρασία μέσα... (Δε ξέρω...Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;;;)Θα ανεβάσω φωτογραφίες να σχολιαστούν με την πρώτη ευκαιρία.
Έτσι βρήκα το ΗDS 10 1ης γενιας με 1200 € και το HDS 7 3ης γενιάς με τα ίδια χρήματα και είμαι υπο σκέψη....
Ευχαριστώ
Γιάννης

Διαβάστε περισσότερα...

koukouzeli απάντησε στο θέμα '"Τα πάντα για τα βυθόμετρα"' στο φόρουμ. 3 years ago

Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα. Καλύτερα κάποιος να δώσει κάποια χρήματα και να πάρει βυθόμετρο καινούριας τεχνολογίας και με μικρότερη οθόνη ή να διαθέσει τα ίδια και να πάρει κάτι παλιότερο με μεγαλύτερη οθόνη- ανάλυση; (της ίδιας εταιρίας - ποιότητας (αν και τα παλιά μου φαίνονται πιο γερές κατασκευές... χωρίς βέβαια να εχω τεκμηριωμένη άποψη, καθώς δεν έχει πέσει στα χέρια μου κάποιο απο αυτά)
Ευχαριστώ!

Διαβάστε περισσότερα...

Ο koukouzeli ευχαρίστησε Bασιλης Λ. στο θέμα Slow Pitch Jigging 3 years ago

koukouzeli απάντησε στο θέμα 'Slow Pitch Jigging' στο φόρουμ. 3 years ago

Σκεφτόμουν να διαθεσω γυρω στα 250 € για το zen zagan ή τοblack hole hurricane. Αλλά τωρα αναρωτιεμαι και λέω αξίζει ή να πάρω το ΟLYMPUS ACTIVE JIGGING II (2) 20lb action! Αφού δουλεύει τόσο καλά σύμφωνα με το Βασίλη... ;;;;

Διαβάστε περισσότερα...

koukouzeli απάντησε στο θέμα '"Τα πάντα για τα βυθόμετρα"' στο φόρουμ. 4 years ago

βασιλης έγραψε:

καλήμερα , σας παρακολουθώ εδώ και καιρό άλλα είναι η πρώτη φορά που γράφω. Και 8α ήθελα τη βοήθεια σας ψαρεύω με παραγάδια , συρτή με μολύβι φύλακα και tenya , χρησιμοποιώ το lowrance elite 5 toy 2013 έχουν αλαξει πολλά στα πιο καινούρια 8α δω κάποια διάφορα ? ( σε αυτο που εχω με αισθητήρα 83/200) βλέπω τη πετονιά να κατεβενη μέχρι τα 30 μετρά μαχ ακόμα και με 250 αρη βαρίδι ) το ματι ειναι ένταξή τοπο8ετημενω βλέπω κανονικά βυθό και με μεγίστη ταχύτητα 35 κομβουσ βλέπω κανονικά

Αδερφέ! Τι εννοείς οτι βλέπεις κανονικά το βυθό με 35 κόμβους ταχύτητα;;; :shok: :shok:
γιατί εγω με το δικό μου (έχω ένα HDS 5 με τον συνηθισμένο αισθητήρα της Lowrance) στους 18 με 20 κόμβους το βυθόμετρο δείχνει μαύρη εικόνα!
Όχι ψάρια και εικόνα βυθού......ούτε τι βάθος έχει δε μου δείχνει με 20 κόμβους....
Μήπως εννοείς κάτι άλλο;;; ή....
. !rain# κάτι δε πάει καλά στην τοποθέτηση του δικού μου....

Διαβάστε περισσότερα...

Είπε μου αρέσει στις συζητήσεις 4 years ago

koukouzeli απάντησε στο θέμα 'Slow Pitch Jigging' στο φόρουμ. 4 years ago

dimitris georgiou έγραψε:

οπως λεει και ο Γιωργος σχεδον οι περισσοτεροι κανουν long fall, αλλοι καλυτερα άλλοι χειρότερα. Αρχικα οταν ξεκινησα ειπα να παρω φθηνο καλαμι για την τεχνικη και πλανους σειράς (δοξα το Θεό τετοιους βρισκεις πολους), μετα είπα ας παρω ενα μηχανακι καλυτερο για να διορθωσω τα κουσουρια του καλαμιού, ελα ομως που αν δεν δινει kick up, δηλαδη να λυγίζει με το μαζεμα του νήματος και στη συνεχεια να επανερχεται παλι σχεδόν στην αρχικη του θεση, δεν προκειτε να κανεις με τιποτε slow jigging?? Tοτε σκεφτηκα ας παρω καλυτερους πλανους . Ψαρια λοιπον θα παρεις αν υπαρχουν, αν τα βρεις και αν πεινουν. Με μετριο εξοπλισμο θα τα παρεις οταν οι πλανοι αφηνονται να δουλευουν μονοι τους και κυρίως στo κατέβασμα, για αυτο και πηρα κατι ψαρια με το adrenaline inchiku και με το συγκεκριμενο πλανακι για αυτό δουλεψα σε long fall. Συμπερασμα ψαξε και μη βιαζεσαι να αγοράσεις εξοπλισμούς αμφιβολους. Δυστυχως πλην ελαχιστων εξαιρεσεων τα Ιαπωνεζικα καλαμια ειναι τα καλυτερα και παρε οποιο απο αυτα θες με κλειστά ματια, γιατι ειναι ετσι φτιαγμενα και μελετημενα ωστε να δινουν τις προβλεπόμενες κινησεις στους πλανους ( καθε ειδος πλανου δυστυχώς θέλει και τη δική του κινηση, αλλοι θελουν μαλακα ανεβασματα, αλλοι τιναγματα, αλλοι οριζοντιωνουν, αλλοι κινουνται διαφορετικα, βυθιζονται γρηγοροτερα ή αργοτερα). Συνεπως με μετρια καλαμια ασκεις μερικως την τεχνική, αν τα μηχανακια δεν μαζευουν νημα 90 πχ εκατοστα, πως θα κανεις 1/2 ή 1/4 του pitch.. σιγα μη συγκινηθει ο πλανος. Επ' ευκαιρία μαλλον το aernos που λες δεν κάνει για την τεχνική γιατι δεν ειναι conventional, οχι οτι δεν μπορεις αλλα δεν διευκολυνει , για τα αλλα δυο δες ποσο νημα μαζευουν ανα περιστροφη και παιξε με αυτο που μαζευει περισσοτερο και ειναι ελαφρυτερο για να δουλευεις ανετα. Πες μου που ψαρευεις μπας και εξασκηθουμε μαζι γιατι και εγω ρωτωντας παω και μαθαινοντας. Τωρα κραταω ενα yamaga blank galahad 62/3 με μηχανακι το maxel 30 και μαλλον θα μεινω σε αυτα μεχρι να τα καταστρεψω, σιγουρα υπαρχουν πολλες επιλογες ακριβοτερες και φθηνοτερες, οσο ομως υπαρχουν ψαρια υπαρχουν και ελπιδες.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Ψαρεύω Χαλκιδική.
Μπράβο! Θα χαρώ πολύ να κάνουμε κανένα ψαρεματάκι! pecher2# !pecher2#
Θα χαρώ ακόμη πιο πολύ αν είναι και αποδοτικό!... cooksmiley#

Διαβάστε περισσότερα...

banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection