banner psaremagr

Καλημέρα Θοδωρή,, 
Σαν διαδικασία είναι πολύ απλή , αν το κάνεις μια φορά μετά θα σου φανεί παιχνίδι. 
Είναι πολύ εθιστικό το να φτιάχνεις δικού σου χάρτες και πάρα πολύ χρήσιμο στο ψάρεμα (εκτός από ισοβαθής σου δείχνει και σκληρότητα του βυθού).
Τώρα για το θέμα αν πρέπει να ανεβάσεις τις εγγραφές σου στο site είναι κάτι που και μένα με απασχολούσε . Κάποια στιγμή πριν 2 χρόνια η insight genesis είχε κάνει ένα διαγωνισμό και όποιος ανέβαζε τις περισσότερες εγγραφές (σε τμ) public (όχι private) θα κέρδιζε ένα βυθόμετρο. Τότε είχα ανεβάσει και εγώ και μετά δημιουργήθηκε ο social map τον οποίο μετά από την εγγραφή στο site μπορεί  να τον κατεβάσει ο καθένας. Η πληροφορία και η λεπτομέρεια που είχε ο δικός μου χάρτης (private) με αυτόν που ανέβασε το insight δεν είχε καμία σχέση. Για να μπορέσουν να καλύψουν μεγαλύτερη επιφάνεια έχουν ένα αλγόριθμο που υπολογίζει δεξιά και αριστερά (200 μέτρα) από την εγγραφή το βάθος ο οποίος στη δική μας μορφολογία δεν δουλεύει σωστά . Επίσης τις εγγραφές σου μπορείς να τις ανεβάσεις ως private και να μην χρησιμοποιηθούν για τον social map.
Και τέλος πιστεύω ότι εφόσον η insight genesis ανήκει στον όμιλο της Navico (με 3 εταιρίες βυθομέτρων Lowrance-Simrad-B&G και τελευταία αγόρασε και την C-Map) δεν θα ρίσκαρε να χρησιμοποιήσει τις εγγραφές μας για να εμπλουτίσει τον χάρτη της.
Τις παραπάνω σκέψεις έκανα εγώ και μέχρι σήμερα έχω ανεβάσει πάνω από 450 έγγραφες .... 
Αν θες τα λέμε και τηλεφωνικά 6974331881. καλή σου μέρα.

Διαβάστε περισσότερα...

Θοδωρής έγραψε: Καλησπερα,το προσπαθησα αλλα κατι εχει αλλαξει στοsite gofree.Δεν εχει την επιλογη insight genesis...

Καλημέρα Θοδωρή , θα πας στο site της GoFree ( https://gofreemarine.com/ ) και μετά εκεί που λέει PRODUCTS και στην λίστα που θα σου βγάλει θα πας στο C-MAP Genesis.
Θα πας πάνω δεξιά που λέει Sign Up FREE και θα κάνεις λογαριασμό.
Μετά θα σε βάλει στο σελίδα που θα έχεις την δυνατότητα να ανεβάζεις εγγραφές και να φτιάχνεις χάρτες .

Διαβάστε περισσότερα...

Βαλάντης έγραψε: Καλησπέρα. Μπορεί κάποιος να μου στείλει τις κατάλληλες ρυθμίσεις για Lowrance Elite 7 Chirp με Airmar B45 μάτι? Μέγιστο βάθος ψαρέματος 60-80 μέτρα. Κάποιες ρυθμίσεις για αναγνώριση στόχων, κυρίως καλαμάρια και για σύσταση βυθού. Ευχαριστώ!


Καλησπέρα Βαλάντη, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να δηλώσεις το ματι στο στο βυθόμετρο.
Χρησιμοποιούμε σε αυτά τα μέτρα και μέχρι τα 100-120 μέτρα την 200αρα συχνότητα.
Ρυθμίσεις:
Από την κεντρική σελίδα πας Ρυθμίσεις => Βυθόμετρο:
Εκεί που δηλώνεις και το ματι θα επιλέξεις "τύπο ψαρέματος" => Βαθιά Νερά

Στην συνέχεια θα μπεις στην σελίδα του βυθομέτρου (θα βλέπεις δλδ μόνο το βυθόμετρο) και δεξιά στην μπάρα με τις επιλογές επιλέγεις:
Συχνότητα : 200KHz
Στις Προχωρημένες επιλέγεις : Απόρριψη Θορ. : Κλειστή , Καθ. Επιφαν: Κλειστή, Ταχύτητα Κύλισης : Κανονικά , Ταχύτητα Πινγκ :Μεγ
Ευαισθησία επιλεγείς Αυτόματη και θα παίζεις από -2 εωσ +5 ούτως ώστε να έχεις λίγα παράσιτα στο βυθόμετρο σου (όχι τελείως καθαρή εικόνα)
Στην επιλογή Βλέπω : Βάλε Παλέτα:13 και ενεργοποίησε την επιλογή Α-Κυματομορφή , Ταυτότητα Ψαριού : Κλειστή.

Για τα ψαρέματα σου όταν κάνεις τις παραπάνω ρυθμίσεις θα πειράζεις δύο πράγματα ανάλογα με το βάθος που είσαι:
To zoom αλλά δεν θα το δουλεύεις πολύ δλδ μεχρι τα μέτρα δεν θα βάζεις ., 30 - 50 θα έχεις Χ2 , 50-70X3 και μετά μέχρι Χ4.
Και την ευαισθησία την οποία θα την ανεβάζεις τόσο ώστε να έχεις λίγα παράσιτα στην οθόνη σου. Ανάλογα με το βάθος, τα ρέματα , το πλαγκτόν εκείνης της μέρας θα παίζεις από -2 έως +5 
Ότι άλλο θες μου λες

Διαβάστε περισσότερα...

Θοδωρής έγραψε: Καλημερα,θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει με την δημιουργία χαρτων με το inside?Που το βρίσκω το πρόγραμμα ,πως ανεβάζω εγγραφές κτλ.Εχω το HDS 5 gen 2 ευχαριστώ!  


Καλησπέρα Θοδωρή , μπορείς να δεις το βίντεο που είχα φτιάξει παλιότερα στο youtube  https://www.youtube.com/watch?v=UiEkzL411Ig  .
Η διαδικασία δεν έχει αλλάξει πολύ, μπορείς πιο εύκολα  να ανεβάσεις τις εγγραφές σου μέσω της επιλογής Web Upload αντί να κατεβάσεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα..
Δες το video και κάνε μια προσπάθεια και αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα πες μου.
Το τηλ μου είναι 6974331881 (Γιάννης) 

Διαβάστε περισσότερα...

Γιαννης (STAY_ALIVE) απάντησε στο θέμα 'TAI RUBBER ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ' στο φόρουμ. 3 months ago

Καλησπέρα Θανάση , θα συμφωνήσω με τον Χρήστο το tai rubber δεν γίνεται με χέρι .... κυρίως γιατί είναι μια τεχνική που στηρίζεται σε ψιλά εργαλεία και σε λίγα φρένα (max 1-1.5kilo) τα οποία δεν μπορείς να τα εφαρμόσεις με το χέρι. Μπορείς να πάρεις ένα οικονομικό set για να ψαρέψεις και να κάνεις τις δοκιμές σου βέβαια και αυτό με περιορισμούς δλδ να μην απευθύνεσαι σε μεγάλα ψάρια (πχ τσαούσια 4+ κιλα) και όχι για μεγάλα βάθη (μέχρι 80 μέτρα) . Στα μεγάλα ψάρια θες καλό μηχανισμό με σωστά φρένα για να αφήνει νήμα προοδευτικά και σταθερά και στα μεγάλα βάθη επίσης θες καλό μηχανισμό για να μην είναι πολύ κουραστικό.

Διαβάστε περισσότερα...

george έγραψε: καλημέρα την είδα την πατέντα που έκανες με την δικιά σου την μηχανή πολύ ωραία αλλα η δικιά μου πώς θα γίνει λιγο δύσκολο γιατι εσένα έχει τον λεβιέ απο τα πλάγια νεκρα πρόσω όπισθεν ενώ σε εμένα τον έχει απο μπροστά εκεί κολάω εγώ πως θα πιάσω την ντιζα για κόντρα ?   photos.google.com/photo/AF1QipOyUXhdTsR6...Blg1WoMlKPhw8Acc86VE


Ναι είναι πιο δύσκολη η δική σου περίπτωση .... σίγουρα θα υπάρχει τρόπος αλλά θέλεις κάποιον να γνωρίζει από κατασκευές.
Προσπάθησε να βρεις το σχεδιάγραμμα του kit που δίνει η εταιρία για την δική σου μηχανή για να σου δώσει ιδέα πως και αν μπορείς να το φτιάξεις μόνο σου. 

Διαβάστε περισσότερα...

george έγραψε: Καλησπέρα  εχω μία tohatsu mfs 9,8hp τετράχρονη και θέλω να την συνδέσω με τιμονίερα και χειρηστήριο τα οποία τα έχω αλλα χρειάζεται ένα κιτ για να συνδεθουν με αυτήν το οποίο ρώτησα στην αντιπρωσοπεία τις tohatsu και μου είπανε μια τιμή η οποία είναι πολύ ακριβή 300 ευρώ .Μήπως μπορώ να κάνω καμία πατέντα ξέρει κανένας να με βοηθήσει?


Καλημέρα, αν πιάνουν τα χέρια σου δες πως το είχα φτιάξει εγώ (βέβαια στην δική σου ίσως να μην είναι τόσο εύκολο).
https://www.youtube.com/watch?v=_25iQneo1-o&t=2s

Διαβάστε περισσότερα...

Γιαννης (STAY_ALIVE) απάντησε στο θέμα 'Mια βοήθεια παρακαλώ' στο φόρουμ. 4 months ago

Nikos Lamdas έγραψε: Καλημέρα σας!
Μια βοήθεια θα ήθελα γιατί είμαι λίγο ανίδεος. Μου έδωσε ένας φίλος κάτι μικρά ψαράκια και καβούρια που έπιασε και δεν ξέρω τι είναι κι αν είναι βρώσιμα. Αν δεν σας κάνει κόπος παρακαλώ. Έψαξα λίγο στο ίντερνετ αλλά δεν είμαι σίγουρος. Γι' αυτό σκέφτηκα ότι ήταν καλύτερο να ρωτήσω κάποιον που να ξέρει.
Ευχαριστώ πολύ. 


Καλησπέρα Νίκο , αν θες στείλε μου με μνμ φωτογραφία τα ψάρια που σου έδωσε να σου πω. Τα καβούρια αν είναι από καθαρά νερά και όχι από κανένα έλος τρώγονται δεν έχω ακούσει για καβούρια με δηλητήριο. Ψάρια υπάρχουν είδη που είναι επικίνδυνο να φαγωθούν (πχ λαγοψαρο, λεοντόψαρο) 

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ έγραψε: ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΠΗΡΑ ΤΟ FURUNO GP1971 με το  μάτι P 66 KAI ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΠΘΕΤΗΣΗς ΤΟΥ ΕΧΩΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ.ΤΟ  ΣΚΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ RANIERI   5 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΙΣΩΒΑΡΟΣ ΔΗΛΑΔΗ (ΠΙΣΩΤΙΜΟΝΙΕΡΑ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ  55 ΛΙΤΡΑ ΜΕ ΜΕΣΗ
ΒΑΣΗ ΤΑ 30 ΛΙΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΗΧΑΝΗ  MERCURH 75 ΔΙΧΡΟΝΗ ΚΑΙ  SUZUKI 6 ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗ  ΣΟΥΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ  ΦΩΤΟ ΤΙΣ ΓΑΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΥΜΝΗΣ


Καλησπέρα Παναγιώτη , αν θες στείλε μου τις φωτογραφίες με μνμ γιατί στο forum λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος δεν ανεβαίνουν.
Αν θες δες λίγο το παρακάτω βίντεο θα σε βοηθήσει στο αλφάδιασμα του ματιού στην βάρκα ανάλογα με την κλήση που έχει το σκάφος στην θάλασσα. 

www.youtube.com/watch?v=XNAshpxwKdI

Διαβάστε περισσότερα...

mix0s έγραψε: Καλησπέρα στους ψαράδες, νέος και εγώ στον χώρο.
Έχει εμπειρία κανείς για κανένα fishfinder σαν και αυτά παρακάτω?

https://www.ebay.co.uk/itm/Deeper-Smart-Sonar-Pro-W-Fi-GPS-Bluetooth-Fishfinder-for-IOS-and-Android/264297030753?epid=1066392109&hash=item3d8954a461:g:9RIAAOSw9ylcwMy-

Ενδιαφέρομαι αλλά δεν ξέρω την αξιοπιστία του καθώς δεν με ενδιαφέρει να βάλω κάτι μόνιμο για λόγο κόστους.


Καλησπέρα , αν και δεν το έχω δει στην πράξη είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα είναι πεταμένα λεφτά .... ίσως δουλέψει μέχρι τα 10-15 μέτρα παρακάτω δεν νομίζω.

Διαβάστε περισσότερα...

Τις είδα μια χαρά είναι , μπορείς να πας και ένα με δυο πόντους αριστερά να μην ενοχλεί στο στρίψιμο την μηχανή...
Στην δική μου βάρκα έχω βάλει κομμάτι τεφλόν κολλημένο στον καθρέπτη με ζεκαφλέξ 291 χωρίς βίδες.....
Νομίζω είναι καλή λύση για να μην τρυπάς τον καθρέπτη σου ...

Διαβάστε περισσότερα...

Thanos Karamitsos έγραψε: Νομίζω κατάφερα να ανεβάσω τις φωτογραφίες, σορυ για το διπλό ποστ, παιδεύτηκα λίγο με τις φωτογραφίες.
Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για την εμπεριστατωμένη απάντηση σου. Ξήλωσα το garmin και το αντικατέστησα με το GO9 της Simrad με το TM150.
Με προβλημάτισες λέγοντας για την ευαισθησία του παραπάνω ματιού πχ. στον καιρό ωστόσο το επόμενο TM185 έβγαινε κατά πολύ εκτός προυπολογισμού.
Προσπαθώ να εντοπίσω το καλύτερο σημείο για την τοποθέτηση του ματιού, έχοντας δει ενα σωρό βίντεο για τις τοποθετήσεις . Σκέφτομαι να το τοποθετήσω καπου ανάμεσα στις δύο κοκκινες γραμμές της φωτογραφίας. 
Τέλος πως σου φαίνεται η ιδέα κάποιων να τοποθετούν ένα χοντρό κομμάτι τεφλόν  πάχους π.χ 1,5cm και πάνω σε αυτό να βιδώθει το μάτι ? Σίγουρα 2 τρύπες θα είναι καλύτερα από 3 και επιπλέον πολύ εύκολα θα ρυθμίζεται καθ'υψος η βάση του ματιού.
20190424-194034.jpg
20190424-194047.jpg


Καλησπέρα Θάνο, δυστυχώς για κάποιο λόγω δεν μπορώ να δω τις φωτογραφίες σου στο forum (ίσως μου τις κόβει ο server στην δουλειά).
Αν θες στείλτες μου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

To TM150M είναι δύσκολο μάτι στην τοποθέτηση γιατί δεν έχει την υδροδυναμική που έχει πχ HST-DFSBL και ανάλογα με την γάστρα μπορεί να παίζει μπορεί και όχι (εννοώ να βλέπεις με ταχύτητα).Θα δω και τις φωτογραφίες και θα σου πω, γενικά θα πρέπει να είναι αριστερά από το παρατροπίδιο της βάρκας και κοντά στην μηχανή.
Αν το πήρε από Ελλάδα μίλησε με την Αιγαιον (κ Παναγιωτόπουλος ή κ Σπανός) για να σου πουν που πρέπει να το βάλεις.

Γενικά δεν είμαι υπέρ το transom mount ματιών οπότε καλύτερα που δεν πήρες το TM185M. Τα καλύτερα μάτια είναι τα thru-hull γιατι βλέπεις με ταχύτητα πάντα , μπαίνουν σε δύσκολες γάστρες με ιδιαιτερότητες και η εμπειρία έχει δείξει ότι επηρεάζονται λιγότερο από τις συνθήκες (καιρός, ρέματα...). Οποτε μπορεις να ξεκινήσεις με το ΤΜ150Μ και όταν γίνεις πιο απαιτητικός χειριστής βυθομέτρου μπορείς να πας σε κάποιο SS75M ή SS175M ανάλογα το βάθος που θες και τις δυνατότητες σου.

Διαβάστε περισσότερα...

Konstantinos έγραψε: Καλησπέρα και καλη ανασταση σε όλους,

ερωτηση τι διαφορα εχουν οι αισθητηρες:
1) HDI 83/200/455/800 m/h (μπλε)
2)HDI 50/200/455/800 
3) ΤΜ150Μ 

συνδιασμος με elite ti2 και ψαρεματα καθετη και jiging κυριος 60-100m.

 


Καλησπέρα Κωνσταντίνε, οι δύο πρώτοι είναι ίδιοι . Συνήθως επιλέγουμε το 50/200/455/800 αλλά και ο 83/200/455/800 θα κάνει την ίδια δουλειά καθώς τις συχνότητες 50 ή 83 δεν τις χρησιμοποιούμε στα μέτρα που ψαρεύουμε. Για ψάρεμα στα μέτρα που λες όποιο αισθητήρα και να πάρεις θα κάνεις την δουλειά σου.
Ο ΤΜ150Μ είναι chirp αισθητήρας και θα κερδίσεις στους στόχους θα τους βλέπεις πιο καθαρά και με καλύτερο διαχωρισμό όταν τα ψάρια είναι πολλά (λόγω chirp) και επίσης επειδή έχει μεγάλη γωνία εκπομπής θα βλέπεις και πιο μακρινούς από την βάρκα σου στόχους. 

Διαβάστε περισσότερα...

Thanos Karamitsos έγραψε: Γιάννη καλησπέρα, με ενδιαφέρει το ψάρεμα απο σκάφος για τσαούσια φαγκριά μέχρι τα 100-120μ max για την ώρα και ψάχνω για βυθόμετρο.
έχω καταλήξει στο Simrad GO7 με ΤΜ150 και να κρατήσω δίπλα και  το garmin 720s για χάρτη ώστε να δουλεύω όλη την οθονη του simrad για fishfinder ή να πάρω το go9 TM150 αφαιρόντας(πουλώντας) το garmin.
1) Προσπαθώ να ζυγίσω τι χάνω και τι κερδίζω μεταξύ των δύο παραπάνω επιλογών και κλινω προς την πρώτη επιλογή του GO7 
2) Δυσκολεύομαι να βγάλω από το μυαλό μου την σειρά EVO3 της simrad. Για αποκκλειστική χρήση βυθόμετρο καi αδιαφορόντας για radar, δικτυα, και όλα τα σχετικά, σε ποιο σημείο άραγε  υπερτερεί το evo3 έναντι της σειράς GO μιλώντας πάντα μόνο για το βυθόμετρο? Σε τι διαφέρουν οι πομποδέκτες του βυθομέτρου στις δύο αυτές σειρές?
Θα άξιzε η σειρά evo3 με κάτι λιγότερο απο τα 600W chirp transducer? Έχουν κάποια διαφορά στον επεξεργαστή για το sonar ή σε κάποιο chipset του sonar ή όλα τα λεφτά στη σειρά evo είναι τα δεκάδες καλούδια που προσφέρει για ολοκληρωμένες λύσεις με πολλές συσκευες ? 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων 
Θάνος


Καλημέρα Θάνο , 

Γενικά μου αρέσει η ιδέα του να έχω δύο συσκευές στην βάρκα (είναι ευκολία) , την μια να την δουλεύω ως GPS και την άλλη ως βυθόμετρο. Όμως με τα καλούδια που έχουν οι συσκευές της Navico (Lowrance & Simrad) θα προτιμούσα να είναι της ίδιας εταιρίας για να τις έχω συνδεδεμένες μεταξύ τους και να επικοινωνούν.
Βάση αυτού δεν θα κρατούσα το Garmin , γιατί το GO 9 ή το EVO 3 έχει δυο μεγάλα πλεονεκτήματα τα οποία τα χάνεις αν το δουλέψεις μόνο σαν βυθόμετρο.
i) Υπάρχει δυνατότητα ιστορικού στο βυθόμετρο δλδ όταν ψαρεύουμε και δούμε ένα βράχο ή ένα σημείο με ψάρια δεν χρειάζεται να βάλουμε κατευθείαν στίγμα για να μην το χάσουμε αλλά το ψαρεύουμε και αν τελικά είναι ένα σημείο που μας ενδιαφέρει τότε βάζουμε νηματόσταυρο στο βυθόμετρο πάμε προς τα πίσω (στο ιστορικό δλδ του βυθομέτρου) στο σημείο που θέλουμε και βάζουμε το στίγμα μας. Δες αν θες αυτά τα βίντεο που έχω φτιάξει για να καταλάβεις τι εννοώ 
www.youtube.com/watch?v=Y9jzJ1SfGhk
www.youtube.com/watch?v=_4gb_DD-UM0
ii) Χρειάζεσαι και το GPS γιατί πλέον με τα Lowrance - Simrad μπορείς να φτιάξεις το δικό σου χάρτη από τις εγγραφές σου. Πολύ σημαντικό γιατί ο χάρτης αυτός έχει μεγάλη ακρίβεια δείχνει σκληρότητα βυθού και πχ μπορείς να βρεις τα σκαλοπάτια μιας ξέρας. Δες τα παρακάτω βίντεο που έχω φτιάξει ...
www.youtube.com/watch?v=UiEkzL411Ig
www.youtube.com/watch?v=mSCU5id6DEE

Οι διαφορές μεταξύ του EVO 3 και GO πέρα από τα καλούδια που αναφέρεις..ρανταρ κτλ που εμάς τους κατόχους μικρών σκαφών δεν μας ενδιαφέρουν είναι η καλύτερη οθόνη από πλευράς ανάλυσης και καλύτερου touch που έχει το EVO 3 σε σχέση με το GO.
Τώρα από θέμα βυθομέτρου  το EVO 3 μπορεί να πάρει μάτια μέχρι 1000watt ενώ το GO θα παίζει καλά μέχρι τα 600Watt .
Γενικά με το TM150M θα είσαι ΟΚ όποιο βυθόμετρο επιλέξεις .... το μόνο πρόβλημα με το TM150M είναι ότι επηρεάζεται από τον κυματισμό και τα ρέματα οπότε τις μέρες που έχεις από 3 bf και πάνω θα έχεις θέμα στην απεικόνιση. Κατά τα άλλα μέχρι τα 120 μέτρα που θες θα σου παίζει μια χαρά.

Διαβάστε περισσότερα...

sakis έγραψε: Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου.
Μια άλλη ιδέα θα ήταν να φέρω από Ευρώπη με μικρή υπέρβαση του bubget
1. Lowrance HDS-7 Carbon με TotalScan Transducer  περίπου 1100
2. Simrad NSS evo3 7  περίπου 1200 χωρίς μάτι
3. Lowrance HDS-7 Carbon  περίπου 1100 χωρίς μάτιΜε τα παραπάνω και με dfsbl θα έκανα κάτι ή μάταιος ο κόπος και τα χρήματα?
Μήπως όλο το παιχνίδι παίζεται στο καλό μάτι?


Καλημέρα Σάκη , σαφώς και το "παιχνίδι" είναι στον αισθητήρα. Τι να την κάνεις την high definition τηλεόραση αν η κεραία σου είναι μάπα και δεν πιάνει καλά ....

Για να μην παρεξηγηθώ και με το HST DFSBL θα δεις καλά μέχρι τα 100-110 μέτρα και με TM150M απλά όταν θες να πας πιο βαθιά 110+ και να έχεις λεπτομέρεια σε αυτό που βλέπεις στην οθόνη σου  τότε αλλάζει το παιχνίδι και θες καλύτερο μάτι .
Το totalscan δεν κάνει για τα ψαρέματα που θες μόνο για ψαροντούφεκο. 
Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα από μάτι DFSBL  με το οποίο θα βλέπεις καλά από τα 60 μέχρι τα 110 μέτρα και με τις σωστές ρυθμίσεις (όταν μάθεις το βυθόμετρο σου) θα μπορέσεις να το φτάσεις μέχρι τα 130 μέτρα που σε ενδιαφέρουν .... και αργότερα όταν δεις ότι θες να πας παραπάνω μέτρα ή αν θες καλύτερη εικόνα θα πας σε καλύτερο αισθητήρα.

Διαβάστε περισσότερα...

banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection