Ερώτηση Έγκλημα και τιμωρία;

04/09/2005 23:40 #1 από a Guest
Έγκλημα και τιμωρία; δημιουργήθηκε από a Guest
Κυριακή πρωϊ (7:15) κατεβαίνω στην θάλλασα, στα Ψακούδια της Χαλκιδικής. Επειδή δεν έχω δολώματα, παίρνω μαζί μου λίγο ψωμί να δω τι παίζει με κεφαλόπουλα και να δω γενικά τι κυκλοφορεί στην περιοχή. Την Παρασκευή που πέρασα από το ίδιο σημείο υπήρχαν ενδείξεις για κυνηγούς.
Τέλος πάντων κατεβαίνω και ενώ ετοιμάζομαι να ρίξω το ψωμί βλέπω κοντά μου μια σημαδούρα. Την πλησιάζω και βλέπω ότι είναι σημαδούρα για δίχτυα. Η σημαδούρα βρίσκεται περίπου στα 10 μέτρα από την ακτή, ακτή με αμμουδιά κάτω από κατοκοιμένη περιοχή, όπυ στα σπίτια που βρίσκονται ακριβως πίσω μου υπάρχει κόσμος με παιδιά. Κατά τις 8:00 και αφού βλέπω ότι κανείς δεν έρχεται να μαζέψει τα δίχτυα αποφασίζω να τα τραβήξω να δω μήπως είναι κανένα κομμάτι κομένο. Το νερό στο σημείο που βρίσκεται η σημαδούρα έχει βάθος περί τα 60 εκατοστά. Χωρίς λοιπόν να βρέξω την βερμούδα που φορούσα τραβάω σιγά σιγά την σημαδούρα και μαζί το δίχτυ που έρχεται δύσκολα προς τα έξω, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται για κομμάτι αλλά για ολόκληρο το δίχτυ. Αφού τραβάω έξω πάνω από 30 μέτρα διχτυού βλέπω και την άλλη σημαδούρα σε απόσταση από την ακτή στα 350 - 400 μέτρα. ¶ρα το δίχτυ ήταν πάνω από 500 μέτρα. Παρόλι την δυσκολία το δίχτυ ερχόταν προς τα έξω. Τα ψάρια που είχε επάνω μέχρι εκεί που τράβηξα ήταν δύο σπάροι μία γλωσίτσα, μία πέρκα ένα μικρό κεφαλόπουλο, δύο σκορπίνες και ένα μεγάλο χταπόδι στα 1,5 - 2 κιλά που όμως κατάφερε και ξέφυγε από το δίχτυ τρία μέτρα πριν την ακτή. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά η ώρα πήγε 9:30 και κανένας δεν έκανε την εμφάνισή του για να μαζάψει το δίχτυ.
Βρέθηκα λοιπόν στο δίλημα τι να έκανα.
Να έβγαζα το δίχτυ όλο έξω; Τελικά αποφάσισα να αφήσω το κομάτι που έβγαλα πιασμένο με ένα ξύλο και πάνω σε αυτό την σημαδούρα μην τυχόν κανλενας από τα σπίτια κατέβαινε για μπάνιο και μπερδευόταν στο δίχτυ. Α! ξέχασα να αναφέρω ότι το δίχτυ ήταν διπλομανομένο.
Να έπαιρνα τα ψάρια που υπήρχαν στο δίχτυ και να φύγω;
Να καλέσω το λιμενικό και να καταγγείλω τι; Ότι ερασιτέχνης ή επαγγελματίας έριψε τα δίχτυα. Ότι ήταν δίπλα στην ακτή; ότι ήταν διπλομανωμένο; Το λιμαναρχείο απέχει πολύ από την περιοχή και ποτέ μα ποτέ δεν είδα το σκάφος του λιμανικού να βρίσκεται στην περιοχή

Τελικά είναι έγκλημα ή τιμωρία να βγάλει κάποιος το δίχτυ έξω;
Είναι έγκλημα ή τιμωρία να αφαιρέσει κάποιος τα ψάρια από το παράνομο δίχτυ;
Είναι έγκλημα ή τιμωρία να κάνεις αυτό που εκείνη την ώρα αισθάνεσαι (είναι η τρίτη φορά που συμβαίναι αυτό τα τελευταία δύο χρόνια);
Και αν δεν πρέπει να κάνεις τίποτα από αυτά, τότε τι κάνεις;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

04/09/2005 23:54 #2 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Έγκλημα και τιμωρία;
Αντωνη,το να μην κανεις απολυτως τιποτα,αυτο ειναι το εγκλημα.
Φυσικα να ειδοποιησεις το λιμενικο ειναι η καλυτερη λυση.
Αν εκτιμησεις ομως οτι το λιμενικο παιζει και να μην ασχολειθει,παιρνεις το νομο στα χερια σου....Ειναι προσωπικο θεμα το πως θα αντιδρασει ο καθενας μας.Κι εμενα μου εχει τυχει.Εγω ηξερα οτι το λιμενικο δεν προκειται να ερθει,οποτε και το ξεψαρισα,με το σκεπτικο οτι ο τυπος οταν το εβγαζε αδειο,θα αποθαρινονταν να ξαναριξει στο ιδιο ρηχο μερος.Μη φανταστεις τρελα ψαρια,1 σαργουδακι και 2-3 σουπιες.Υπαρχουν και αλλοι τροποι αντιδρασης,αλλα αληθεια πως να καταστρεψεις ενα διχτυ 500 μετρων??
Ισως να μας ενημερωναν οι καθην αρμοδιοι-λιμενικοι για τον τροπο αντιδρασης μας,στην περιπτωση που τους εχουμε ειδοποιησει και μας εχουνε γραψει στα παλια τους τα...πεταχταρια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

05/09/2005 02:37 #3 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Έγκλημα και τιμωρία;
Αντωνη,ουτε εγκλημα ουτε τιμωρια...Πραξη ευθυνης οταν οι ιθυνοντες κανουν οτι δεν καταλαβαινουν.Εγω σε παρομοια περιπτωση τα εκοψα,και τα εβγαλα στην παραλια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

05/09/2005 09:02 #4 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Έγκλημα και τιμωρία;
Αντώνη σύμφωνα με τον νόμο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ψαράς να αφαιρεί αλιευματα απο εργαλείο άλλου ψαρά ( δεν μας λέει τι γίνετε εαν ο άλλος είναι παράνομος αλλά πιστεύω οτι αυτόματα έχεις κάνει παρανομία ).
Το ΜΟΝΟ σύνομο που μπορείς να κάνεις είναι να καλέσεις το τοπικό λιμεναρχείο.
Φαντάζεσαι τι θα γινόταν εαν εκείνη την ώρα περνούσε κατά τύχη το λιμενικό και σε εβλεπε να τραβάς το δίχτι?
Αντε να τους πεις οτι δεν είσαι ελέφαντας και οτι το δίχτι δεν είναι δικό σου.
Πάντα οτι κάνουμε θέλει πολλές φορές σκέψη γιατί μπορεί να βρεθούμε κατηγορούμενοι ενώ προσπαθούμε να διορθώσουμε μια παρανομία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

05/09/2005 09:23 #5 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Έγκλημα και τιμωρία;
Γιώργο συμφωνώ μαζί σου αλλά τα προβλήματα στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πολλά.
Πρώτο και κύριο ότι το λιμενικό δε περνάει ποτέ από εκεί. Η περιοχή υπάγεται στο λιμεναρχείο Μαρμαρά που έχει την ευθύνη όλου του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής. Εμείς είμαστε στο τέλος δίπλα στο πρώτο πόδι και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από Μουδανιά (οδικώς). Την πρώτη φορά που κάλεσα το λιμεναρχείο, η απάντηση ήταν ότι το σκάφος είναι χαλασμένο.
Δεύτερο πρόβλημα ότι εκεί κολυμπάει κόσμος και δη παιδιά.
Τρίτο πρόβλημα ότι το φαινόμενο αυτό είναι συχνό.
Τέταρτο πρόβλημα ότι σε πιάνουν τα δαιμόνια με αυτά που βλέπεις.
Πέμπτο πρόβλημα σε εισαγωγικά αυτό ότι δεν μπορείς να ψαρέψεις
Έκτο, έβδομο ... πρόβλημα να μην τα καταγράφω όλα

Γιαυτό ρωτάω, πως μπορεί κάποιος να μη κάνει τελικά κάτι ουσιαστικό και αν ναι ΤΙ; Την τυπική λύση την γνωρίζω, την ουσιαστική για την προστασία των λουομένων και όχι μόν ψάχνω να βρω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

05/09/2005 09:30 #6 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Έγκλημα και τιμωρία;
Αντώνη σε καταλαβαίνω απόλυτα και σε καμμία περίπτωση δεν τα βάζω μαζί σου ( και εγώ το ίδιο ίσως να έκανα ) ΑΛΛΑ, εδώ δεν μπορούμε να διορθώσουμε μια παρανομία με μία άλλη.
Με καταλαβαίνεις ελπίζω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

05/09/2005 10:51 #7 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Έγκλημα και τιμωρία;
Aντωνη καταλαβαινω το θυμο σου,αλλα ακου ενα παραδειγμα του τι θα μπορουσε να συμβει.
Ενας ψαροντουφεκας,θυμωμενος που ειχε απλωσει καποιος διχτυα γυρω απο την περιοχη που θα ψαρευε,αρχισε να τα τραβαει εξω,οχι πως τα καταφερε βεβαια..λογω βαρους αλλα ετσι οπως το σκορπισε στα ρηχα,καποιος ηλικιωμενος παγιδευτηκε και επειδη ο τοπος ειναι λιγο απομακρος δεν υπηρχε καποιος να τον βοηθησει,παρα μετα απο 4 ωρες οταν τον ειδε ενας περαστικος,κινδυνευσε να πεθανει!
Πιστευω καλυτερα να καλουμε το λιμενικο σε τετοιες περιπτωσεις,και η συνειδηση μας θα ειναι ησυχη που καναμε το καθηκον μας στη θαλασσα που αγαπαμε,παρα να οδηγουμαστε σε ακραιες ενεργειες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

05/09/2005 11:07 #8 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Εγκλημα και τιμωρια
Σε παρομοια περιπτωση που ασυνειδητος ειχε ριξει διχτια σε παραλια (Γενναδι, Ροδος) γειτονας μου με τη βοηθεια του τζιπ του τα εσυρε στην παραλια εξω. Εχω ακουσει αλλου για κοψιματα και καψιματα διχτυων.

Συμφωνω πως η παρανομια δεν αντιμετωπιζεται με αλλη παρανομια.

Νοειται ομως κρατος δικαιου οταν οι υπευθυνοι για την επιβολη της ταξης εκουσια ή ακουσια απουσιαζουν;

Σε αλλα κρατη ο πολιτης δικαιουται μεχρι και να συλλαβει καποιον που εμφανως παρανομει (citizens' arrest).

Το να αφηνεις ομως να εκτελειται μια παρανομια μηπως σε κανει (εστω κι ακουσια) συνεργο;

Γιατι θα πρεπει να ανεχομαι τον καθε ξυπνιο Ελληναρα (ο ορος συμπτωματικα μοιαζει με το Ελληνας - καμμια σχεση) να κλεβει και να καταχραται το περιβαλλον οχι μονο το δικο μου αλλα κυριως των παιδιων μου.

Τελος θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν ατομα με νομικες γνωσεις στο σαιτ την αποψη τους για το πως πρεπει να αντιδρασει ο πολιτης οταν τηλεφωνωντας στο λιμεναρχειο του απαντουν οτι εχουν κι αλλες δουλειες, οτι δεν εχουν σκαφος διαθεσιμο, οτι ελα μωρε επαγγελματιες ειναι και πανε για το μεροκαματο κι αλλα τετοια φαιδρα.

Βασιλης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

05/09/2005 12:03 #9 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα 1000 χρόνια
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που παρανομούν και δεν τους νοιάζεται καρφί, αυτοί που λέμε ότι θα ζήσουν 1000 χρόνια. Είναι μια πολύ διαδεδομένη ράτσα Έλληνα, αλλά κύριο χαρακτηριστικό Βαλκάνιου πολίτη.

Πόσες φορές έχει τύχει να δούμε τέτοιου είδους παρανομίες στην θάλασσα, ή σκάφη να περνάνε με full μηχανή στα 20 μέτρα από τις παραλίες, ή διάφορους που έρχονται στην πλαζ με βάρκες ανάμεσα στον κόσμο για να φορτώσουν τους φίλους τους στο σκάφος και ξαναφεύγουν με μηχανή και όχι με κουπί. Αλλά και στην πόλη αυτό το είδος ανθρώπου μπαίνει ανάποδα στους μονόδρομους και επιμένει ότι εσύ πρέπει να κάνεις πίσω μιας και αυτός είναι πιό "μάγκας", ή σου παρκάρει στην είσοδο του γκαράζ και αφού έρθει μετά από 1 ώρα η αστυνομία ενώ έχεις κορνάρει πολλές φορές και του κόβει κλήση, τότε ξαφνικά εμφανίζεται και έχει και νεύρα παρόλο που εσύ μπορεί να έχεις χάσει τη δουλειά σου. Ας σοβαρευτούμε για να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε λίγο από τριτοκοσμικούς.

Και μετά αγχώνομαι και φοβάμαι μην με "τσιμπίσει" το λιμενικό επειδή η σημαδούρα μου είναι άσπρο-κόκκινη και όχι κίτρινη, ή αν έχω μαζί ένα μικρό φακουδάκο το πρωί για να χαζεύω τα σκοτεινά σημεία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

05/09/2005 19:46 #10 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα εγκλημα
Φιλε Αντωνη ηταν το λιγοτερο που μπορουσες να κανεις σε μια τετοια περιπτωση και αναλογα την κριση του καθενος πιστευω εκεινη τη στιγμη,και μενα μου ετυχε ενα τετοιο περιστατικο,για να σε δωσω να καταγαβεις το πρωι καναμε μπανιο στην συγκεκρημενη περιοχη και το βραδακι πηγαμε για ψαρεμα,με αποτελεσμα να μπερδευτουν τα παραμαλα μου απο εναν τυπο σαν τον δικο σου,εγω που λες τα σηκωσα,ξεμπερδεψα τα παραμαλα και μετα τον ανοιξα τρυπες στα δυχτια,δεν ειναι ουτε μαγγια ουτε εξυπναδα αλλα το γμτ. καλα βρε καθαρμα εχει ΤΟΣΗ θαλασσα μπροστα στην παραλια μου ηρθες να ρηξεις τα βρομοδυχτια σου,οποτε μην ανυσηχεις δεν ειναι ουτε εγκλημα ουτε τημωρια,, 8) 8)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.593 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection