Νεκροί δύο επιχειρηματίες που δεν άντεξαν την οικονομική κρίση

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος δύο επιχειρηματιών στο Αίγιο και την Κρήτη, που αποδίδεται στην οικονομική κρίση, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες και οι δύο άνδρες είχαν οδηγηθεί σε απόγνωση από τα χρέη. Πριν από δύο εβδομάδες, ο επιχειρηματίας από το Αίγιο και πρώην Δήμαρχος της πόλης Λεωνίδας Σιαβελής είχε μιλήσει για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Η καρδιά του δεν άντεξε την πίεση και την Δευτέρα συνεργάτες του τον βρήκαν να ξεψυχά μέσα στο γραφείο του.

Η επιβάρυνση της υγείας του και ο θάνατος του αποδίδεται στην οικονομική κρίση, καθώς τα χρέη και η άρνηση των τραπεζών να τον χρηματοδοτήσουν, οδηγούσαν την επιχείρηση του στο λουκέτο. Η εταιρεία μπετόν του 76χρονου επιχειρηματία αντιμετώπιζε πρόβλημα ρευστότητας και οι 36 υπάλληλοι παρέμεναν απλήρωτοι. Μια επιχείρηση που λειτουργεί απ’ το 1924 στην περιοχή, σταμάτησε να παράγει. Οι διαβεβαιώσεις που του έδωσαν για χρηματοδότηση, έμειναν στα χαρτιά. Η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νατάσσα Ράγιου μιλώντας στον ALPHA επέκρινε τις τράπεζες, λέγοντας ότι τον πίεζαν αδικαιολόγητα, καθώς όπως είπε «δεν μπορώ να καταλάβω, πως είναι δυνατόν να μη του δάνειζαν, όταν τα ακίνητα του ξεπερνούσαν κατά πολύ αυτά, που είχε δανειστεί».

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ένας 52χρονος επιχειρηματίας έδωσε τέλος στη ζωή του λόγω χρεών. Τα τραπεζικά δάνεια αλλά και τα μεγάλα ποσά που του όφειλαν νοσοκομεία, οδήγησαν στο μαρασμό την εταιρεία με ιατρικά είδη που διατηρούσε. Τον Ιωάννη Κακούτη βρήκε νεκρό η σύζυγός του μέσα στην αποθήκη του καταστήματός του. Σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνώριζαν, το τελευταίο τρίμηνο ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος, καθώς τα νοσοκομεία δεν πλήρωναν τις οφειλές τους και οι τράπεζες δεν του έδιναν δάνειο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Συλικός από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έχουν βάλει λουκέτο στην περιοχή 235 επιχειρήσεις. Η έλλειψη ρευστότητας έχει οδηγήσει σε απόγνωση τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς τα δάνεια δίνονται με το σταγονόμετρο, όπως λένε.

Πηγή: ALPHA

No Internet Connection