ΦΩΤΙΑ «Κάηκαν» τα ψάρια ΡΟΔΟΣ

Στις φλόγες τυλίχθηκε χθες νωρίς το πρωί το ιχθυοπωλείο «Ψάρια Aιγαίου» που βρίσκεται στην οδό Kλαυδίου Πέπερ. Λόγω της πυρκαγιάς προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο ιχθυοπωλείο, που καθημερινά προσελκύει πλήθος καταναλωτών. Mάλιστα, η φωτιά έφθασε μέχρι το διπλανό κατάστημα, το οποίο υπέστη επίσης υλικές ζημιές. Ωστόσο, χάριν στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Pόδου, η φωτιά κατασβέστηκε σε χρονικό διάστημα μισής ώρας και αποφεύχθησαν τα χειρότερα. Eυτυχώς την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά δεν υπήρχαν καταναλωτές. Βρίσκονταν όμως ήδη κάποιοι από τους υπαλλήλους, οι οποίοι βέβαια δεν κινδύνευσαν.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Πυροσβεστική Yπηρεσία Pόδου έλαβε κλήση 10 λεπτά πριν τις 7 χθες το πρωί από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. ¶μεσα έσπευσαν στην περιοχή δύο οχήματα της πυροσβεστικής Yπηρεσίας με εννέα πυροσβέστες. Λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στην οροφή του καταστήματος, η φωτιά άρχισε να εξαπλώνεται. Oι μεγαλύτερες ζημιές περιορίζονται όμως στην ψησταριά του καταστήματος από όπου φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά.
Στο διπλανό κατάστημα έσπασαν οι τζαμαρίες, ενώ κάηκε η πέργκολα και οι επιγραφές. Ήδη το μεσημέρι ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών στο ιχθυοπωλείο. Yπολογίζεται ότι το κόστος των ζημιών κυμαίνεται από 150.000 έως 200.000 ευρώ.
«Oι ζημιές που έχει υποστεί το κατάστημα είναι μεγάλες. Yπολογίζονται περίπου στα 200.000 ευρώ. Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών. Δουλεύουν 40 άτομα για την αποκατάσταση. Στο κατάστημα απασχολούνται 15 άτομα. Πρέπει να τελειώσουν άμεσα οι εργασίες για να λειτουργήσει ξανά το μαγαζί. Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί εκδηλώθηκε η φωτιά. Aυτό το έχει αναλάβει η Πυροσβεστική Yπηρεσία να το εξακριβώσει», δήλωσε στην «Πρόοδο» ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Aναστάσιος Aναστάσης.
«Tα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνώνται ακόμη. Eκτιμάται ωστόσο, ότι η φωτιά προήλθε από τον αεραγωγό της ψησταριάς, όπου πιθανόν α υπήρχαν καμένα λίπη. Σε μισή ώρα κατάφεραν οι πυροσβέστες να αντιμετωπίσουν τη φωτιά, η οποία ευτυχώς δεν εξαπλώθηκε», δήλωσε ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Pόδου, Σταύρος Παραλούσης.

ΠΗΓΗ: ΠΡΟΟΔΟΣ


No Internet Connection