Από τα μέλη μας

Υλικα. 120γρ.σολομου 2 φεττες. 1 κουταλια ελιολαδο 2 κουταλιες μαιντανο Μισο φλιντζανι φρεσκα κρεμα ¼ φλιτζανι κρασι ασπρο ¼ φλιτζανιου ζωμο ψαριου Αλατι, πιπερι Τσιγαριζουμε το σολομο με το λαδι και αφου μισοψηθει το βγαζουμε απο το τηγανι.Στη συνεχεια προσθετουμε το κρασι και αφου καταστηθει προσθετουμε το ζωμο,αφηνουμε να βρασει και προσθετουμε την κρεμα αφηνοντας την να καταστηθει στο



Καλή σας μέρα και καλό μήνα , καλές χελώνες σ' όλους σας .
Μόλις γύρισα από διακοπές και συγκεκριμένα από Καλυβιανή Κισσάμου Χανίων Κρήτης , αρώστια με κτύπησε βαρειά , που ζούμε εμείς ρε παιδιά ;

Πρώτη ριξιά και το τρίμετρο καλάμι προσκύνησε τη γαλανή , δεν είχα προλάβει να ανοίξω το δεύτερο καλάμι , το ψαράκι ; τσιπούρα 1.620 δεν θα συνεχίσω για το τι επακολούθησε γιατί κινδυνεύω να θεωρηθώ



Η γνωστή και αγαπημένη μας τσιπούρα με απασχολεί πάνω από 24 χρόνια όταν παιδάκι 8 χρονών ψάρευα με τον πατέρα μου στο λιμάνι του Πειραιά.
Συνηθισμένος τότε σε σπάρους, χυλούδες και άλλα μικρά ψάρια του λιμανιού δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάποιοι πιο έμπειροι από εμάς θα ξενέριαζαν μπρος στα αθώα μου μάτια τσιπούρες από 3 μέχρι 5 κιλά.
Το μυστικό ....



Πιστεύω πως υπάρχουν δυο ειδών ψαράδες :
αυτοί που βασιζόμενοι κυρίως στην λογική παρατηρούν έντονα τους παράγοντες που καθορίζουν το αποτέλεσμα τού κάθε ψαρέματος και προσπαθούν να βελτιώσουν τις τεχνικές τους και αυτοί που ψαρεύουν ανεξάρτητα από τεχνικές, ψάχνοντας την ροή της τύχης, την κατάλληλη στιγμή, το τάιμινγκ, που όταν τους «βγαίνει» - όταν τσιμπάει δηλαδή - νιώθουν την υπέρβαση του



900 γρ. ψάρι για βραστό (είναι πολύ καλός ο μπακαλιάρος ή η πεσκαντρίτσα ή γενικά ψάρι που να κάνει για βραστό)
_1-2 κρεμμύδι (200 γρ.)
_αλάτι & πιπέρι
_2 πατάτες (250 γρ.)
_100 γρ. αγγουράκια τουρσί
_150 γρ. ρίζα από χοντρό σέλινο
_150 γρ. αρακάς
_25-30 κομματάκια κάππαρη
_350 γρ. τόνος σε λάδι

Ζεματίζουμε τον αρακά για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τον τόνο.
Κόβουμε



© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection