Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Φίλε μου σε ευχαριστώ για τήν απάντηση ,Για μπαλάδες πάντως που πάω εγώ, βάζουμε από 15 αγκίστρια και πάνω...
Τα παράμαλλα όντως είναι γύρω στα 10 εκατοστά και καλό είναι αν μπορείς
να τα φτιάξεις έτσι ώστε να περιστρέφονται γύρω από τη μάνα π.χ. με στριφτάρι
επίσης βάζουν και λίγο σωληνάκι ντούρο & διάφανο από το στριφτάρι μέχρι κάποιο
σημείο στο παράμαλλο έτσι ώστε να μην μπορεί το αγκίστρι να πιαστεί στη μάνα.
Όλα αυτά για να μην μπερδεύονται τα παράμαλλα καθώς ανεβαίνουν γεμάτα ψάρια.
Από την άλλη βέβαια ένας διπλανός ψαράς όλα αυτά τα είχε "γραμμένα" και
τον μπακαλιάρο τον 2-κιλο τον έβγαλε "άνετα".
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Το σαβριδι το δολωνεις ολοκληρο?Είναι πολύ καλό ψάρεμα αν δεν υπάρχουν πολλά ρεύματα και φυσικά ψάρια στην περιοχή. Ψαρεύω στον Κορινθιακό με τυχερές και σε βάθη από 270 έως 350 μέτρα. Δεν ρίχνω άγκυρα λόγω μεγάλου βάθους αλλά πετονιές που τις έχω τυλιγμένες σε καλαδούρια. Ανάλογα με την κατάσταση του καιρού ρίχνω 3-5 και μόλις πέσει και η τελευταία αρχίζω να μαζεύω την πρώτη πάντα με την χρήση μοτέρ (παλιά τις μάζευα με τα χέρια αλλά υπήρχαν και πολλά ψάρια…). Δόλωμα φρέσκο σαυρίδι και σαρδέλα σε τάκους. Οι αρματωσιές 12-15 αγκίστρια δεμένα στην μάνα με στριφτάρι και βαρίδι από 800 γραμμάρια έως ένα κιλό. Τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός των μεγάλων ψαριών έχει μειωθεί δραματικά. Αν και δεν ασχολούνται αρκετοί με την τεχνική αυτή στην περιοχή επειδή τα ψάρια είναι λαίμαργα πιάνονται πρώτα τα μεγάλα (άτομα πάνω του κιλού) και στην συνέχεια τα μουσμούλια. Είμαι σε αναζήτηση νέων σημείων στον Κορινθιακό πάντα. Από την εμπειρία μου τα μεγάλα ψάρια τα κρατάνε οι λασποτραγάνες που είναι μικρές σε έκταση και σε μεγάλα βάθη. Λόγω της μικρής έκτασης των ψαρότοπων και του μεγάλου βάθους πρέπει να υπολογίζεις με ακρίβεια τα ρεύματα και τον άνεμο που επικρατεί στην περιοχή ώστε η πετονιά να πέσει πάνω στον ψαρότοπο. Αν δεν πέσει στο σωστό σημείο θα βγoύν τα δολώματα άθικτα ή αν υπάρχει τύχη να βγεί κανένας μπακαλιάρος. Το μεγαλύτερο ψάρι που έχω βγάλει με την βαθειά είναι ένας βλάχος 47 κιλών ψάρι. Άλλα ψάρια εκτός από μπαλάδες μπορείς να βγάλεις μεγάλους κρεμυδάδες (μοιάζουν με σκορπίνες), χριστόψαρα, γουρλομάτες και μπακαλιάρους.Απαραίτητο είναι το βυθόμετρο με δυνατότητα τουλάχιστο 1000 μέτρα και το GPS εκτός αν είσαι καλός στα σημάδια που βάζεις για να μπορέσεις να ξαναρίξεις στο ίδιο σημείο. Με χαρά θα μοιραστώ τις γνώσεις μου και με άλλους ψαράδες για την τεχνική. Πάντως όποιος ξεκινάει τώρα να έχει στο νου του μεγάλη υπομονή και επιμονή και τα ψάρια θα έρθουν.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD