Ερώτηση Τα γύφτικα σκεπάρνια

24/07/2005 12:57 #1 από a Guest
Τα γύφτικα σκεπάρνια δημιουργήθηκε από a Guest
Δείτε τις παρακάτω σελίδες και δείτε πως μερικοί "ανθρωποι" (εγω πρωσοπικά τους θεωρώ ζώα) , καμαρώνουν για ψαριές 71κιλών , 85 λύκων , 60 μπαλάδων σα γύφτικα σκεπάρνια. Αυτοί οι εγκληματίες καμαρώνουν για τα εγκλήματα τους χωρίς συνήδηση , χωρίς ενδιασμούς και μάλιστα δημόσια .Βαφτίζουν ψαράκια σε ψάρακες , χαμογελάνε παγερά με 170 ψάρια απο πίσω αραδιασμένα ....Καιρός να αρχίσουν να φαίνονται μερικές φάτσες , να ξεμπροστιάζονται και όποιος είναι αρμόδιος σε τέτοια εγλκήματα ας αναλάβει δράση και να καταργήσει και αυτό το σαιτ τους του αίσχους . Κ.Παπαθανασίου εσείς τι γυρεύετε σε αυτό το σαίτ ? Ο Δεσποτίδης το ίδιο....κ μερικοί άλλοι γνωστοί του χώρου...


www.smiley.cy.net/basspro/
www.smiley.cy.net/basspro/fotografiko_yliko_thalassa_gr.htm
www.smiley.cy.net/basspro/my_friends_records.htm
www.smiley.cy.net/basspro/dams%20of%20cyprus2.htm


Σιχάθηκα να βλέπω τέτοιους ανθρώπους καιρός να αναλάβουμε δράση....

Κωστής Μανουράς

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

24/07/2005 13:22 #2 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Τα γύφτικα σκεπάρνια
92 λαυρακια,μεσο βαρος 300 γρ 8O 8O που σημαινει οτι πιαστηκαν ψαρακια με βαρος ακομα και κατω των 50 γραμαριων...
Ο αλλος,103 λαυρακια 71 κιλα...
Μπραβο ρε!!!Μεγαλοι μακελαρηδες τρομαρα σας!Εσεις και ο Βουλγαροκτονος...
ΟΥΥΟΥΣΤ!!!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

24/07/2005 18:05 #3 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Τα γύφτικα σκεπάρνια
Πριν και πάνω από κάθε γραπτό νόμο υπάρχει η ηθική που υπαγορεύει τα αυτονόητα. Οι ηθικοί αυτοί νόμοι μας ξεχωρίζουν από τις κατώτερες μορφές ζωής (όπως εμείς τις έχουμε ονομάσει).

Δεν γνωρίζω όμως κανένα ζώο που να σκοτώνει περισσότερο απ' ότι χρειάζεται για την αυτοσυντήρησή του.

Ανάμεικτα τα συναισθήματα μου βλέποντας τις φωτογραφίες. Οργή και απογοήτευση μαζι...

Ντροπή τους...


¶σχετο αλλά σήμερα το πρωί πέρασα από το κατάσημα (αλιεία και κυνήγι) ενός φίλου. Ήταν εκει κάποιος "κυνηγός" που καυχιόταν για το πόσο καλός είναι. Κάτι είπωθηκε για λαγούς και αμέσως ο "μάγκας" μας λέει ότι κάθε χρόνο σκοτώνει δεκάδες. Στο ερώτημα που βρίσκει τόσους λαγούς μας απάντησε γεμάτος καμάρι.... "το βράδυ με τα φώτα" :evil:

"Δεν είσαι κυνηγός" του λέει ο φίλος μου, "κατσαπλιάς είσαι! ¶σε κάτω τα φυσίγγια και πέρασε έξω!". Τον πέταξε έξω από το μάγαζί του χωρίς να του πουλήσει τα φυσιγγια που είχε έρθει να πάρει. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο (τζάμπα) μάγκας δεν ζήτησε τα ρέστα γιατι μάλλον θα είχε φάει εκδίκηση για όλους τους λαγούς που είχε σκοτώσει...

Παντού υπάρχουν ασυνείδητοι... :cry:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

24/07/2005 20:48 #4 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Απάντηση στον Κωστή Μανουρά
Λόγω του λεξιλογίου που χρησιμοποιείς, κανονικά δεν έπρεπε να μπω στον κόπο να σου απαντήσω, αλλά κάνοντας μία εξαίρεση, αποφάσισα να σου γράψω αυτή την απάντηση.

Προσωπικά, δεν έχω κάνει κανένα ψάρεμα σε θάλασσα στην Ελλάδα και δεν είναι ορθό να με κατηγορείς και να με βρίζεις για κάτι το οποίο δεν έκανα, προπαντός χωρίς να με γνωρίζεις. Το αν υπάρχουν φωτογραφίες των 85 και 35 λύκων (αν κατάλαβα καλά, εννοείς λαβράκια), είναι καθαρά προσωπικό θέμα αυτών που έστειλαν τις φωτογραφίες σε εμένα για να τις βάλω στο site. Στο site βάζω οποιαδήποτε φωτογραφία μου στείλει κάποιος.

Στο κάτω μέρος της σελίδας, υπάρχει σημείωση που αναφέρεται σε απορίες, διορθώσεις, ή και προτάσεις που αφορούν την σελίδα και θα μπορούσες κάλλιστα να μου στείλεις τις εισηγήσεις σου. Αντί αυτού, μου στέλνεις ένα καθόλα επιθετικό και απειλητικό email, γεμάτο βρισιές και ταυτόχρονα βγαίνεις και με κατηγορείς με τον ίδιο τρόπο στο psarema.gr.
Σε τι εξυπηρετεί αυτή σου η αντίδραση; Τι νομίζεις πως θα κερδίσεις με αυτό τον αρνητικό τρόπο συμπεριφοράς;

Όσον αφορά την δική μου επιτυχία (διότι για επιτυχία πρόκειται), των 103 λαυρακιών και 71 κιλών, δεν είναι από ψάρεμα στην θάλασσα, αλλά από υδατοφράκτη της Πάφου. Το ψάρι που φαίνεται στην φωτογραφία, είναι το μεγαλόστομο λαυράκι (Largemouth Bass – Micropterus salmoides) που υπάρχει στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Αγγλία και η Ισπανία. Στην Κύπρο, συναντάμε σαφώς μεγαλύτερα κομμάτια από τις πιο πάνω χώρες και ένα κομμάτι άνω των δύο κιλών θεωρείται Trophy Bass βάση των συνθηκών στο νησί. Στην Αγγλία για παράδειγμα, το ψάρι αυτό, σπάνια ξεπερνά τα 500 με 600 γραμμάρια, ενώ το ρεκόρ Ισπανίας είναι λίγο πιο πάνω από δύο κιλά.

Υπάρχει νομοθεσία που διέπει το ψάρεμα στα γλυκά νερά του νησιού και αν ψάξεις τον Νόμο μέσα από τις σελίδες του site θα διαπιστώσεις πώς ήμουν και εξακολουθώ να είμαι καθόλα Νόμιμος. Αυτό δεν σημαίνει πώς συμφωνώ με την υπάρχουσα Νομοθεσία. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να πιέσουμε τα αρμόδια Κυβερνητικά τμήματα προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Εισηγήσεις προς αλλαγή της νομοθεσίας θα βρεις στην σελίδα του Site www.smiley.cy.net/basspro/eisigiseis_nomothesia.htm

Το σημαντικότερο από θέμα συνείδησης, που κάνουμε αρκετοί ψαράδες, είναι η απελευθέρωση αρκετών και μεγάλων κομματιών (από 1 έως και 2 κιλών) την περίοδο αναπαραγωγής. Τα ρίχνουμε πίσω στο νερό ζωντανά, άσχετα αν δεν ήμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε.

Δηλαδή, περνούμε ολόκληρη την ημέρα ψαρεύοντας, ξέροντας από προηγουμένως πώς όλα τα ψάρια που θα πιάσουμε θα αφεθούν ελεύθερα. Μήπως σου έτυχε να κάνεις τέτοιο ψάρεμα και μάλιστα επί μέρες;

Λόγω του ότι σε μερικά φράγματα υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού, ορισμένες εποχές του χρόνου, συνηθίζουμε να ψαρεύουμε αρκετά κομμάτια και σε μεγάλες ποσότητες, πάντα στα πλαίσια της νομοθεσίας.
Ο μέσος όρος βάρους για ένα λαβράκι 3 χρόνων, είναι περίπου τα 350 γραμμάρια για όσους θέλουν να γνωρίζουν τις συνθήκες ανάπτυξης του συγκεκριμένου ψαριού στα φράγματα της Κύπρου.

Στο προσβλητικό email σου, αναφέρεσαι σε νομοθεσία που απαγορεύει σε κάποιον ψαρά, να ψαρέψει με καλάμι από την ακτή, περισσότερο από 5 κιλά ψάρια. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοια νομοθεσία στην Ελλάδα μιας και εγώ ζω στην Κύπρο, αλλά θα παρακαλούσα, αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει, να το αναφέρει.

Αυτά είχα να σου γράψω και δεν πρόκειται να επανέλθω. Μάθε να είσαι Θετικός. Η αρνητικότητα και η αντιδραστικότητα, μόνο αποξένωση μπορούν να σου φέρουν.

Χάρης Παστελλόπουλος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

25/07/2005 05:49 #5 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Τα γύφτικα σκεπάρνια
Καταρχάς νομίζεις ότι μου κάνεις κάποια χάρη που μου απαντάς ??? Έχεις αυτή την εντύπωση???Κάθεσε και μου κάνεις μια ανάλυση πως μεγαλώνει ένα ψάρι στην λίμνη , πόσο είναι τα ρεκόρ και άλλα τέτοια κολοκύθια....είδες πουθενά να πω κάτι για τα γλυκά νερά ???Αλλά και πάλι σου θυμίζω ότι 71κιλά ψάρια , είναι μια ολόκληρη γενοκτονία , που δεν νομίζω ότι κάνεις καλό με το να τα αφερείς απο το νερό και να καμαρώνεις μπροστά απο αυτά....που είναι λοιπόν το catch N release που λες ,μπούρδες για να παραπλανήσεις και να εντυπωσιάσεις και για να μάθεις κάτι για μένα πάντα τα μικρά τα ψάρια μην αξιόλογου μεγέθους τα απελευθερώνω....δεν βαφτίζω ένα μισόκιλο λαβράκι , κιλίσιο και βάλε....που βλέπω κάτι φωτογραφίες σας με κάτι νεογνά και μου τα βαφτίζετε τέρατα,για γέλια είστε.... Που είναι η νομοθεσία που τηρείς ??? Είδες να αναφερθώ πουθενά για την νομοθεσία για ψάρεμα απο την ακτή πουθενά στη Κύπρο , αυτό που σχολίασα ήταν φωτογραφίες απο ψαρέματα στην Ελλάδα που ισχύει αυτή η νομοθεσία και που κακός δεν ισχύει και στην χώρα σου , που επιτρέπεται ακόμα και το νυχτερινό ψαροντούφεκο . Βγαίνεις και λες ότι σε έβρισα και σε απείλησα στο εμαιλ που σου έστειλα....για κάνε copy-paste μάγκα μου το email, να δουν όλοι που είναι ακριβώς οι απειλές και οι βρισιές ....Σε πείραξε που σου είπα ότι καμαρώνετε σαν γύφτικα σκεπάρνια???Αφού τέτοιοι είστε με αυτά που κάνετε , πως θες να σας χαρακτηρίσω...Σου είπα ότι θα σε ξεμπροστιάσω και σου είπα και που , σου έδωσα την ευκαιρία να γνωρίζεις που θα σχολιαστείς και να απαντήσεις κιόλας ...¶σε λοιπόν αυτά τα ταρζανιλίκια που λες ....Μάγκα μου , μάθε να δέχεσαι την πραγματικότητα ως έχει και μην προσπαθείς να μαζέψεις τα αμάζευτα...αν σεβόσουν λίγο τα καλάμια που κρατάς και το νερό για όλα αυτά που σου προσφέρει , θα κατέβαζες αυτές τις φωτογραφίες του αίσχους και της ντροπής . Αν σέβεσαι τα ψαρευτικά σου χρόνια και τις ιθικές αξίες που ίσως να έχεις για το ψάρεμα , φωτογραφίες τέτοιες δεν θα έπρεπε να τις ανεβάζεις στην σελίδα σου . Και σε αυτό εδώ το σαίτ έχουν ανέβει φωτογραφίες στο παρελθόν με παρόμια πράγματα και έχουν κατέβει αμέσως γιατί προσβάλουν το δημόσιο αίσθημα . Μάθε και εσύ επιτέλους να λες τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη .

Κωστής Μανουράς

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

25/07/2005 10:33 #6 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Τα γύφτικα σκεπάρνια

NucDoc έγραψε: ...
......
Δεν γνωρίζω όμως κανένα ζώο που να σκοτώνει περισσότερο απ' ότι χρειάζεται για την αυτοσυντήρησή του.



Εγώ γνωρίζω .....
Έχουν δύο πόδια και περπατούν σε όρθια στάση......, Ή μήπως είναι προσβολή για τα ίδια τα ζώα να τα συγκαταλέγουμε στο ζωικό Βασίλειο με αυτά τα δίποδα ???
[ είναι.... μάλλον είναι ...].

Και κάτι τελευταίο ...,
Σε κάποιες χώρες, η δημοσίευση πορνό φωτογραφιών στο internet με ανήλικο πληθυσμό δεν διώκονται ποινικά, ούτε και κάποιες άλλες ηθικές παρεκτροπές.....
Τι σημαίνει αυτό ??

Ας αναλογιστούμε όλοι μας το ηθικό μέρος αυτής της ιστορίας.
Οι νόμοι δεν μας κάνουν πιο ηθικούς.........

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

25/07/2005 11:04 #7 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Re: Τα γύφτικα σκεπάρνια

manouras έγραψε: .....
........
Κ.Παπαθανασίου εσείς τι γυρεύετε σε αυτό το σαίτ ? Ο Δεσποτίδης το ίδιο....κ μερικοί άλλοι γνωστοί του χώρου...

...
......



Κωστή,
Επέτρεψέ μου να σου πω ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην υιοθετούν αυτήν την νοοτροπία οι άνθρωποι που αναφέρεις..... αυτό είναι λεπτό θέμα.

Αν σε ένα σπίτι γεμάτο καλεσμένους υπάρχουν και άτακτα παιδιά .... δεν φταινε κατά ανάγκην όλοι οι καλεσμένοι, σίγουρα την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο οικοδεσπότης, αυτός είναι υπεύθυνος για το ποιόν που δείχνουν οι καλεσμένοι του.

Φιλικά,
Νίκος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

25/07/2005 14:29 #8 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Τα γύφτικα σκεπάρνια

NucDoc έγραψε: Πριν και πάνω από κάθε γραπτό νόμο υπάρχει η ηθική που υπαγορεύει τα αυτονόητα. Οι ηθικοί αυτοί νόμοι μας ξεχωρίζουν από τις κατώτερες μορφές ζωής (όπως εμείς τις έχουμε ονομάσει).

Δεν γνωρίζω όμως κανένα ζώο που να σκοτώνει περισσότερο απ' ότι χρειάζεται για την αυτοσυντήρησή του.

Ανάμεικτα τα συναισθήματα μου βλέποντας τις φωτογραφίες. Οργή και απογοήτευση μαζί...

Ντροπή τους...

Παντού υπάρχουν ασυνείδητοι... :cry:


... και παντού υπάρχουν και αυτοί που φανατίζονται και ξεσπούν με οργή για διάφορα φαινόμενα. Μόνο που ενίοτε τα φαινόμενα απατούν

Και στη προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στα όσα έγραψα ο ίδιος με βάσει του συναισθήματος και χωρίς να γνωρίζω όλα τα δεδομένα. :oops:

Όχι, δεν ανακαλώ αυτά που έγραψα διότι επί της αρχής διαφωνώ με τέτοιες "ψαριές" αλλά για να είμαστε αντικειμενικοί θα πρέπει να γνωρίζουμε και ΟΛΑ τα στοιχεία.

Κατόπιν εορτής έψαξα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία για το "έγκλημα". Ομολογώ ότι νοιώθω άβολα με τα όσα έμαθα γιατί με τους χαρακτηρισμούς μου (βλ. παράθεση) προσβάλλω μάλλον άτομα που δεν το αξίζουν.

Κάποια από τα στοιχεία που συγκέντρωσα είναι ότι:

- όντως σε κάποιες λίμνες της Κύπρου υπάρχει πρόβλημα από τους υπερπληθυσμούς κάποιων ψαριών με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην επιβίωση άλλων ειδών. Στις λίμνες αυτές είναι "επικηρυγμένα" τα ψάρια αυτά (όπως λ.χ. οι αλεπούδες κτλ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας). Συνεπώς η φωτογραφία από μια ψαριά ρεκόρ σε μια τέτοια λίμνη δεν είναι de facto καταδικάσιμη.

- σε κάποιες φωτογραφίες όπου διακρίνουμε και πολύ μικρά "λαβράκια" (μιλάμε για λαβράκια γλυκού νερού και δεν θα πρέπει να τα μπερδεύουμε με τα γνωστά μας θαλασσινά λαβράκια - είναι άλλα ψάρια) έμαθα ότι απεικονίζονται όλα τα ψάρια της ψαριάς που περιελάμβαναν και άλλα είδη όπου τα ενήλικα είναι συγκριτικά μικρότερα. Για όποιον δεν κατάλαβε: λαβράκι 200γρ δεν το κρατάμε αλλά τον σπάρο των 200γρ ναι! Αν βγάλουμε φωτογραφία μιας ψαριάς φωτογραφίζουμε συνήθως όλα όσα πιάσαμε (και τα μεγάλα ξεχωριστά) :wink:

- Γίνεται αναφορά σε κάποια μέλη του psarema.gr οι οποίοι απεικονίζονται σε φωτογραφίες στο site αυτό της Κύπρου. Αυτό δεν το σχολίασα στο μήνυμα (μου) που παραθέτω γιατί δεν το θεώρησα κατακριτέο. Το site εκείνο φιλοξενεί φωτογραφίες που στέλνουν οι ψαράδες. Δεν είδα οι "δικοί μας" να ποζάρουν με "νήπια" και το θεωρώ άδικο να τους κατακρίνουμε. Εξ άλλου ας δούμε και τις φωτογραφίες των δικών μας μελών (όσο υπήρχε το My Gallery)... όλοι θα θυμόμαστε κάτι απαράδεκτες φωτογραφίες μελών ΜΑΣ για τις οποίες λίγοι έκαναν κάποιο σχόλιο. Γιατί όπως είμαστε ακόμα μέλη του psarema.gr αφού επέτρεψε την δημοσίευση των απαράδεκτων φωτογραφιών από μέλη του? Μα επειδή η κάθε φωτογραφία είναι ευθύνη του ατόμου που την δημοσιεύει! Η λογική του "θύμωσε ο καλόγερος και έκοψε τα... τέτοια του" δεν με βρίσκει σύμφωνο.

- Σε συνέχεια της προηγούμενης παραγράφου θεωρώ ότι όπως δεν είναι σκόπιμο να επιτεθούμε στον fisherman για τις όποιες κατακριτέες φωτογραφίες δημοσιεύουν μέλη του psarema.gr, έτσι δεν είναι δίκαιο να το κάνουμε και στον Administrator του site της Κύπρου (τον οποίο ΔΕΝ τον γνωρίζω προσωπικά).

- Είναι γενική αρχή σωστής συμπεριφοράς (σωστής λέω.... δεν με ενδιαφέρει το καλής ή κακής) να εκφράζουμε με τρόπο τις όποιες διαφωνίες μας και όχι με επιθετικότητα ή με υβριστικό τρόπο. Αλλιώς και τον στόχο μας αλλά και το δίκιο μας χάνουμε. Στην παραπάνω παράθεση κάνω αναφορά σε "ζώα"... Κάτω από άλλες συνθήκες θα είχα δίκιο αλλά εδώ (και έχοντας πλέον περισσότερες λεπτομέρειες) δεν "κολλάει" και ήταν λάθος μου. Το συναίσθημα επικράτησε της λογικής μου :oops:

Τέλος για να μη κουράζω άλλο, ΔΕΝ υπάρχει κανένα υπονοούμενο στα όσα γράφω για κανέναν που συμμετείχε στην συζήτηση αυτή και ΔΕΝ επιθυμώ καμιά απάντηση στα όσα γράφω. Εκφράζω απλά και μόνο την άποψή μου και το κάνω για να μη το έχω βάρος στη συνείδησή μου ότι βιάστηκα να κατακρίνω χωρίς να έχω όλα τα στοιχεία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

25/07/2005 16:43 #9 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Τα γύφτικα σκεπάρνια

NucDoc έγραψε:

NucDoc έγραψε: Πριν και πάνω από κάθε γραπτό νόμο υπάρχει η ηθική που υπαγορεύει τα αυτονόητα. Οι ηθικοί αυτοί νόμοι μας ξεχωρίζουν από τις κατώτερες μορφές ζωής (όπως εμείς τις έχουμε ονομάσει).

Δεν γνωρίζω όμως κανένα ζώο που να σκοτώνει περισσότερο απ' ότι χρειάζεται για την αυτοσυντήρησή του.

Ανάμεικτα τα συναισθήματα μου βλέποντας τις φωτογραφίες. Οργή και απογοήτευση μαζί...

Ντροπή τους...

Παντού υπάρχουν ασυνείδητοι... :cry:


... και παντού υπάρχουν και αυτοί που φανατίζονται και ξεσπούν με οργή για διάφορα φαινόμενα. Μόνο που ενίοτε τα φαινόμενα απατούν

Και στη προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στα όσα έγραψα ο ίδιος με βάσει του συναισθήματος και χωρίς να γνωρίζω όλα τα δεδομένα. :oops:

Όχι, δεν ανακαλώ αυτά που έγραψα διότι επί της αρχής διαφωνώ με τέτοιες "ψαριές" αλλά για να είμαστε αντικειμενικοί θα πρέπει να γνωρίζουμε και ΟΛΑ τα στοιχεία.

Κατόπιν εορτής έψαξα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία για το "έγκλημα". Ομολογώ ότι νοιώθω άβολα με τα όσα έμαθα γιατί με τους χαρακτηρισμούς μου (βλ. παράθεση) προσβάλλω μάλλον άτομα που δεν το αξίζουν.

Κάποια από τα στοιχεία που συγκέντρωσα είναι ότι:

- όντως σε κάποιες λίμνες της Κύπρου υπάρχει πρόβλημα από τους υπερπληθυσμούς κάποιων ψαριών με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην επιβίωση άλλων ειδών. Στις λίμνες αυτές είναι "επικηρυγμένα" τα ψάρια αυτά (όπως λ.χ. οι αλεπούδες κτλ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας). Συνεπώς η φωτογραφία από μια ψαριά ρεκόρ σε μια τέτοια λίμνη δεν είναι de facto καταδικάσιμη.

- σε κάποιες φωτογραφίες όπου διακρίνουμε και πολύ μικρά "λαβράκια" (μιλάμε για λαβράκια γλυκού νερού και δεν θα πρέπει να τα μπερδεύουμε με τα γνωστά μας θαλασσινά λαβράκια - είναι άλλα ψάρια) έμαθα ότι απεικονίζονται όλα τα ψάρια της ψαριάς που περιελάμβαναν και άλλα είδη όπου τα ενήλικα είναι συγκριτικά μικρότερα. Για όποιον δεν κατάλαβε: λαβράκι 200γρ δεν το κρατάμε αλλά τον σπάρο των 200γρ ναι! Αν βγάλουμε φωτογραφία μιας ψαριάς φωτογραφίζουμε συνήθως όλα όσα πιάσαμε (και τα μεγάλα ξεχωριστά) :wink:

- Γίνεται αναφορά σε κάποια μέλη του psarema.gr οι οποίοι απεικονίζονται σε φωτογραφίες στο site αυτό της Κύπρου. Αυτό δεν το σχολίασα στο μήνυμα (μου) που παραθέτω γιατί δεν το θεώρησα κατακριτέο. Το site εκείνο φιλοξενεί φωτογραφίες που στέλνουν οι ψαράδες. Δεν είδα οι "δικοί μας" να ποζάρουν με "νήπια" και το θεωρώ άδικο να τους κατακρίνουμε. Εξ άλλου ας δούμε και τις φωτογραφίες των δικών μας μελών (όσο υπήρχε το My Gallery)... όλοι θα θυμόμαστε κάτι απαράδεκτες φωτογραφίες μελών ΜΑΣ για τις οποίες λίγοι έκαναν κάποιο σχόλιο. Γιατί όπως είμαστε ακόμα μέλη του psarema.gr αφού επέτρεψε την δημοσίευση των απαράδεκτων φωτογραφιών από μέλη του? Μα επειδή η κάθε φωτογραφία είναι ευθύνη του ατόμου που την δημοσιεύει! Η λογική του "θύμωσε ο καλόγερος και έκοψε τα... τέτοια του" δεν με βρίσκει σύμφωνο.

- Σε συνέχεια της προηγούμενης παραγράφου θεωρώ ότι όπως δεν είναι σκόπιμο να επιτεθούμε στον fisherman για τις όποιες κατακριτέες φωτογραφίες δημοσιεύουν μέλη του psarema.gr, έτσι δεν είναι δίκαιο να το κάνουμε και στον Administrator του site της Κύπρου (τον οποίο ΔΕΝ τον γνωρίζω προσωπικά).

- Είναι γενική αρχή σωστής συμπεριφοράς (σωστής λέω.... δεν με ενδιαφέρει το καλής ή κακής) να εκφράζουμε με τρόπο τις όποιες διαφωνίες μας και όχι με επιθετικότητα ή με υβριστικό τρόπο. Αλλιώς και τον στόχο μας αλλά και το δίκιο μας χάνουμε. Στην παραπάνω παράθεση κάνω αναφορά σε "ζώα"... Κάτω από άλλες συνθήκες θα είχα δίκιο αλλά εδώ (και έχοντας πλέον περισσότερες λεπτομέρειες) δεν "κολλάει" και ήταν λάθος μου. Το συναίσθημα επικράτησε της λογικής μου :oops:

Τέλος για να μη κουράζω άλλο, ΔΕΝ υπάρχει κανένα υπονοούμενο στα όσα γράφω για κανέναν που συμμετείχε στην συζήτηση αυτή και ΔΕΝ επιθυμώ καμιά απάντηση στα όσα γράφω. Εκφράζω απλά και μόνο την άποψή μου και το κάνω για να μη το έχω βάρος στη συνείδησή μου ότι βιάστηκα να κατακρίνω χωρίς να έχω όλα τα στοιχεία.



Κωστα προσυπογραφω και εγω...Καλο θα ειναι να μαθαινουμε ολες τις παραμετρους προτου εκφερουμε αποψη,με πρωτο και καλυτερο εμενα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

25/07/2005 16:53 #10 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Τα γύφτικα σκεπάρνια

angler έγραψε: Κωστα προσυπογραφω και εγω...Καλο θα ειναι να μαθαινουμε ολες τις παραμετρους προτου εκφερουμε αποψη,με πρωτο και καλυτερο εμενα...


Αγαπητέ φίλε Νίκο,

Θεωρώ ότι η αγανάκτηση, οργή ή οτιδήποτε οδήγησε στο να ανταποκριθούμε με τον όποιο τρόπο είναι ενθαρρυντικό γιατί είναι καλό να υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις όταν βλέπουμε να βιάζουν την θάλασσα (ή λίμνες, ποτάμια κτλ) που τόσο αγαπάμε.

Βέβαια εδώ μάλλον παρασυρθήκαμε από το συναισθημα (ολοι μας) και αντιδράσαμε όπως αντιδράσαμε αλλά με ανεπαρκή στοιχεία :oops:

Μάλλον όμως καλύτερα έτσι (έστω και αν χρειάστηκε να ανακαλέσω τους χαρακτηρισμούς μου) παρά να αντιδρούσα με απάθεια.... αυτό θα ήταν ΠΟΛΥ χειρότερο!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.634 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection