Ερώτηση Psarema me apiko.

31/08/2005 11:48 #11 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Psarema me apiko.
Ασχολούμαιι και εγώ με απίκο.Επειδή ψαρεύεις με σαλαγγια πρέπει να φροντίσεις να κρατιέται κάπως η ζύμη απάνω.Ένα απο τα καλά του απίκο,αμα ψαρεύεις με σαλαγγια είναι ότι μαλαγρώνεις παράλληλα κάθε φορά που τραβάς.η ζύμη που χρησιμοποιώ είναι φρέσκια σαρδέλα ζυμωμένη με τριμμένη φρυγανια.επειδή στα μέρη μου έχει πολλά μικρόψαρα φροντίζω να έχει μεγαλύτερη συνοχή η ζύμη μου χρησιμοποιώντας λίγο αλευρι.με βάση τα παραπάνω ιδου η συνταγή:παίρνεις μισό κιλό σαρδέλα που την αφήνεις λίγο εκτος ψυγείου για να <<αρπάξει>> κάπως.Την πολτοποιείς σε πολυμίξερ,προσθέτεις λίγο θαλασσινό νερό να αραιώσει κάπως ουτοσώστε όταν προσθέσεις το αλεύρι (χοντρό κατα προτίμιση) να έχεις κάτι κολώδες και υγρό αρκετα.μετά σφιγγεις με τριμμένη φρυγανιά.καλό ειναι να μην το πεθάνεις στο ζύμωμα για να μην μουλιασει πολύ η φρυγανια και γίνει και αυτή σαν ζυμάρι.Ο ρόλος της είναι για να δημιουργείται το εφέ του συννέφου όποτε τραβάς για να μαλαγρώνεις καλύτερα.Όσο πιο φρέσκια ειναι η σαρδέλα,πρόσεξα ότι χτυπάνε σπάροι και σαργοί.Για μπάφες καλό είναι να ειναι κάπως <<βρωμερή>> :) .Επίσης για μελανούρια είδα καλύτερα αποτελέσματα με κονσέρβα σαρδέλλα.απο κει και πέρα άμα θέλεις βάζεις και λίγο γάρο,τυρί πχ blue cheese γαριδάλευρο(παιζει σε μαγαζιά με ζωοτροφές),σαρδελόλαδο κ.τ.λ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

31/08/2005 15:51 #12 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα ζυμη.
ενταξει με τα ελληνικα μαγκεσ,δεν θα ξαναγινει...

λοιπον φιλαρακο ι τροφη ειναι δικιασ μου εμπνευσησ!!!!!!μετα απο πολλα πειραματα κατελιξα σε αυτην...εχς πιασει παρα πολλα ψαρια με δαυτη,οπωσ και τωρα στισ διακοπεσ,αν και πιστευω οτι επαιξε ρολο και το μεροσ που ειμουνα το οποιο εβραζε απο ψαρια...

περνεισ σαρδελεσ τισ λειωνεισ στο μπλεντερ.μαζι με τυρι καταπροτιμιση πσιλοχαλασμενο.! τα ανακατεβεισ ολα μαζι με τριμενι φριγανια και λιγο αλευρι,με το αλευρι το κανεισ οσο σφιχτο θεσ..τωρα τα δυσκολα εχεισ κανεναν γνςστο που εχει ψαραδικο???εαν οχι να βρεισ,το νερο που τρεχει απο τα τελαρα οι πιο πολλοι το μαζευουν για να το πεταξουν στουν υπονομο.τηα παρεισ ενα ποτιρακι απο αυτο και τηα το ριξεισ ,μεσα.το ανακατεβεισ παλι ολο.παρε ολι τιν ζιμι και αστην στο μπαλκονι,οχι στον ηλιο.να βρομισει ο τοποσ.τιν αλλη μερα εισαι ετοιμοσ .
εμενα οσεσ φορεσ την φτιαχνω η μανα μου κανει εοενασταση,ενω η κοπελα με αποφευγει επιδικτικα.βρομαει πολυ.
την μαλαγρα την φτιαχνεισ ετσι ακριβωσ απλα την κανεισ πιο αραιη,πιο πολι νερακι λιγοτερο αλευρι,εγς ριχνς μεσα και χαλικακια ,στα οπια κολαει πανς ι ζυμι και παει κατευθειαν πατο.οπου και διαλειεται.αυτα...καλυ επιτυχεια,παντωσ κανε και ενα πειραμα μονοσ ,δεν θα χασεισ,,οσο πιο βρωμερο τοσο πιο καλο..

α μπορεισ και αντι για αρδελεσ να βαλεισ γαριδεσ,,

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

31/08/2005 15:55 #13 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα .....
sorry για τα λαθη και τισ λαθοσ λεξεισ ,αλλα ειμαι στην δουλεια γραφω παντα αγγλικα ,δεν εχω πολυ χρονο και τα κανω ολα γρηγορα...

σαλαγκια φιλαρακο.διπλη η κατω ενα νουμερο μεγαλητερη απο την πανω...
αυτα....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

31/08/2005 19:30 #14 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Psarema me apiko.
Για σε όλους τους απικο - ψαράδες :) 8) ...
και εγώ ασχολούμε περισσότερο με το απίκο - ψάρεμα....αλλά όμως ποτέ δεν ψάρεψα με σαλαγγιά....αλλά ψαρεύω πάντοτε με διπλό αγκίστρι...ένα πάνω και ένα κάτω....
...και εδωπέρα θα ήθελα να αναφέρω μία απορία μου...(είμαι νέος στο site και δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου αλλού μέσα στο φόρουμ) ....σε ποια ψάρια χρησιμοποιούμε τα αγκιστρια με κοντό 'λαιμό' και σε ποια ψάρια χρησιμοποιούμε αγκίστρια με μακρύ 'λαιμό'?......αναλόγως μικρού ή μεγάλου στόματος του ψαριού? :?



'Ελπις
8)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.477 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection