× Ένα βασικό θέμα, που θα πρέπει να έχουμε σκεφτεί, πριν προβούμε στην αγορά καγιάκ.

Ερώτηση Μεταφορα Καγιάκ με το αυτοκίνητο!

07/06/2012 21:38 #1 από anton (Αντωνης Καντιδακης)
Μεταφορα Καγιάκ με το αυτοκίνητο! δημιουργήθηκε από anton (Αντωνης Καντιδακης)
Γενικά, αρκεί η οποιαδήποτε σχάρα αυτοκινήτου. Το καγιάκ πρέπει να είναι ανεστραμμένο, και ζυγισμένο με το βάρος του στην μέση του αυτοκινήτου και, πολύ γερά δεμένο. Τρέξιμο όχι πάνω από 100χλμ.

Μετά από τα 60χλμ (απόστασης) σταματήστε και κάντε ένα έλεγχο στα δεσίματα μήπως έχουν χαλαρώσει.

Σημεία προσοχής:

- Καλό είναι οι ιμάντες να είναι πολύ γεροί και μαλακοί. Το κούμπωμά τους, (μεταλλικό) να έχει ένα πανάκι ή, πλαστικό από κάτω του, στο μέρος που πατά στο καγιάκ για να μην το πληγώσει.

- Στο μέρος που ακουμπά το καγιάκ στην σχάρα καλό είναι να υπάρχει κάποιο αφρώδες υλικό για να πατά μαλακά.

- Γερό δέσιμο, σωστά και με ασφάλεια δεμένο, μην χαλαρώσει στο ταξίδι. Να μην παραμορφώνεται όμως και το κοίλο μέρος του καγιάκ. Πολύ μικρή παραμόρφωση δεν πειράζει, γιατί θα επανέλθει μετά. Κανονικά, εκτός από τα δυο πλαϊνά δεσίματα, θα πρέπει να δένεται για ασφάλεια (σε τρακάρισμα) και μπρός-πίσω.

- Βέβαια, όταν λέμε «οποιαδήποτε σχάρα», αυτό είναι σχετικό. Πρέπει να είναι γερή και, σε καλή κατάσταση. Υπ’όψιν, ότι, στα καγιάκ την ώρα που τρέχουμε, ασκούνται πολύ μεγάλες δυνάμεις από τον αέρα. Ιδιαίτερα, εάν μας προσπεράσει νταλίκα η λεωφορείο, δημιουργείται πλάγιο ρεύμα αέρα με τόση δύναμη, που μπορεί να στραβώσει και την σχάρα. Γι’αυτό συνιστώνται οι ακριβές σχάρες, που είναι από σκληρά-γερά μέταλλα και, κρατούν γερά (με ειδικά πιασίματα) στο αμάξι. Με γερή σχάρα, (κα τα αντίστοιχα δεσίματα) μπορούμε να ταξιδεύουμε και με 120χλμ. Για ασφάλεια, θα προτείναμε έως 80χλμ με όχι γερή σχάρα και εως 100χλμ με γερή.

- Υπάρχουν διαφόρων τύπων σχάρες, εκτός από τις μεταλλικές που θα τις δείτε, διαβάσετε πιο κάτω. Χονδρικά, εχουμε τον τύπο της φουσκωτής, που είναι ένα λουκάνικο που φουσκώνει και, όλους τους άλλους. Για κοντινές διαδρομές με ένα καγιάκ στην οροφή, είναι ΟΚ οι φουσκωτές και, ιδιαίτερα εύχρηστες. Όχι όμως για ταξίδια.

- Α) Άρθρα στ’αγγλικά για το πώς μεταφέρουμε..

1) www.ehow.com/how_2177835_transport-kayak-car.html

2) www.roguepaddler.com/cartop.htm

3) www.outdooreyes.com/transportkayak.php3

4) www.tpwmagazine.com/archive/2005/apr/skillbuilder/

5) paddlesports.suite101.com/article...to_transport_a_kayak

6) www.kayakfishingstuff.com/drupal/content...ansport-and-carriers Πολύ καλό άρθρο.!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs Κουζούπηsanton (Αντωνης Καντιδακης)Παπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.608 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection