banner psaremagr

Νέο Dacia Logan SUV-Το SUV του λαού

Η επαναφορά της Dacia στο προσκήνιο της ευρωπαϊκής αγοράς θα ενισχυθεί σύντομα και με ένα crossover/SUV μοντέλο, το οποίο θα προέλθει από το πρωτότυπο Duster και θα ενταχθεί στην "οικογένεια" των Logan.
FOTO
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Logan SUV στη Γαλλία θα κοστίζει περίπου 13.000 ευρώ. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη θα είναι ιδιαίτερα προσιτό!

Ο στόχος της Renault να αναβιώσει τη φίρμα Dacia δεν περιορίζεται στα Logan, Logan MCV και Sandero, που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα. Η ρουμάνικη θυγατρική της γαλλικής φίρμας θα δραστηριοποιηθεί εμπορικά τα επόμενα χρόνια και στην κατηγορία των προσιτών κόμπακτ διαστάσεων SUV, με ένα μοντέλο το οποίο θα βασιστεί στο πρωτότυπο Duster, που έδειξε η Dacia τον προηγούμενο Μάρτιο στην Έκθεση της Γενεύης. Άλλωστε, όπως τα Logan και Sandero, έτσι και το επερχόμενο SUV της Dacia στοχεύει στο να προσφέρει όλες τις λύσεις ενός αυτοκινήτου της κατηγορίας του, πάντα όμως με λιτό προφίλ και πολύ καλά value for money χαρακτηριστικά.

Δια χειρός... Renault
Η πολυετής συνεργασία της Renault με τη Nissan φαίνεται πως θα ωφελήσει ακόμη περισσότερο και την Dacia. Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο παραγωγής Logan SUV, που θα προέλθει από το Duster, θα βασίζεται στο πάτωμα του Nissan Qashqai, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να έχει στη γκάμα και δικίνητη έκδοση εκτός της 4χ4. Το design του αποτελεί προϊόν των στούντιο που διατηρεί η Renault στην κεντρική Ευρώπη και συγκεκριμένα σε Ουγγαρία, Ρουμανία αλλά και στο Παρίσι.

Σχεδίαση χωρίς φαντασία
Το πρωτότυπο Duster κρίθηκε ιδιαίτερα ελκυστικό σχεδιαστικά, προκαλώντας μάλιστα πολύ καλές κριτικές χάρη και στο έντονα κουπέ στιλ, που έχει στο πίσω άνω άκρο του αμαξώματός του. Από την άλλη, η κατασκοπευτική, ηλεκτρικά επεξεργασμένη φωτογραφία του μοντέλου παραγωγής, που έχουμε στα χέρια μας, δείχνει ένα αρκετά συντηρητικό αισθητικά σύνολο, χωρίς σχεδιαστικές εξάρσεις. Στο εμπρός του άκρο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στα σχεδόν τραπεζοειδή φωτιστικά σώματα, αλλά και στο έντονο μαύρο προστατευτικό επάνω στον προφυλακτήρα. Λιτή εικόνα αλλά και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες χαρακτηρίζουν και το προφίλ του μελλοντικού SUV της Dacia, το οποίο παράλληλα "υπόσχεται" αρκετές πρακτικές λύσεις, χάρη στις ράγες οροφής αλλά και στη φαινομενικά αυξημένη απόσταση που διαθέτει από το έδαφος. Ενδιαφέρουσα στιλιστική πινελιά αποτελεί η διχρωμία μεταξύ του βασικού χρώματος του αυτοκινήτου και των χερουλιών της πόρτας.

FOTO
Το εσωτερικό του Logan SUV θα είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό του Duster (εικονιζόμενο). Ωστόσο αναμένεται να έχει και αυτό αρκετά λιτές γραμμές.

Eσωτερικό - Αναμένεται λιτό
Το εσωτερικό του πρωτότυπου Duster που βλέπετε στη φωτογραφία σίγουρα απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Είναι πολύ φουτουριστικό, ωστόσο η ευρύτερη φιλοσοφία του λιτού design αναμένεται να περάσει και στο μοντέλο παραγωγής.

Διαστάσεις - Koντά στα μικρομεσαία
Το συνολικό μήκος του πρωτότυπου Duster, στο οποίο θα βασιστεί και το μοντέλο παραγωγής, είναι 4.250 χιλιοστά. Προκειμένου να αποκτήσουμε μία σαφέστερη εικόνα γι αυτό, αρκεί να αναφέρουμε ότι είναι λίγο μικρότερο από το Nissan Qashqai (4.315 χιλιοστά), αλλά και λίγο μεγαλύτερο από το Daihatsu Terios (4.065 χιλιοστά). Σε κάθε περίπτωση αξίζει να αναφέρουμε, ότι το πρωτότυπο Duster έχει πλάτος 1,64 μ. και ύψος 1,49 μ. Σε αντίστοιχες αναλογίες θα κινηθεί και το Logan SUV.

Με τι κινητήρες;
To Duster ντεμπουτάρησε στη Γενεύη με μοτέρ diesel των Renault-Nissan 1,5 λίτρων, ισχύος 105 ίππων, με εκπομπές CO2 139 γρ./χλμ. Στον τομέα των βενζινοκινητήρων, οι πληροφορίες για την ώρα είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Θυμίζουμε ότι η Dacia έχει ήδη στην γκάμα της δύο μοτέρ βενζίνης 1,4 και 1,6 λίτρων, ισχύος 75 και 90 ίππων. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε με ασφάλεια με ποιους κινητήρες βενζίνης θα σταδιοδρομήσει εμπορικά το νέο crossover/SUV της Dacia. Δεν αποκλείεται πάντως να δούμε στο νέο μοντέλο κάποια από τα σημερινά μοτέρ των Renault-Nissan, όπως το 1.600άρη κινητήρα των 115 ίππων, που φοράει το Qashqai. Άλλωστε κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά πιθανό, με δεδομένο ότι το πρωτότυπο που είδαμε στη Γενεύη διέθετε 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Και τετρακίνηση από Νissan Qashqai
To Νissan Qashqai φαίνεται πως θα "προικίσει" για τα καλά το SUV της Dacia. Επιπλέον του πλαισίου, του κινητήρα και του κιβωτίου, η Dacia αναμένεται να δανειστεί και το σύστημα τετρακίνησης του μοντέλου της Nissan είτε αυτούσιο, είτε σε πιο απλή μορφή. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τεχνολογία που επιτρέπει στο αυτοκίνητο κίνηση στους δύο μόνο τροχούς, αυτόματη τετρακίνηση ή και μόνιμη με κλείδωμα του κεντρικού διαφορικού.

ΠΗΓΗ: AUTOΤΡΙΤΗ

banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection