Οι μορφωμένες γυναίκες ζουν περισσότερο!


Μία μορφωμένη γυναίκα έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει περισσότερα χρόνια, ενώ η επίδραση αυτή, επεκτείνεται και στο σύντροφό της.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, BBC, μία νέα επιστημονική έρευνα Σουηδών ερευνητών, υπό τον Dr Robert Erikson, αποδεικνύει ότι ένας άνδρας, του οποίου η σύντροφος έχει σχολική μόρφωση, έχει 25% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει νεώτερος, σε σχέση με εκείνους, των οποίων η σύντροφος έχει πάει στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τους Σουηδούς επιστήμονες, μία μορφωμένη γυναίκα είναι πιο πιθανό να κατανοήσει και να αναγνωρίσει τις ανάγκες της οικογένειάς τους σε θέματα υγείας.

Η έρευνα βασίστηκε σε δείγμα 1,5 εκατομμυρίου εργαζόμενων γυναικών στη Σουηδία, ηλικίας από 30 έως και 59 ετών.

Ως προς τους άνδρες, η ίδια έρευνα υποστηρίζει ότι είναι το εισόδημα και η κοινωνική τους θέση, οι παράγοντες, που επηρεάζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τη μακροζωία των γυναικών.

Η δύναμη της «γυναικείας» πανεπιστημιακής μόρφωσης

Η πανεπιστημιακή μόρφωση μίας γυναίκας, καθώς και το κοινωνικό της προφίλ, επηρεάζουν δυσανάλογα περισσότερο τη ζωή ενός άνδρα, σε σχέση με τη μόρφωση ακόμα και του ίδιου.

Αλλά, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, το μορφωτικό επίπεδο μίας γυναίκας, επηρεάζει κυρίως τη δική της μακροζωία, καθώς μία γυναίκα που δεν έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, έχει 53% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει νωρίτερα, σε σχέση με μία γυναίκα, που έχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Alan Maryon-Davis, η εν λόγω έρευνα αποδεικνύει «τη στενή σχέση μεταξύ μόρφωσης, τρόπου ζωής και καλής υγείας».

Ο επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε στο BBC : «Οι γυναίκες παραδοσιακά αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες, μέσα στο σπίτι, από τους άνδρες και κατά συνέπεια η μόρφωσή τους είναι σημαντική για τον τρόπο ζωής και τη διατροφή που ακολουθείται στην οικογένεια, σε σχέση με τη μόρφωση του συντρόφου της».


ΠΗΓΗ: cosmo.gr


No Internet Connection