Οι Έλληνες γυρνούν την πλάτη στους πολιτικούς


Σήμα κινδύνου για την πολιτική ζωή του τόπου εκπέμπουν τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, το οποίο παρουσιάστηκε λίγο πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ενώ σε ύψιστο πρόβλημα αποδεικνύεται για τους πολίτες η οικονομική κατάσταση της χώρας.

Συγκεκριμένα, το 85% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα, 75% δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση, 67% δεν εμπιστεύεται τη Βουλή και 56% δεν εμπιστεύεται τους δικαστές και το νομικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Σε σχέση με τα παραπάνω αποτελέσματα, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι 72% κρίνει ότι δε μετρά η άποψη του στις πολιτικές αποφάσεις.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (90%) δηλώνει ιδιαίτερα απογοητευμένη από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση και την κοινωνική προοπτική, ενώ το 94% χαρακτηρίζει κακή την παρούσα κατάσταση στον τομέα της εργασίας. Ταυτόχρονα 48% εκφράζει απαισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας στο προσεχές δωδεκάμηνο.

Ωστόσο, το 56% δηλώνει ικανοποιημένο από την ύπαρξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, καθώς αυτό δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας.

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι όμως εμφανίζονται οι Έλληνες και για την καθημερινή τους ζωή, σε ποσοστό 56%, το οποίο είναι και το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των χωρών της ΕΕ, μετά τη Βουλγαρία (58%).

Μεγάλη δυσαρέσκεια προκαλεί και η κατάσταση του περιβάλλοντος σε ποσοστό 84% στην Ελλάδα, έναντι 52% στην ΕΕ.

Τέλος, η παγκοσμιοποίηση αντιμετωπίζεται σαν απειλή για την απασχόληση και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα σε ποσοστό 72%, με 8 στους 10 ερωτηθέντες να εκτιμούν ότι αυξάνει τις ανισότητες.

Η έρευνα διενεργήθηκε την περίοδο μεταξύ 12 Ιουνίου και 6 Ιουλίου.


ΠΗΓΗ: NEWS 24/7


No Internet Connection