Ανασύρθηκε ζωντανή έπειτα από 24 ώρες κάτω από το νερό


Ζωντανή ανασύρθηκε μία γυναίκα η οποία έμεινε για περισσότερες από 24 ώρες μέσα στο νερό στις νότιες Φιλιππίνες όταν το πλοίο στο οποίο επέβαινε ναυάγησε με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι τριάντα να αγνοούνται.

«Είναι ζωντανή», ανακοίνωσε ο ναύαρχος Αλεξάντερ Πάμα από την Ζαμποάνγκα, τονίζοντας ότι διασώθηκε από αλεξιπτωτιστές της πολεμικής αεροπορίας.

Πρόκειται για την Λίτα Κάσουνγκλον, η οποία υποβλήθηκε σε προκαταρκτικές ιατρικές εξετάσεις και σύμφωνα με τους ειδικούς βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση δεδομένου του μεγάλου χρονικού διαστήματος που παρέμεινε στο νερό.

Ο ναύαρχος Πάμα δήλωσε ότι η κ. Κάσουνγκλον μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Ζαμποάνγκα σήμερα αργά το απόγευμα, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες διάσωσης της.

Οι αρχές διέσωσαν 931 ανθρώπους μετά από το ναυάγιο του SuperFerry 9 το οποίο βυθίστηκε την Κυριακή το πρωί σχεδόν 11 χιλιόμετρα στα ανοιχτά της Ζαμποάνγκα μεταφέροντας συνολικά 968 επιβάτες.


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


No Internet Connection