Πόλεμος τιμών στις παιχνιδομηχανές


Φθινοπωρινή μάχη στις παιχνιδομηχανές δίνουν Sony και Μicrosoft, μειώνοντας τις τιμές του Ρlaystation 3 και του Χ-box 360 αντίστοιχα.

Παράλληλα φουντώνει ο ανταγωνισμός και στα βιντεοπαιχνίδια, καθώς- η μία μετά την άλλη- οι αλυσίδες έχουν μπει «στο παιχνίδι» των μεταχειρισμένων τίτλων, ενώ μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται και μπαράζ νέων κυκλοφοριών.

Τον πόλεμο τιμών στις παιχνιδομηχανές άρχισε η ιαπωνική Sony, ανακοινώνοντας ότι από την 1η Σεπτεμβρίου η δημοφιλής της κονσόλα Ρlaystation 3 θα πωλείται 30 ευρώ φθηνότερα, δηλαδή έναντι 299 ευρώ. Παράλληλα, έχει «ρίξει» στην αγορά μια πιο λεπτή εκδοχή του Ρlaystation 3, το οποίο καταλαμβάνει 30% λιγότερο χώρο σε σχέση με την προηγούμενη κονσόλα, ενώ επιπλέον ενσωματώνει σκληρό δίσκο χωρητικότητας 120GΒ, έναντι 80GΒ μέχρι πρότινος.

Άμεση ήταν η απάντηση από το «αντίπαλο δέος», την αμερικανική Μicrosoft, η οποία με τη σειρά της έριξε κατά 50 ευρώ την τιμή της δικής της κονσόλας. Το Χ-box 360 Εlite πωλείται πλέον έναντι 249 ευρώ. Στόχος των εταιρειών, όπως αναφέρουν στελέχη του κλάδου, είναι να δελεάσουν τους πελάτες στην αγορά των παιχνιδομηχανών- με δόλωμα τη χαμηλή τιμή- και στη συνέχεια να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη από τα βιντεοπαιχνίδια, η τιμή των οποίων φτάνει ακόμα και στα 70 ευρώ για τις νέες κυκλοφορίες.

Μεταχειρισμένοι τίτλοι
Την ίδια στιγμή, πάντως, και με δεδομένο ότι οι καταναλωτές εμφανίζονται ιδιαίτερα φειδωλοί στο να δώσουν αυτά τα ποσά, οι ελληνικές αλυσίδες έχουν εισάγει και επίσημα το εμπόριο μεταχειρισμένων τίτλων για παιχνιδομηχανές. Τόσο η Ρublic όσο και η Fnac διαθέτουν ειδικό τμήμα μεταχειρισμένων, στο οποίο οι κάτοχοι παλιών παιχνιδιών μπορούν να τα διαθέσουν, με αντάλλαγμα δωροεπιταγές έως 30 ευρώ. Αντίστοιχα, οι ίδιες αλυσίδες πωλούν τα μεταχειρισμένα παιχνίδια σε τιμές από 10 ευρώ, προκειμένου να δελεάσουν πελάτες που δεν είναι διατεθειμένοι να «βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη».

Και μπαράζ νέων παιχνιδιών
Πέρα, όμως, από τα μεταχειρισμένα παιχνίδια, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται μπαράζ νέων αφίξεων από δημοφιλείς τίτλους που αναμένεται να εκτινάξουν τις πωλήσεις των αλυσίδων. Όπως εκτιμούν στελέχη του χώρου, οι πωλήσεις ενός δημοφιλούς παιχνιδιού μπορούν να ξεπεράσουν τα 50.000 τεμάχια, ενώ τα best seller- όπως το ποδοσφαιράκι Ρro Εvolution Soccer, η τελευταία έκδοση του οποίου κυκλοφορεί τον Οκτώβριο- ξεπερνούν τα 100.000 αντίγραφα.

Παράλληλα, ιδιαίτερα δημοφιλή αυτή την περίοδο είναι τα «μουσικά» παιχνίδια, όπως το Guitar Ηero και το Rock Βand, στα οποία οι παίκτες ενσαρκώνουν τα μέλη συγκροτημάτων αξιοποιώντας ένα πλήρες σετ ψηφιακών οργάνων, όπως μικρόφωνα, κιθάρες και ντραμς.

Εντός του Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί και στην Ελλάδα η πέμπτη συνέχεια του δημοφιλούς Guitar Ηero, ενώ στο ίδιο διάστημα στα ράφια των αλυσίδων θα βρίσκεται το Rock ΒandΒeatles, αφιερωμένο στο βρετανικό συγκρότημα.


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ


No Internet Connection