Δυσάρεστες αποφάσεις προανήγγειλε ο κ.Καραμανλής


Μίνι απολογισμός του κυβερνητικού έργου από τον πρωθυπουργό στο ΤΕΜΠΕ και ανακοινώσεις για την ενίσχυση των ΜΜΕ.


Δυσάρεστες, αλλά αναγκαίες όπως τις χαρακτήρισε, αποφάσεις προανήγγειλε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΕ).

Χωρίς να προσδιορίσει επακριβώς το περιεχόμενο τους, ο κ.Καραμανλής έσπευσε να τις δικαιολογήσει, επισημαίνοντας ότι λαμβάνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαίνεται διεθνώς και δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την ελληνική οικονομία.

Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, ο πρωθυπουργός επέλεξε να επισκεφθεί σήμερα το ΤΕΜΠΕ, θέλοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο να δώσει το στίγμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης, που ως σκοπό θα έχουν την ενίσχυση τωνασθενέστερων.

Στη δήλωσή του αργότερα, εξήρε το έργο που παράγεται στο ΤΕΜΠΜΕ και τόνισε ότι η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση, και ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα μέσω του ΤΕΜΠΜΕ για να αντέξουν οι επιχειρήσεις και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Ευκαιρίας δοθείσης έκανε κι έναν απολογισμό του έργου του Ταμείου, αναφέροντας ότι υποβλήθηκαν 47.000 αιτήσεις για δάνεια ύψους 4,6 δισεκατομμυρίων ευρώ με εγγυήσεις ύψους 3,7 δισ. ευρώ. «Δώσαμε ανάσα ρευστότητας σε 47.000 μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και διασφαλίσαμε πάνω από 195.000 θέσεις εργασίας» τόνισε και διευκρίνισε ότι σήμερα βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση του προγράμματος και το ΤΕΜΠΜΕ μπορεί να εγγυηθεί δάνεια ύψους 9,5 δισ. ευρώ ενισχύοντας τη ρευστότητα 80.000 επιχειρήσεων.

Αν χρειαστεί θα λάβουμε και άλλα μέτρα στο πλαίσιο του ρεαλισμού και των δυνατοτήτων της οικονομίας, είπε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση απαντά με έργα και όχι με λόγια στις προκλήσεις της κρίσης, η οποία όπως είπε, οδήγησε σε ύφεση όλες τις οικονομίες του κόσμου χωρίς διακρίσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης κατά τα προηγούμενα χρόνια, και κατέληξε: «Δεν κλείνουμε τα μάτια, λέμε αλήθειες και παίρνουμε αναγκαίες και δύσκολες αποφάσεις που διασφαλίζουν μακροπρόθεσμο όφελος για όλους και εγγυώνται την ασφαλή έξοδο από την κρίση. Ο δρόμος είναι ανηφορικός μπροστά μας. Εμείς όμως έχουμε το σχέδιο και την αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε μπροστά».


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


No Internet Connection