Αρνούνται τον εμβολιασμό Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου

 

Την ώρα που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα προσπαθεί να διαπιστώσει αν το εμβόλιο για τη νέα γρίπη μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες, υπάρχουν αρκετοί που αποφάσισαν ήδη ότι δεν θέλουν να… ρισκάρουν. Και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστούν.

Ήδη στον πασίγνωστο ιστότοπο δικτύωσης facebook έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα γκρουπ, μέσω των οποίων το κοινό καλείται να μην εμβολιαστεί. Ένα από αυτά που έχει δημιουργηθεί από Έλληνες χρήστες αριθμεί στις πρώτες μέρες λειτουργίας του 1.528 μέλη!

Υπό τον τίτλο «ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ Η1Ν1 ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ», εμπνευστές και μέλη του γκρουπ υποστηρίζουν ότι το μόνο που επιζητούν είναι «η κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε ένα κρίσιμο θέμα για την υγεία του ελληνικού πληθυσμού και όχι μόνο».

Στην… ιδρυτική διακήρυξη του γκρουπ σημειώνεται ότι «χωρίς σαφείς ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες, ο εμβολιασμός μπορεί να κριθεί επιζήμιος για την υγεία των ατόμων που θα τον υποστούν ή και των κοντινών τους προσώπων σε ακραίες περιπτώσεις».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ


No Internet Connection