Εκατοντάδες άνθρωποι ευχήθηκαν στον «Φίλιππο» Καλό Ταξίδι

 

Η μικρή καρέττα «Φίλιππος» έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης πριν 10 μήνες από την περιοχή του Βόλου. Είχε καταπιεί ένα αγκίστρι. Οι εθελοντές του Κέντρου Διάσωσης τον φρόντισαν και έτσι ήρθε η ώρα να απελευθερωθεί.

Ο υπεύθυνος του Κ.Δ. Παύλος Τσάρος την έφερε στην παραλία του Μαυροβουνίου (Γαλάζια Σημαία) την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στο πρόγραμμα του Λακωνικού κόλπου για να απελευθερωθεί από τους εθελοντές και τα μέλη της ΧελωνοΠαρέας.

Στο πρόγραμμα του Λακωνικού οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ προστατεύουν τις φωλιές και τα χελωνάκια επί σειρά ετών και η κατασκήνωση βρίσκεται μέσα στο camping MELTEMI. Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου γίνεται και η κατασκήνωση της Χελωνοπαρέας που δίνει την δυνατότητα σε παιδιά 10 έως 14 χρόνων να ζήσουν από κοντά και να βιώσουν το εθελοντικό πρόγραμμα προστασίας των Caretta careta. Έτσι η απελευθέρωση πήρε πολύ πιο γιορταστικό χαρακτήρα.

Δίπλα στο κιόσκι του Συλλόγου στήθηκε ειδική τέντα με έκθεση για την βιολογία, τις συνήθειες και τις απειλές των θαλασσίων χελώνών, στήθηκε για τα παιδιά μεγάλο επιδαπέδιο παιχνίδι και συγχρόνως όλα τα παιδιά της παραλίας κλήθηκαν να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια ευαισθητοποίησης για τις θαλάσσιες χελώνες.

Όταν ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κοινού και αφού είχαν μαζευτεί πάνω από 300 άτομα, ο υπεύθυνος του προγράμματος Neil Davis και η εθελόντρια Ντίνα Ζαφείρη έφεραν τον «Φίλιππο» μέχρι την παραλία. Αμέσως και βιαστικά ο «Φίλιππος» έτρεξε προς την θάλασσα και εξαφανίστηκε στα ήρεμα νερά του Λακωνικού κόλπου.

Τα παιδιά της ΧελωνοΠαρέας είχαν ζωγραφίσει ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο πανό και στο τέλος της εκδήλωσης μοίρασαν πάνινες τσάντες στους παριστάμενους προτρέποντάς τους να μην χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες.

Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να μάθουν για τις απειλούμενες αυτές χελώνες και να ευαισθητοποιηθούν.

Καλό ταξίδι «Φίλιππε».

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΛΩΝ


No Internet Connection