Λευκό, το φυσικό κλιματιστικό...

 

Οι λευκές ταράτσες των κτιρίων μπορούν να μειώσουν μέχρι 20% το κόστος του κλιματιστικού.

 

Βάψτε τις ταράτσες των σπιτιών σας με λευκό χρώμα. Αυτό συστήνουν οι ειδικοί που εκτιμούν ότι μία τέτοια κίνηση εξασφαλίζει δωρεάν ψύξη για το σπίτι, ενώ παράλληλα συμβάλει στην καταπολέμηση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ειδικότερα, μελέτες έδειξαν ότι οι λευκές ταράτσες συμβάλουν στη μείωση του κόστους κλιματιστικού κατά 20% σε θερμά κλίματα, ενώ ο περιορισμός στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σημαίνει λιγότερες εκπομπές καυσαερίων που ενισχύουν το φαινόμενο της υπερθέρμανσης της Γης.

Η τοποθέτηση λευκών καλυμμάτων στις ταράτσες είναι ένα μέτρο που προωθείται ευρέως τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ. Ο καθηγητής Αρτ Ρόζενφελντ, ο άνθρωπος που από τη δεκαετία του ’80 καλούσε στην τοποθέτηση τέτοιων στεγάστρων, εκτιμά ότι αν όλες οι στέγες του κόσμου ήταν λευκές, η ατμόσφαιρα του πλανήτη θα δεχόταν 24 δισ. τόνους λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Πάντως, κάποιοι διατυπώνουν επιφυλάξεις υποστηρίζοντας ότι η κατασκευή αυτή αφενός είναι πολύπλοκη, και αφετέρου σε πιο ψυχρά κλίματα ενδεχομένως να σημαίνει υψηλότερους λογαριασμούς θέρμανσης.

 

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪΝΕΑ


No Internet Connection