Σαπιοκάραβα θεωρεί η γερμανική ADAC τα ελληνικά επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία

 

Σοβαρό πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό αποτελεί έκθεση της Γερμανικής Λέσχης Αυτοκινήτου ADAC για τα πλοία της ελληνικής  ακτοπλοΐας. Από το σύνολο των 15 πλοίων που ελέχθησαν από αναγνωρισμένους διεθνώς εμπειρογνώμονες, μόνον το ένα βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση (και αυτό είναι το "Ιonian King"), ενώ σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα εντοπίστηκαν στα υπόλοιπα δεκατρία.

Σε γενικές γραμμές, η έκθεση των Γερμανών εκθέτει σοβαρά τόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας και την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων όσο και τους νηογνώμονες των αναφερόμενων πλοίων, αλλά και την Ένωση Επιχειρηματιών Ακτοπλοΐας και ειδικότερα τις επιχειρήσεις των στοχευμένων πλοίων.

"Διερευνούμε και εξετάζουμε κάθε καταγγελία που αφορά την ασφάλεια των ακτοπλοϊκών μας πλοίων, τα οποία εκτός των ελέγχων της Επιθεώρησης Εμπορικών πλοίων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι `τσεκαρισμένα` και από ξένους Οργανισμούς και Νηογνώμους. Αλλά, δε δεχόμαστε όμως σε καμία περίπτωση οι θαλάσσιες συγκοινωνίες της χώρας μας να αξιολογούνται από ιδιωτικές εταιρίες", ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Επίσης, τονίζεται ότι όλα τα "ποστάλια" της ακτοπλοΐας επιθεωρούνται και πιστοποιούνται σύμφωνα με τη διεθνή, κοινοτική αλλά και την εθνική νομοθεσία, ενώ τονίζεται ότι ένα από τα αναφερόμενα ως ακατάλληλα πλοία, το Sordinia Vera, έχει ήδη αποσυρθεί από τις θαλάσσιες συγκοινωνίες της χώρας. Τέλος, στην ανακοίνωση καλούνται οι επιβάτες να προτιμούν τα επιβατηγά πλοία, αφού η ασφάλειά τους ανταποκρίνεται στα αυστηρότερα διεθνή κριτήρια.

 

της Τατιάνας Ρόκου

ΠΗΓΗ: TRAVEL DAILY NEWS


No Internet Connection