Νεκρός λύκος από σφαίρα στη Βέροια

Νεκρός λύκος από σφαίρα βρέθηκε στις παρυφές της Βέροιας, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των ζώων που έχουν θανατωθεί στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι ο λύκος προστατεύεται σ' όλη την Ευρώπη από τις εγχώριες νομοθεσίες, από τη Σύμβαση της Βέρνης, καθώς και από σχετική κοινοτική οδηγία.

Ο λύκος βρέθηκε μόλις τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, στη διασταύρωση Σελίου, στο δρόμο προς την Παναγία Σουμελά και, όπως διαπίστωσε η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, ο θάνατός του προήλθε από πυροβολισμό. Η μία και μοναδική σφαίρα τον είχε χτυπήσει κάτω από το δεξί μπροστινό πόδι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Αρκτούρου», εξάλλου, η οργάνωση έχει δεχτεί δεκάδες καταγγελίες για οργανωμένο κυνήγι λύκων στο Καρπενήσι, ενώ ανώνυμη καταγγελία αναφερόταν σε 12 θανατώσεις λύκων από έναν και μόνον κυνηγό.

«Ανάλογες καταγγελίες έχουμε δεχτεί πολλές φορές, χωρίς όμως να μπορεί να ταυτοποιηθεί ο δράστης, καθώς και η περιοχή της παράνομης πράξης και χωρίς να έχει τιμωρηθεί ποτέ ένοχος»αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικολογικής οργάνωσης.

Παράλληλα, ο «Αρκτούρος» είχε πρόσφατα πληροφορίες για χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, με σκοπό την εξόντωση λύκων στο Δήμο Περάσματος του νομού Φλώρινας, αλλά και στη βόρεια Εύβοια, το Καρπενήσι και τα Γρεβενά.

 

Πηγή: e-tipos.com


No Internet Connection