Κινητοποίηση παράκτιων αλιέων στις 1 Απρίλη

Γιάννης Διαμαντάκης, Πρόεδρος Παράκτιων Αλιέων Φαναρίου: «Ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης θα είναι η καταστροφή μας»

Την άποψη ότι η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης θα είναι η καταστροφή των παράκτιων αλιέων εκφράζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Παράκτιων Αλιέων Γιάννης Διαμαντάκης

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής συναντήθηκαν τα σωματεία των παράκτιων αλιέων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματά τους. Οι παράκτιοι αλιείς αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Περιφέρεια στις 1 Απριλίου.
Εστιάζοντας στα προβλήματα των αλιέων, ο πρόεδρος των παράκτιων αλιέων του Φαναρίου Γιάννης Διαμαντάκης επεσήμανε ότι έχουν να κάνουν «με τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε εξαιτίας της εμφάνισης του πλαγκτού στην περιοχή. Παρότι έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, πάνω από ένα χρόνο, και παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις δεν δικαιούμαστε αποζημίωση. Και το ερώτημα είναι γιατί μόνο οι αλιείς να βρίσκονται εκτός αποζημιώσεων.
Ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με την προστασία των δελφινιών τα οποία θεωρούνται προστατευόμενο είδος. Σε συσκέψεις που είχαμε με τον τέως υπουργό Γεωργίας κ. Κοντό ενημερωθήκαμε ότι οι Ευρωπαίοι ψαράδες αποζημιώνονται για τα προβλήματα που τους δημιουργούν ενώ εμείς όχι».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τους ψαράδες όπως και το θέμα του αγωγού Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη για το οποίο ο κ. Διαμαντάκης τονίζει ότι «θα είναι η καταστροφή των παράκτιων ψαράδων με όλα τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στην περιοχή μας».
Τέλος, οι αλιείς αποφάσισαν την 1η Απριλίου να προχωρήσουν σε κινητοποίηση και όπως σημειώνει ο πρόεδρος των παράκτιων αλιέων Φαναρίου «θα είναι η πρώτη φορά που οι αλιείς θα κατέβουν στο δρόμο. Επικοινωνήσαμε με τον Περιφερειάρχη και μας είπε ότι θα βρίσκεται εκείνη την ημέρα στην πόλη. Έτσι και εμείς αποφασίσαμε να οργανώσουμε πορεία προς την Περιφέρεια και να δούμε τον Περιφερειάρχη, ελπίζοντας να γίνει κάτι».

Α.Π.

 

Πηγή: paratiritis-news.gr


No Internet Connection