Τέλος στην άναρχη δόμηση της Γαύδου

Tέλος στα φαινόμενα άναρχης δόμησης και καταπάτησης δημοσίων εκτάσεων, επιχειρεί να δώσει η ειδική περιβαλλοντική μελέτη που εκπονείται για την ακριτική Γαύδο που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης και σήμερα παρουσιάστηκε στη Νομαρχία Χανίων.

Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία ειδικών ζωνών προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος της Γαύδου.    Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας  Κρήτης Κώστας Μαυράκης "υπάρχει ένα καθεστώς αναρχίας" και επειδή η Γαύδος αποτελεί ένα πολύ σημαντικό φυσικό περιβάλλον το οποίο πρέπει να προστατευτεί, "η νομοθεσία προβλέπει αυτή τη μελέτη". Μέσα από την ειδική διαχειριστική μελέτη, αφενός θα ελεγχθεί το καθεστώς δόμησης και αφετέρου θα προστατευτεί το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της Γαύδου, για το οποίο και φημίζεται παγκοσμίως.
Στο επόμενο διάστημα η ειδική περιβαλλοντική μελέτη της Γαύδου αναμένεται να υποβληθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στη συνέχεια να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

 

Πηγή: enet.gr


No Internet Connection