107 δήμοι δίνουν «ραντεβού» για την Ώρα της Γης στις 28 Μαρτίου

Tι κοινό μπορεί να έχουν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, η Ακρόπολη και ο λόφος του Λυκαβηττού στην Αθήνα, η γέφυρα που ενώνει το Ρίο με το Αντίρριο, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων Καβάλας και το άγαλμα του Μιαούλη στην Ύδρα με το ακριτικό Σουφλί, το Βελβεντό Κοζάνης, τη Σέριφο, το Μικρό Πάπιγκο και τους Παξούς;

Όλα αυτά τα μνημεία αλλά και οι ακριτικές περιοχές και τα νησιά συμμετέχουν στην «Ώρα της Γης» το παγκόσμιο «ραντεβού» που διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF (World Wide Fund for Nature) με μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Συσκότιση
Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 28ης Μαρτίου και για μία ώρα, 107 δήμοι σε όλη τη χώρα θα συσκοτίσουν γνωστά μνημεία με αίτημα την ανάγκη άμεσης πολιτικής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής. «Το ενδιαφέρον από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μεγάλο και αυξάνεται διαρκώς.

Κάθε ώρα η λίστα με τις συμμετοχές των δήμων μεγαλώνει. Θετική είναι η ανταπόκριση από μεγάλους δήμους της χώρας αλλά και απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές» αναφέρει ο επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς, Γιώργος Βελλίδης.

Εκδηλώσεις 
Τονίζει παράλληλα ότι οι δήμοι δεν αρκούνται μόνο στη συμμετοχή τους στο όλο εγχείρημα αλλά επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την διοργάνωση συναυλιών και ενημερωτικών εκδηλώσεων καθώς και για την προώθηση του σχετικού εκπαιδευτικού πακέτου στα σχολεία.

«Το εκπαιδευτικό υλικό έχει αποδέκτες τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού και αντικείμενο την περιβαλλοντική εκπαίδευση ειδικά σε ζητήματα κλιματολογικών αλλαγών» προσθέτει.

Πέραν της συμμετοχής των δήμων, η ενέργεια του WWF έχει τελικό αποδέκτη κάθε φορέα αλλά και πολίτη που επιθυμεί να ενώσει τη φωνή του στον παγκόσμιο αγώνα για το περιβάλλον.

Με ένα κλικ στο www.earthhouse.org/greece μπορεί κανείς να δηλώσει συμμετοχή στην παγκόσμια διοργάνωση όπου αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1.000 πόλεις του πλανήτη, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο, το Μπουένος Αϊρες, η Κωνσταντινούπολη, η Μόσχα και το Παρίσι.

«Η Ώρα της Γης είναι ένα ανοιχτό συμμετοχικό γεγονός με χαρακτήρα άσκησης πολιτικής πίεσης. Πρόκειται δε να αποτελέσει ισχυρό επιχείρημα στην σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2009 στην Κοπεγχάγη με θέμα τη μετά τη Συνθήκη του Κιότο εποχή» τονίζει ο κ. Βελλίδης.

πηγή:  imerisia


No Internet Connection