banner psaremagr

Το next top model θα έχει και «πιασίματα»

H... επέλαση των XL μοντέλων στις πασαρέλες δεν είναι μόνο η απάντηση στην κοινωνική κατακραυγή για τις καχεκτικές κοπέλες που ως πρότυπα ωθούσαν τα νεαρά κορίτσια στην ανορεξία, ακόμη και στον θάνατο, προκειμένου να γίνουν λεπτές σαν οδοντογλυφίδες.

Είναι και μία ανάγκη, λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει η βιομηχανία μόδας, να διευρυνθεί το κοινό στο οποίο απευθύνεται, αφού το 62% των γυναικών στον δυτικό κόσμο και κυρίως στις ΗΠΑ έχουν αρκετά παραπανίσια κιλά.

CLOSE WINDOW

Η... επέλαση των «ζουμερών». Η Κρίσταλ Ρεν κατάφερε να γίνει διάσημο μοντέλο.

Η λατρεία του σκελετωμένου κορμιού αντικατοπτρίζει την πορεία των οικονομικά εύρωστων κοινωνιών: όσο πιο παχύσαρκοι οι άνθρωποι τόσο πιο έντονα αναζητούν το ιδανικό τους στο ακριβώς αντίθετο.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ένα κορίτσι που φορά ρούχα μεγέθους 36 χαρακτηριζόταν «πολύ παχύ για τον χώρο της μόδας». Τα μοντέλα με όχι ιδανικές αναλογίες έκαναν την εμφάνισή τους αραιά και πού και γίνονταν αντικείμενο χλευασμού των κριτικών μόδας.

Σήμερα, οι «γεμάτες» κοπέλες κάνουν καριέρα ακόμη και σε οίκους που δεν σχεδιάζουν ρούχα για εύσωμους, και έχουν καταφέρει να εκτοπίσουν τις αδύνατες συναδέλφους τους από τα πρωτοσέλιδα αρκετών περιοδικών.

«Κάθε σώμα είναι όμορφο», λέει ο διευθυντής του περιοδικού «V», Στίβεν Γκαν, που φιλοξενεί συχνά στις σελίδες του αντισυμβατικά μοντέλα. Αντίστοιχα, το περιοδικό «Love» είχε στο εξώφυλλο την παχύσαρκη τραγουδίστρια Μπεθ Ντίτο, όπως ακριβώς τη γέννησε η μητέρα της.

Έξαλλος ο Λάγκερφελντ
Πριν από μερικά χρόνια αρκετοί σχεδιαστές είχαν συμφωνήσει να απαγορεύσουν τη συμμετοχή στις Εβδομάδες Μόδας των λιπόσαρκων μοντέλων που θυμίζουν ηρωινομανείς, ενώ αυτόν τον μήνα το περιοδικό «Brigitte» κυκλοφόρησε με «φυσιολογικές κοπέλες» της διπλανής πόρτας, επιλεγμένες ανάμεσα στις αναγνώστριες. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή του Καρλ Λάγκερφελντ, που δήλωσε ότι έγινε από κάποιες «χοντρές μούμιες, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα βάρους».

Πάντως, έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες από 18 έως 45 ετών, που ασχολούνται περισσότερο με τη μόδα, γίνονται πιο δεκτικές όταν τα προϊόντα λανσάρονται από μοντέλα με φυσιολογικές διαστάσεις. Άρα δεν μιλά μόνο η κοινωνική ευαισθησία, αλλά και κάτι πιο... χειροπιαστό: το κέρδος.

CLOSE WINDOW

Το περιοδικό «Love» είχε στο εξώφυλλο την παχύσαρκη τραγουδίστιρα Μπεθ Ντίτο.

Κρίσταλ Ρεν - Η σταρ των... ζουμερών μοντέλων
Η σταρ των «εύσωμων» μοντέλων είναι αναμφισβήτητα η Αμερικανίδα Κρίσταλ Ρεν, η οποία έχει παρουσιάσει ακόμη και ρούχα του Ζαν Πολ Γκοτιέ και αυτό το διάστημα ποζάρει στην καναδική έκδοση του «Elle». Η Κρίσταλ κατάφερε να κάνει καριέρα παρότι δεν διαθέτει τις μικροσκοπικές διαστάσεις μοντέλου, χάρη στον χαρακτήρα και την αποφασιστικότητά της. Την ανακάλυψε ένας ατζέντης όταν ήταν μόλις 14 ετών, υποσχόμενος ότι θα την κάνει μοντέλο πρώτης γραμμής, αρκεί να χάσει σχεδόν το ένα τρίτο του σωματικού της βάρους.

Η Κρίσταλ το έπραξε, με ολέθριες συνέπειες για την υγεία της. Εκτοτε έβαλε περίπου 32 κιλά και δεν ντρέπεται να κρύψει τις καμπύλες της. Μάλιστα έγραψε το βιβλίο με τίτλο «Hungry» (πεινασμένη), όπου περιγράφει όλα τα δεινά στα οποία υποβάλλονται τα νεαρότατα κορίτσια για να χωρέσουν στα ρούχα των σχεδιαστών. «Τα μεγέθη στα οποία καλούνται να χωρέσουν τα μοντέλα είναι γελοία, είναι το αμερικάνικο νούμερο 0 (δηλαδή το 30 στην ευρωπαϊκή κλίμακα)...

Δεν λέω ότι όλα τα μοντέλα θα πρέπει να φορούν μεγάλα νούμερα, αλλά το μεγαλύτερο ρούχο μπορεί να προσαρμοστεί στο σώμα της κάθε κοπέλας. Τώρα οι κοπέλες πεθαίνουν της πείνας για να χωρέσουν στα ρούχα», αφηγείται η 24χρονη Ρεν. Παρεμπιπτόντως, η... εύσωμη Κρίσταλ έχει διαστάσεις που δεν αντιπροσωπεύουν ακριβώς τον μέσο όρο: 96 εκατοστά περιφέρεια στήθους, 76 εκατοστά μέση και 106 περιφέρεια γοφών με ύψος 1,75 μέτρα.

 

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ


banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection