Πάει το Λαβράκι....πάει!!!

Έφτασε η ώρα να γράψω κι εγώ μια αλιευτική εμπειρία μου που συνέβει μόλις εχθές το βράδυ! 7 η ώρα το απόγευμα και φεύγω για το σχετικά κοντινό, από την Ξάνθη, λιμάνι του Πόρτο Λάγους, ο δρόμος ευθύς και σου δείνει την δυνατότητα να σκεφτείς το μέρος που θα αράξεις και έτσι είχα προσχεδιάσει ένα άνετο ψάρεμα στην αρχή του λιμανιού απέναντι από το λιμεναρχείο.
Στις 7:30 ήμουν στο λιμάνι και αφού ετοίμασα τα 3 καλάμια μου και τα δόλωσα με φρεσκότατη σαρδέλα τα έριξα στα ήρεμα νερά του λιμανιού και μου ευχήθηκα "καλή τύχη¨, μέχρι όμως να πιάσει η ευχή μου σκέφτηκα να κάνω λίγο συρτή γιά να περάσει η ώρα και έτσι ετοίμασα και το τέταρτο καλάμι μου με το μπλέ χελάκι μου!
Ξαφνικά όμως βλέπω πως ένα από τα καλάμια ταλαντεύεται χωρίς όμως να χτυπάει το κουδουνάκι, δεν δείνω σημασία και ξεκινώ την συρτή μου.
Μετά όμως από 5 λεπτά ακούω και έναν ελαφρύ ήχο από το κουδουνάκι και τρέχω να το μαζέψω, στην αρχή ήταν ελαφρύ αλλά όσο μάζευα γινόταν βαρύ, το αποτέλεσμα ήταν μία καραβίδα περίπου 30cm.
Ξανα δολώνω και σκέφτομαι του Κινέζους ψαράδες που θεωρούν καλό σημάδι το πιάσιμο καραβίδας και θετικές σκέψεις περνάν απ το μυαλό μου!
Αφού έρηξα πάλι το καλάμι στο νερό και ενώ έκανα ένα τσιγάρο για να ξεκουραστώ λίγο....
Ξαφνικά το δεύτερο καλάμι πέρνει τρομερές κλίσεις, το βλέπω και τρέχω να μαζέψω τα φρένα και ξεκινώ το μάζεμα, το ψάρι που ερχόταν ήταν μεγάλο και ένοιωθα το καλάμι να είναι στα όρια του, το αφήνω κάτω και για μεγαλύτερη σιγουριά αποφασίζω να το τραβήξω έξω με τα χέρια.
Δεν κάνει απότομες κινήσεις και κεφάλια και σκέφτομαι μήπως είναι κανένα μουγκρί αλλά ξαφνικά σαν να διάβασε την σκέψη μου αρχίζει να κάνει τα νάζια του και να παίζει σαν τρελό.
Άφηνα και μάζευα για αρκετή ώρα ώσπου το βλέπω να πλησιάζει και συνειδητοποιώ πως είναι ένα μεγολοπρεπές Λαβράκι πάνω από ένα κιλό και πως είχα ξεχάσει τον απόχη στο σπίτι!!
Τα έχασα και χλώμιασα γιατί το είχα φέρει μέχρι την αποβάθρα, ακουμπούσε ήρεμα στο τσιμέντο αλλά δεν ήξερα πως να το ανεβάσω επάνω!
Η απόφαση που πήρα ανολογιζόμενος το βάρος του ήταν με μια απότομη κίνηση να το ανεβάσω και αφού το έχω φτάσει στα μισά με ένα σπαρτάρισμα χτυπάει στο τσιμέντο κόβετε η τριανταπεντάρα πετονιά και πλάτςς πέφτει και πάλι στο νερό με το πολυάγκιστρό μου καρφωμένο στο στόμα το!!!
Έκανα 1 ώρα να συνέλθω απ το σοκ και να πάρω τηλέφωνο σε φίλους ψαράδες να τους πω για την ατυχία μου!!
Το πάθημα ελπίζω να μου γίνει μάθημα!!! Το ίδιο ελπίζω και για όλους σας!!!

Υ.Γ Η συγκίνηση που προσφέρει το λαβράκι είναι καλύτερη και από τη γεύση του!!!!

Καλές ψαριές!!!

Σημείωση: Τα άρθρα που δημοσιεύουν τα μέλη του psarema.gr είναι υπεύθυνα για το περιεχόμενό τους και τυχών αντιγραφή του απο άλλες πηγές άγνωστες σε εμάς εφόσον δεν αναφέρονται απο τον συγγραφέα του άρθρου. "Το psarema.gr ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ"


No Internet Connection