Εκδρομή στη Κάσο

logo-pofsΚΑΣΟΣ - 2011

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 το πρωί αναχώρησαν τα σκάφη που συμμετείχαν στην ψαρευτική εκδρομή στην Κάσο. Πληρώματα και φίλοι του Π.Ο.Φ.Σ. έπλευσαν με καλές καιρικές συνθήκες από τον Κουρεμένο και τη Μίλατο με προορισμό το λιμάνι της Κάσου. Εκεί τους περίμενε ένας τυπικός έλεγχος από το λιμεναρχείο που με περίσσια ευγένεια καλωσόρισαν όλους και ευχήθηκαν καλή διαμονή μια και γνωρίζουν την προσφορά του Π.Ο.Φ.Σ. στο ακριτικό αυτό νησί.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που προέβλεπε το μετεωρολογικό δελτίο και Με δεδομένο ότι στη εκδρομή συμμετείχαν και μικροτέρα σκάφη και με γνώμονα την ασφάλεια πληρωμάτων και σκαφών αποφασίσθηκε να αναχωρήσουν το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως και έγινε. Ήταν μια όμορφη εκδρομή με πολλές συμμετοχές που οργάνωσε με άριστο τρόπο για άλλη μια φορά ο Μανόλης Στεφανάκης.

 

ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ - 2011

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Π.Ο.Φ.Σ. το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου 2011 στον Ομαλό – Φαράγγι Σαμαριάς – Αγ. Ρούμελη.

Το απόγευμα της Παρασκευής ένα χαρούμενο πλήθος από μέλη του Ομίλου με τις οικογένειές μας γεμίσαμε ένα τουριστικό λεωφορείο (θυμίζοντας σχολική εκδρομή) και με αφετηρία τα γραφεία του ομίλου μας και τις απαραίτητες στάσεις για καφέ φθάσαμε στο οροπέδιο του Ομαλού όπου τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτιά μας.

Το βραδινό τραπέζι που είχε κανονιστεί στο ξενοδοχείο «Εξάρι»  ήταν ιδιαίτερα πλούσιο με τοπικά εδέσματα και πολύ κέφι από την παρέα.

Την επόμενη μέρα (Σάββατο) πρωί ξεκινήσαμε την κάθοδο για το φαράγγι της Σαμαριάς ανάμεσα στα σκιερά πεύκα και τα όμορφα μονοπάτια. Είναι ίσως ο ωραιότερος εθνικός μας δρυμός (γι’ αυτό έρχονται και από τα πέρατα του κόσμου να τον δουν). Σε κάθε βήμα, αντικρίζεις και μια καινούρια  εικόνα απαράμιλλης ομορφιάς. Παρά τις εκατοντάδες φωτογραφίες που πήραμε, νομίζω ότι καμιά δεν μπορεί να αποτυπώσει τη μαγεία του χώρου, τα γλυπτά της φύσης, και τις εναλλαγές που έχει αυτό το τοπίο.

Η παρέα μας, με πειράγματα μεταξύ μας και με στάσεις στις όμορφες πέτρινες βρύσες με τα παγκάκια και το γάργαρο νερό να τρέχει, απολαύσαμε στο έπακρο τη διαδρομή και (βγαίνοντας όλοι αλώβητοι!!!) καταλήξαμε στη θάλασσα και στον οικισμό της Αγ. Ρούμελης.

Αφού κολυμπήσαμε στα γαλαζοπράσινα και διαυγή νερά του Λιβυκού, ξεκουραστήκαμε στα δωμάτιά μας και το βράδυ σμίξαμε όλοι στην ταβέρνα του «Προκόπη» όπου το κέφι περίσσευε.

Η επόμενη μέρα μας βρήκε χαλαρούς απολαμβάνοντας τη θάλασσα, το τάβλι, το καφεδάκι …

Το απόγευμα επιβιβαστήκαμε στο καραβάκι της γραμμής, και με φόντο το ηλιοβασίλεμα και τις όμορφες ακτές του Αγ. Παύλου, την εκβολή του φαραγγιού της Αράδαινας, τα Μάρμαρα, το Φοίνικα, το Λουτρό, τα Γλυκά νερά φθάσαμε στα Σφακιά. Από κει, με μια στάση και ένα πλούσιο μπουφέ στη Σκαλέτα, φθάσαμε αργά το βράδυ στο Ηράκλειο ευχαριστημένοι από το όμορφο τριήμερο που περάσαμε.

Το Δ.Σ. και τα μέλη που συμμετείχαν, ευχαριστούν από καρδιάς τους αρχηγούς αποστολής Γιώργο Δεσίπρη και Νίκο Ασμάνη για την άψογη οργάνωση της εκδρομής. Σίγουρα ήταν μέχρι σήμερα η καλύτερη (στεριανή) εκδρομή του ομίλου μας!!!


No Internet Connection