banner psaremagr

‘ΚΑΘΑΡΗ ΝΤΙΑ 2011’

logo-pofsΤο Σάββατο 30 Απριλίου έγινε μεγάλη επιχείρηση καλλωπισμού και καθαρισμού στον κόλπο Αγ Γεωργίου της Ντίας. Ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών από τον Αύγουστο του 2009 με την καθοριστικής σημασίας βοήθεια τού ΤV CRETA και ιδιαίτερα του δημοσιογράφου Κώστα Συλιγάρδου ανέδειξαν και προέβαλαν με πολύ επιτυχία στην κοινωνία του Ηρακλείου ένα τεράστιο πρόβλημα πού υπήρχε στο παραδεισένιο νησί της Ντίας και πού ο πολύς κόσμος αλλά και όλες οι αρχές του κράτους αγνοούσαν.

Το Σεπτέμβριο τού ίδιου χρόνου με τον πρώτο καθαρισμό και την επιτυχημένη προβολή του το θέμα αναδείχθηκε και κίνησε το ενδιαφέρον όλων και όχι μόνον.
Το Σάββατο οι πολίτες έδειξαν την δύναμή τους και με μία δυναμική παρουσία δύο ομάδων πολιτών μέσα σε λίγες ώρες μαζεύτηκαν τόσα σκουπίδια όσα δεν είχαν μαζευτεί δεκαετίες πριν.
Οι ομάδες αυτές είναι  οι Μινωίστας από το Ηράκλειο και οι Ενεργοί πολίτες Σαρπιδονίστας από τα Μάλια.
Η εντυπωσιακή τους δράση μέχρι σήμερα , η άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και η εντυπωσιακή δουλειά τους μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και έγινε μία αρχή για περαιτέρω συνεργασίες σε παρόμοια θέματα.
Τα μέλη του Π.Ο.Φ.Σ. έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και εργαζόμενοι ακούραστα μέρες πριν για να πετύχει η διοργάνωση μαγείρεψαν, έψησαν, έφτιαξαν πέργκολα, έγινε δενδροφύτευση, τοποθετήθηκε νέα ψησταριά και με το ηλιοβασίλεμα μία ευχάριστη κούραση μας γαλήνεψε απολαμβάνοντας τον απογευματινό καφέ.
Ο πάντα φίλος μας και αρωγός σε ότι του ζητήσομε Μανώλης Βουτσαλάς ( Μπλομπλός) με την ομάδα του μετέφερε με την Σουρτούκα του δεκάδες κιλά σκουπίδια.
Η παρουσία του TV CRETA, του Κώστα Συλιγάρδου και τού Γιώργου Τυλιανάκη ήταν για όλους η ευχάριστη παρέα πού απολάμβανε μαζί μας και κατέγραφε αυτό που τόσο επιτυχημένα πριν λίγους μήνες είχε αναδείξει.

Τέλος, αφήσαμε στην αναφορά μας αυτόν πού τόσα χρόνια παλεύαμε να έχομε κοντά μας.....το Δήμο στον οποίο ανήκει η Ντία.
Η παρουσία του ακούραστου Δημάρχου Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη, η αναλυτική ενημέρωσή του από τα μέλη μας αλλά και οι αποφάσεις που πήρε απέδειξαν ότι τελικά όταν η πολιτεία έχει στελέχη ικανά να κάνουν αυτό πού πρέπει να κάνουν, μπορούν να γίνουν θαύματα σε αυτόν τον τόπο.
Παρομοίως θέλομε να ευχαριστήσομε και τον Δ/νων Σύμβουλο του ΟΛΗ Γιάννη Μπρά για όλα όσα έκανε αλλά και για την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζει κάθε φορά τα διάφορα προβλήματα στο λιμάνι.
Και φυσικά τους κατά ευρεία έννοια συνεργάτες μας άνδρες του Λ.Σ. οι οποίοι φρόντισαν για την ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά των πολιτών και έχοντας συνεχώς επαφή για την εξέλιξη της επιχείρησης.

Ο Π.Ο.Φ.Σ. παράλληλα θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Μιχάλη Χαλκιαδάκη για τα ξύλα της κατασκευής και αποκατάστασης της πέργκολας του καταφύγιου, το Γιάννη Γωνιανάκη για την κατασκευή της ψηστιέρας, τους κυρίους Γιάννη Αναγνωστάκη και Λεωνίδα Κόμη για την παραχώρηση των σκαφών τους για την μεταφορά των εθελοντών από Ηράκλειο και Γούβες, τα νερά ΦΑΡΑΓΓΙ, τον Πρόεδρο του Συλλόγου ερασιτεχνών αλιευτικών σκαφών Ηρακλείου Δημήτρη Χρηστάκη, ιδιαίτερα το Νίκο Χριστάκη και Στέλιο Ματθαιάκη για την κατασκευή της πέργκολας, την ΥΑΛΕΜΠΟΡΙΚΗ – Γεωργακάκης για την προθυμία στην αντικατάσταση όλων των τζαμιών του καταφυγίου, όλα τα μέλη του ομίλου που βοήθησαν αλλά και τους υπεύθυνους της εκδήλωσης Γιώργο Γεωργαντά και Νίκο Λαμπράκη για την άψογη οργάνωση.

Σε ΟΛΟΥΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΟΜΙΛΟ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ.

IMG_2907IMG_2910IMG_2926
IMG_2937
IMG_2941IMG_2944

IMG_2946IMG_3720


banner psaremagr

No Internet Connection