× Όλα τα είδη ψαρέματος. Συρτή, καθετή, παραγάδι, κλπ

Ερώτηση Καθετή

29/08/2012 19:52 - 29/08/2012 19:56 #1 από ΜΗΝΑΣ
Καθετή δημιουργήθηκε από ΜΗΝΑΣ
Ανοίγω το θέμα για την κλασική καθετή από το καγιακ. Οι αρματωσιες ειναι το γνωστο διπλάρι ή τριπλάρι με σταθερό μολύβι ή για πιο πονηρεμένα ψάρια με περαστό μολύβι στην μάνα της αρματωσιάς.

Τα δολώματα που δουλεύουν πάρα πολλά. Μεταξύ άλλων γαριδα κατεψυγμενη ή ζωντανη, καραβιδακι, φιλετο γαυρου ή σαρδελας, μάνα κομμένη, ακροβατης, και οτι άλλο βαλει ο νους του ψαρά. Είναι ψάρεμα για όλες τις ώρες αλλά καλύτερες είναι το σούρουπο και το χάραμα. Πρέπει να έχουμε μια γνώση του βυθου εκει που θα φουντάρουμε ωστε να στοχεύσουμε και σε συγκεκριμένα ψάρια με κατάλληλα δολώματα και αρματωσιές. Αν δεν υπάρχει αυτή η εμπειρία, και δεν έχετε κάποιον να σας πει, το πιο ασφαλές είναι να πάτε εκει που συνήθως μαζεύονται πολλές βάρκες κατά το σούρουπο. Εκει κοντα θα πάτε σε μια απόσταση που να αισθάνεστε άνετα (οχι δίπλα). Σηνήθως τα σημάδια είναι κοντά στην ακτή αλλά αυτό συχνά σημαίνει πολυψαρεμένο μέρος και λίγο ψάρι.

Αν ο τόπος κραταει σαβριδια ή κολιούς και είναι σουρουπο ή χάραμα, το καλύτερο είναι να βάλετε ένα τσαπαρί και θα τα βγάζετε πέντε πέντε.

Η παρακάτω φωτογραφια είναι από πρόσφατο ψάρεμα στο Πήλιο. Ψάρεψα 1 ωρα κατά το σούρουπο καθετή και τσαπαρι στα 20-30 μέτρα. Η καθετη με τριπλαρι και δόλωμα ακροβάτη και το καλάμι στην καλαμοθήκη. Το τσαπαρί με το καλάμι στο χέρι ώστε να γίνεται η κίνηση. Τα περισσότερα σαβρίδια βγήκαν με τσαπαρι. Το κάτω κάτω μάλλον έκανα βλακεία που δεν το άφησα. :eusa_doh: Τι είναι παιδιά; Εγώ το πήρα για λίτσα. Μήπως είναι μανάλι; Δεν ήταν και πολύ μαχητικό πάντως (δεν βγήκε σε καθετη αλλά σε συρτή αφρού μεσημερι αργά).Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Δημήτρηs Κουζούπηs, anton (Αντωνης Καντιδακης), Αντρέας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

29/08/2012 20:21 #2 από Δημήτρηs Κουζούπηs
Απαντήθηκε από Δημήτρηs Κουζούπηs στο θέμα Καθετή
Ναι αγαπητε Μηνά μαναλι ειναι!!! :bye: :give_rose:

static.panoramio.com/photos/original/28891330.jpg
Δεν θα σε ξεχασω ποτε φιλε ΑΡΗ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΜΗΝΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs Κουζούπηsanton (Αντωνης Καντιδακης)Παπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.171 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection