Ερώτηση Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)

11/02/2007 14:34 #41 από SAM SONIC

Το ερώτημα είναι τα ψάρια που μεγαλώνουν στα κλουβιά τα τρώνε οι παραγωγή και τα παιδιά τους ?? η το κάνουν όπως οι αγρότες που παράγουν ντομάτα για την αγορά και καλλιεργούν χωριστά την ντομάτα για το σπίτι τους???????


Μα φίλε Δημήτρη αυτοί απο ψάρια τρώνε ΜΟΝΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ :good:


Υπερβολές και ανακρίβιες. Μην συγκρίνεται τα γενετικά τροποποιημένα τρόφημα με τα ψάρια... είνα πολύ μεγάλο σφάλμα και κάτι εντελώς διαφορετικό. ότι μπορεί να βρεθεί στα προς πόλιση ψάρια ιχθυοτροφίου ποσότητα φαρμάκων (αντιβιοτικών για πρόλήψη ή καταπολέμιση ασθενιών) είναι πιθανό. αν είναι τρόμπες αυτοί που τα διαχειρίζοντα ναι.

αλλά είναι μεμονομένες περιπτώσοις, και όσο για το μέγεθος που μπορεί να πάρει ένα ψάρι δεν είναι ίδιοι οι λόγοι που μπορεί να πάρει, ένα μεγάλο επίσης μέγεθος, μια μεταλαγμένη ντομάτα... το ένα είναι λίπος (όντως άσχημο για το ψάρι σε γεύση και εμφάνηση.... αλλά αν είναι περιορισμένο σε κινήσεις στο κλουβί και του ρίχνουν αβέρτα το καλοκαίρι τροφή ή θα σκάσει ή θα γίνει θυρίο) ενώ το άλλο είναι ορμονική διαταραχή. Και αυτό με τις ιχθυοτροφές το είχα αναφέρει παλιότερα ότι σαν τροφή δεν βλάπτει ούτε αν τη χρησιμοποιείσεις στο ψάρεμα. ούτε στον οργανισμό του ψαριού αν ρίχνεις στο ιχθυτοτροφείο (αιματάλευρα και ιχθυάλευρα είπαμε). η ποσότητα της που πάει χαμένη στον πιθμένα βλάπτει, αν και είναι βιοαναλώσιμο, απλά ανάλωγα την ποσότητα ορίζεται και ο ρυθμός βιοδιάσπασης του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/02/2007 17:33 #42 από aero
Ελπίζω φίλε sam sonic να έχεις δίκιο φοβάμαι ώμος μην γίνει ότι έγινε με τα γελάδια κρεατάλευρα τα τάιζαν.
Φαντάσου σε λίγο να μας πουν για τρελές τσιπούρες. :nea: :yes3:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/02/2007 17:43 #43 από aero

Ελπίζω φίλε sam sonic να έχεις δίκιο φοβάμαι ώμος μην γίνει ότι έγινε με τα γελάδια κρεατάλευρα τα τάιζαν.
Φαντάσου σε λίγο να μας πουν για τρελές τσιπούρες. :nea: :yes3:

Γιώργο από τον ωραίο Βόλο γεια σου .  :ok:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/02/2007 18:16 #44 από Γιωργος Μενεγακης (daemonhook)
Απαντήθηκε από Γιωργος Μενεγακης (daemonhook) στο θέμα Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)

Το ερώτημα είναι τα ψάρια που μεγαλώνουν στα κλουβιά τα τρώνε οι παραγωγή και τα παιδιά τους ?? η το κάνουν όπως οι αγρότες που παράγουν ντομάτα για την αγορά και καλλιεργούν χωριστά την ντομάτα για το σπίτι τους???????


Μα φίλε Δημήτρη αυτοί απο ψάρια τρώνε ΜΟΝΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ :good:


Υπερβολές και ανακρίβιες. Μην συγκρίνεται τα γενετικά τροποποιημένα τρόφημα με τα ψάρια... είνα πολύ μεγάλο σφάλμα και κάτι εντελώς διαφορετικό. ότι μπορεί να βρεθεί στα προς πόλιση ψάρια ιχθυοτροφίου ποσότητα φαρμάκων (αντιβιοτικών για πρόλήψη ή καταπολέμιση ασθενιών) είναι πιθανό. αν είναι τρόμπες αυτοί που τα διαχειρίζοντα ναι.

αλλά είναι μεμονομένες περιπτώσοις, και όσο για το μέγεθος που μπορεί να πάρει ένα ψάρι δεν είναι ίδιοι οι λόγοι που μπορεί να πάρει, ένα μεγάλο επίσης μέγεθος, μια μεταλαγμένη ντομάτα... το ένα είναι λίπος (όντως άσχημο για το ψάρι σε γεύση και εμφάνηση.... αλλά αν είναι περιορισμένο σε κινήσεις στο κλουβί και του ρίχνουν αβέρτα το καλοκαίρι τροφή ή θα σκάσει ή θα γίνει θυρίο) ενώ το άλλο είναι ορμονική διαταραχή. Και αυτό με τις ιχθυοτροφές το είχα αναφέρει παλιότερα ότι σαν τροφή δεν βλάπτει ούτε αν τη χρησιμοποιείσεις στο ψάρεμα. ούτε στον οργανισμό του ψαριού αν ρίχνεις στο ιχθυτοτροφείο (αιματάλευρα και ιχθυάλευρα είπαμε). η ποσότητα της που πάει χαμένη στον πιθμένα βλάπτει, αν και είναι βιοαναλώσιμο, απλά ανάλωγα την ποσότητα ορίζεται και ο ρυθμός βιοδιάσπασης του.

Φιλε Sam Sonic καλησπερα.Δεν ειμαι ειδικος αλλα θα ηθελα να μου λυσεις καποιες αποριες.
Α.Λες να μην συγκρινουμε τα γενετικα τροποποιημενα τροφιμα με τα ψαρια.Εγω τον σαργο τον ξερω αλλιως.Τα 'μυτακια'που κυκλοφορουν στην αγορα και τωρα τελευταια και στις θαλασσες μας τι ακριβως ειναι;Και μη βιαστει κανεις να πει οτι ειναι ουγενες γιατι η αγρια ουγενα δεν εχει καμμια μα καμμια σχεση με αυτο το 'πραγμα'.Ομοιως και το 'φαγκρι' που κυκλοφορει τωρα τελευταια.Αυτο πιο πολυ μοιαζει με σκαλαρι.(Ψαρι ενυδρειων γλυκου νερου)Αυτα πως δημιουργηθηκαν;
Β.Οσο αφορα τις ψαροτροφες,ποιος ειναι σιγουρος οτι ειναι μονο αιματαλευρα και ιχθυαλευρα;Σε προσφατο ντοκυμαντερ στον skai εδιχνε την κατασκευη ζωοτροφων(για ψαρια,σκυλους,γατες,κοτες κλπ).Σε πληροφορω οτι τιποτα απο τα σφαγεια δεν παει χαμενο.Κρανια,οπλες,κερατα,ματια,φρυδια και δεν συμαζευεται.Ολα αυτα μετα απο κατεργασια αλευροποιουνται και γινονται τροφη.
Αυτα....
Δεν ειμαι ειδικος,μπορει να κανω και λαθος αλλα μαλλον οχι....
Φιλικα Γιωργος :bye:

Δυο πραγματα ειναι απεραντα.Η βλακεια ορισμενων ανθρωπων και το συμπαν.Για το δευτερο δεν ειμαι σιγουρος..........Αλβερτος Αινσταιν.

Φωτια και τσεκουρι στα σπαρια...ΤΩΡΑ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/02/2007 02:20 #45 από Γιωργος f030
Απαντήθηκε από Γιωργος f030 στο θέμα Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)

Καλησπερα Κωστα(kostasandros).Δεν ξερω αν ειναι σωστη η αποψη των επιστημονων η υποκινουμενη,εκεινο που μπορω να σε διαβεβαιωσω γιατι το εχω δει με τα ματια μου ψαρευοντας με ψαροτουφεκο κοντα σε κλουβια,ειναι οτι σε αρκετη αποσταση ο βυθος ειναι καλυμενος με μια πρασινοκιτρινη γλυτσα.Μιλαμε γλυστραει κιολας.Τωρα κατα ποσο ειναι φυσιολογικο αυτο και που οφειλεται,τα συμπερασματα τα αφηνω σε σενα...... :nea:
Φιλικα Γιωργος :bye:


Φιλε Γιωργο και φιλοι συναδελφοι, πριν δυο χρονια ετυχε να κανω αναγνωρηση
βυθου σε μερος που υπηρχε ιχθυοτροφειο πριν 4 χρονια, απο οτι εμαθα
αργοτερα. Η πρασινοκιτρινη γλυτσα που αναφερεις ειχε μεταβληθει πλεον σε
γκριζωπο ανοιχτου χρωματος τσιμεντο, σκληροτερο ακομα και απο μπετον,
η δε παρουσια ψαριων και φυτων εντελως ανυπαρκτη...κρανιου τοπος!
Επειδη εγινε ερωτηση παραπανω, ουτε οι παραγωγοι,ουτε οι εμποροι ψαραδες
τρωνε αυτα τα κατασκευασματα,ποσο μαλλον δεν δινουν στα παιδια τους!
Και γνωριζω λιγους απο τους μεν,και αρκετους απο τους δε, ειμαι σε αντιπαραθεση
με ολους, γιατι σε κατ' ιδιαν συζητησεις παραδεχονται οτι ποτε δεν προκειται
να φανε αυτα τα "ψαρια".
Και τωρα περι επιστημονων και υποκινουμενων αποψεων...υπαρχουν και εδω
2 κατηγοριες:
Αυτοι που προτιμουν καρεκλες και παχυλους σιγουρους μισθους σε "ινστιτουτα"
με επιδοτησεις της ΕΟΚ, αυτοι που γινονται υπαλληλοι ιχθυοτροφειων,και καποιοι  λιγοι που εχουν επιλεξει να εργαζονται-προσφερουν σε οικολογικες οργανωσεις σχεδον
αμισθι...
Οι μεν λενε ολα αυτα τα ωραια περι καταλληλοτητας των ψαριων αυτων, το ποσο
ακινδυνα,σχεδον...ευεργετικα ειναι τα ιχθυοτροφεια για τη θαλασσα και αλλα
τετοια...
Οι δε φωναζουν με οση δυναμη εχουν οτι ιχθυοτροφεια = θανατος της θαλασσας,
ψαρια ιχθυοτροφειων = αργος θανατος για οσους τα καταναλωνουν...
Διαλεγετε και παιρνετε, συναδελφοι, ποιων την αποψη θα ακουσετε!
Ας δουμε τωρα και κατι αλλο: εστω οτι ζουμε σε εναν κοσμο αγγελικα πλασμενο, και
οι ψαροτροφες αποτελουνται μονο απο αυτο που δηλωνει το πρωτο συνθετικο
τους...ποιος ο λογος να καταστρεφουμε ψαρια για να "φτιαχνουμε" ψαρια;
Ποιος ο λογος να σνομπαρουμε την φρεσκια-αγρια σαρδελιτσα και τον γαυρο,
ψαρια με τοσο μεγαλη θρεπτικη αξια και τοσο ωφελημα για μας, για να φαμε
ταχα μου "πρωτα" ψαρια οπως τσιπουρα και λαυρακι ιχθυοτροφειου;
Ποσα κιλα απο τα παραπανω ψαρακια θα χρειαζονταν μια τσιπουρα για να
γινει μισο κιλο, και αν ηταν ετσι τα πραγματα, ποσο θα κοστιζε;
Και κατι τελευταιο, σαν επιλογος:
Η χωρα μας κατεχει αλλη μια θλιβερη πρωτια...
Πρωτη, μαζι με την φιλη Τουρκια σε χειροτερη ποιοτητα ψαριων ιχθυοκαλιεργειας!

Φιλικα
Γιωργος f030



Ψαρεψτε γιατι χανομαστε!
Οχι ψαροτροφες και χημικα,χανονται τα ψαρια!
Μελος του Κινηματος Ε.Ψ.Α.Ε.
(Ερασιτεχνες Ψαραδες Ανενταχτοι Εναλλακτικοι)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/02/2007 10:06 #46 από CORN(leonardos)
Απαντήθηκε από CORN(leonardos) στο θέμα Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)
ΛΟΙΠΟΝ:
Εγω ψαρευω 5 χρονια κοντα σε κλουβια,και εχω πιασει γνωριμια με 1 αλβανο εκει.με τον οποιο παντα  λεμε ενα καλημερα και καληνυχτα.(ποτε δεν του εχω ζητησει ψαρια)και ας μου εχει πει παρε για τα παιδια(ειμαι λιγο περιεργος με αυτα).
Οταν του ζητησα να μου δοσει λιγη ψαροτροφη (ειχα ξεμεινη απο δολομα,και εχω αγκιστρια ψαροτροφης παντα) τον ρωτησα τι ειναι ακριβος αυτο,και μου ειπε ειναι ρεγκαλευρο χοντροκοκκο το οποιο μυριζε οντος ρεγγα.
Δεν εχω δει καμια(περιεργη) κινηση ποτε,τυπου:κρεατοπαραγογα η οτιδηποτε αλλο τουλαχιστον οσο ειμαι εκει (12ωρα βαραω εκει)εκτος και αν τα ριχνουν οταν δεν τους βλεπει κανεις εκει.
και εχω βγαλει καλα ψαρια ρε παιδια:yes:
παρολο που βαζω και ψαροτροφη καμια φορα,δεν βλεπω και μεγαλη διαφορα στο τσιμπημα(αν ειχαν μαθει στην ψαροτροφη θα τσιμπαγαν σαν τρελα)Ε?.
παντος εχω παρατηρηση οτι ολα τα ψαρια που εχω βγαλει ειναι λιγο παχια :yes3:λογο του οτι βοσκανε κοντα στα κλουβια? μπορει.
η ειναι καλο το φαραω που βαζω :yahoo:(μου δινει 1 φιλος που το βγαζει εκει κοντα).


*παντος απο γευση δεν εχω δει διαφορα ρε παιδια.





*η αποσταση που ψαρευω ειναι 40μ περιπου μακρια απο τα κλουβια,απο βραχια

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΛΙΕΥΣΗ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/02/2007 19:13 #47 από Νίκος Λαλουκιώτης (Lalouk)
Απαντήθηκε από Νίκος Λαλουκιώτης (Lalouk) στο θέμα Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)
Για να ξαναγυρίσουμε και το τόπικ στο θέμα για το οποίο ανοίχτηκε , δηλαδή το κυπριακό περιοδικό "Το ψάρεμα και τα μυστικά του" , κυκλοφόρησε το καινούργιο τεύχος , και οφείλω να ομολογήσω ότι τα άρθρα του προσπάθησαν να μείνουν μακριά από ψαροτροφές  , και μάλιστα υπάρχουν και άρθρα για ζωντανά δολώματα όπως η γαρίδα (που δόξα σοι ο Θεός στην Κύπρο αφθονεί...) , καθώς και άρθρο αφιερωμένο στα σκουλήκια σαν δόλωμα. :clapping:
Εδώ θα ήθελα να ζητήσω από το περιοδικό να βάλει το χέρι του  , ή καλύτερα την πένα του....γιατί οι εδώ αντιπρόσωποι των ζωντανών δολωμάτων , είμαι της άποψης ότι έχουν βρεί το απόλυτο θύμα , δηλαδή εμάς....
:cray:

A bad day of fishing is much better than a good day of cutting the grass.....
Νίκος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/02/2007 19:50 #48 από Νίκος (no-nick)
Απαντήθηκε από Νίκος (no-nick) στο θέμα Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)
Niκολα ειμαστε παραπανω απο τα απολυτα θυματα, ενδειχτα οι τιμες ειναι  1), φαραω 15 λιρες
                                                                                                  2)μανες 1.50 λιρα η μια
                                                                                                  3),ακροβατης 3-3.50 λιρες το κουτακι (15-20 σκουλικια)
                                                                                                  4),αμερικανος  4 λιρες το κουτακι (περιπου 7-10 σκουλικα)
0.60 σεντ περιπου= 1 εβρο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/02/2007 19:57 #49 από Νίκος Λαλουκιώτης (Lalouk)
Απαντήθηκε από Νίκος Λαλουκιώτης (Lalouk) στο θέμα Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)
Νικόλα όπως τα λές!!

1 κυπριακή λίρα =1,70 euro....... :shok: :shok:

Θα ήταν καλό να ξέραμε και την τιμή των δολωμάτων που αναφέρει ο Νικόλας στην Ελληνική αγορά......

A bad day of fishing is much better than a good day of cutting the grass.....
Νίκος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

13/02/2007 13:25 #50 από SAM SONIC

Ελπίζω φίλε sam sonic να έχεις δίκιο φοβάμαι ώμος μην γίνει ότι έγινε με τα γελάδια κρεατάλευρα τα τάιζαν.
Φαντάσου σε λίγο να μας πουν για τρελές τσιπούρες. :nea: :yes3:


ο εγκέφαλος του ψαριού είναι τόσο μικρός που δεν έχει τα κατάλληλα τμήματα ώστε να πληγούν και να πάθουν σπογκόδι εγκεφαλοπάθια. έχω ακούσει και εγώ για κρεατάλευρα κ.τ.λ. (παλιότερα δίνοντας σε κάποια συχνότητα δυστιχώς) αλλά κίνδινος δεν υπάρχει αποδεδιγμένα. έχουν απαγωρευθεί από ότι έχω ακούσει πάντως, για προλιπτικούς λόγους.

Φιλε Sam Sonic καλησπερα.Δεν ειμαι ειδικος αλλα θα ηθελα να μου λυσεις καποιες αποριες.
Α.Λες να μην συγκρινουμε τα γενετικα τροποποιημενα τροφιμα με τα ψαρια.Εγω τον σαργο τον ξερω αλλιως.Τα 'μυτακια'που κυκλοφορουν στην αγορα και τωρα τελευταια και στις θαλασσες μας τι ακριβως ειναι;Και μη βιαστει κανεις να πει οτι ειναι ουγενες γιατι η αγρια ουγενα δεν εχει καμμια μα καμμια σχεση με αυτο το 'πραγμα'.Ομοιως και το 'φαγκρι' που κυκλοφορει τωρα τελευταια.Αυτο πιο πολυ μοιαζει με σκαλαρι.(Ψαρι ενυδρειων γλυκου νερου)Αυτα πως δημιουργηθηκαν;
Β.Οσο αφορα τις ψαροτροφες,ποιος ειναι σιγουρος οτι ειναι μονο αιματαλευρα και ιχθυαλευρα;Σε προσφατο ντοκυμαντερ στον skai εδιχνε την κατασκευη ζωοτροφων(για ψαρια,σκυλους,γατες,κοτες κλπ).Σε πληροφορω οτι τιποτα απο τα σφαγεια δεν παει χαμενο.Κρανια,οπλες,κερατα,ματια,φρυδια και δεν συμαζευεται.Ολα αυτα μετα απο κατεργασια αλευροποιουνται και γινονται τροφη.
Αυτα....
Δεν ειμαι ειδικος,μπορει να κανω και λαθος αλλα μαλλον οχι....
Φιλικα Γιωργος :bye:


Ούτε εγώ είμαι ιδικός απλά τις γνώσεις και τις εμπιρίες μου παραθέτω μην φανταστείς.
Αυτό που λες στο Α. δεν μπορώ να το ξέρω αν δεν το δω και δεν δω μορφολογικές διαφορές στα είδη που περιγράφεις. Στην διατροφή των ψαριών (γνωστό ως pelet, που είναι η μορφή του, δλδ η μικρές κροκέτες ας πούμε) ΔΕΝ συμπεριλαμβάνοντε ορμονες. είναι φύσην αδύνατο να συμβαίνει αυτό λόγο της μορφής της τροφής. Εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω ότι μπορεί να οφείλεται σε φυσικά έτοια είναι π.χ. εναποθέτει τα αυγά του ένα θυλικό ψάρι είδους Α και πάει και ψεκάζει με το σπέρμα του ένα αρσενικό ψάρι είδους Β.(όχι δλδ ένα Α αρσενικό). Δεν το θεωρώ απίθανο καθόλου.από την άλλη απλά μπορεί να είναι αυτό που βλέπεις η μετεξέλιξη του είδους. πως π.χ. ο άνθρωπος του 40 εμφανισιακά δεν είναι ίδιος με τον σημερινό (και λέω από σωματότυπο). Ορμόνες δεν δίνοντε στα ψάρια (παλιά εφαρμόζονταν σεκάποια θαλασσινά γοναδοτροπες ορμονες με ενέσοις υπόφησης σε πολύ μικρή κλίμακα και απλά για να γενίσουν αυγά γρηγορότερα τα ψάρια... τώρα αυτό δεν πιστεύω να είχε κάποια αλλαγή στο DNA.... δεν το γνωρίζω αλλά πιστεύω πως όχι).

Για το Β θα σου απαντήσω το εξής. Η τροφή του ψαριού είναι καθοριστικός παράγωντας για την ποιότητα του κρέατός τους.(και γενικά για την υγεία του ψαριού) αν πρόκειτε για τροφές ότι νάνε θα το δεις στο ψάρι αυτό... δλδ θα αρρωστένει πιο εύκολα, θα είναι καχιεκτικό ή παχύσαρκο (άσχημα και τα δύο) και και και... Πέσμου τώρα ποιός σοβαρός εποιχηρηματίας θα ήθελε να βγάζει τέτοια ψάρια? ο νόμος του εμπορίου ορίζει το καλέσθητο και το εύγευστο ψάρι.

Φιλε Γιωργο και φιλοι συναδελφοι, πριν δυο χρονια ετυχε να κανω αναγνωρηση
βυθου σε μερος που υπηρχε ιχθυοτροφειο πριν 4 χρονια, απο οτι εμαθα
αργοτερα. Η πρασινοκιτρινη γλυτσα που αναφερεις ειχε μεταβληθει πλεον σε
γκριζωπο ανοιχτου χρωματος τσιμεντο, σκληροτερο ακομα και απο μπετον,
η δε παρουσια ψαριων και φυτων εντελως ανυπαρκτη...κρανιου τοπος!
Επειδη εγινε ερωτηση παραπανω, ουτε οι παραγωγοι,ουτε οι εμποροι ψαραδες
τρωνε αυτα τα κατασκευασματα,ποσο μαλλον δεν δινουν στα παιδια τους!
Και γνωριζω λιγους απο τους μεν,και αρκετους απο τους δε, ειμαι σε αντιπαραθεση
με ολους, γιατι σε κατ' ιδιαν συζητησεις παραδεχονται οτι ποτε δεν προκειται
να φανε αυτα τα "ψαρια".
Και τωρα περι επιστημονων και υποκινουμενων αποψεων...υπαρχουν και εδω
2 κατηγοριες:
Αυτοι που προτιμουν καρεκλες και παχυλους σιγουρους μισθους σε "ινστιτουτα"
με επιδοτησεις της ΕΟΚ, αυτοι που γινονται υπαλληλοι ιχθυοτροφειων,και καποιοι  λιγοι που εχουν επιλεξει να εργαζονται-προσφερουν σε οικολογικες οργανωσεις σχεδον
αμισθι...
Οι μεν λενε ολα αυτα τα ωραια περι καταλληλοτητας των ψαριων αυτων, το ποσο
ακινδυνα,σχεδον...ευεργετικα ειναι τα ιχθυοτροφεια για τη θαλασσα και αλλα
τετοια...
Οι δε φωναζουν με οση δυναμη εχουν οτι ιχθυοτροφεια = θανατος της θαλασσας,
ψαρια ιχθυοτροφειων = αργος θανατος για οσους τα καταναλωνουν...
Διαλεγετε και παιρνετε, συναδελφοι, ποιων την αποψη θα ακουσετε!
Ας δουμε τωρα και κατι αλλο: εστω οτι ζουμε σε εναν κοσμο αγγελικα πλασμενο, και
οι ψαροτροφες αποτελουνται μονο απο αυτο που δηλωνει το πρωτο συνθετικο
τους...ποιος ο λογος να καταστρεφουμε ψαρια για να "φτιαχνουμε" ψαρια;
Ποιος ο λογος να σνομπαρουμε την φρεσκια-αγρια σαρδελιτσα και τον γαυρο,
ψαρια με τοσο μεγαλη θρεπτικη αξια και τοσο ωφελημα για μας, για να φαμε
ταχα μου "πρωτα" ψαρια οπως τσιπουρα και λαυρακι ιχθυοτροφειου;
Ποσα κιλα απο τα παραπανω ψαρακια θα χρειαζονταν μια τσιπουρα για να
γινει μισο κιλο, και αν ηταν ετσι τα πραγματα, ποσο θα κοστιζε;
Και κατι τελευταιο, σαν επιλογος:
Η χωρα μας κατεχει αλλη μια θλιβερη πρωτια...
Πρωτη, μαζι με την φιλη Τουρκια σε χειροτερη ποιοτητα ψαριων ιχθυοκαλιεργειας!

Φιλικα
Γιωργος f030


Λοιπόν δεν πρέπει να είσαι κατιγοριματικός.... καταρχήν.
έχεις απόλητο δίκιο και σε αυτό μπορείς να είσαι κατηγοριματικός (όπως όλοι μας) για την καταστροφή του βυθού που βρίσκεται κάτω από τα κλουβιά και στη γύρο περιοχή σε κάποια ακτήνα από το ιχθυοτροφίο. Εσύ βέβαια μπορεί να είδες και κάποια αγκυροβόλια παραπεταμένα στο βυθό (τσιμεντένιες κατασκεβές που συγκρατούν τα κλουβιά).αλλά δεν έχεις άδικο για την καταστροφή του βυθού.η απάντηση μου σε αυτό είναι ότι όσο καιρό έχει μια μονάδα σε μια περιοχή τόσο καιρό να θα χρειαστεί η συγκεκριμένη περιοχή να επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα. δλδ αν μια μονάδα είναι σε μια περιοχή 10 χρόνια και μετά κλεισει μετά από 10 χρόνια θα επανέλθει ο βυθός στην κατάσταση που ταν πριν (με μια απόκλιση τέλος πάνυων για να μην είματε κατιγορηματικοί :) ).

Για το άλλο θα σου απαντήσω ότι οι μόνοι που έχουν κέρδος και λόγο να λένε ότι νάνε για τις ιχυθοκαλλιέργειες και τις παρουσιάζουν σαν αψεγάδιαστες και απροβλημάτιστες είναι αυτοί οι οποίοι έχουν τέτοιες μονάδες και αυτοί οι οποίοι έχουν εργοστάσια παραγωγής τροφής. όλοι οι άλλοι δεν έχουν λόγο να αποκρίψουν την αλήθεια σε ότι συμβένει.
ο υπάλληλος\προιστάμενος και ξέρω γω τι δεν έχει λόγο να σου πει ψέματα γιατί δεν έχει χασούρα και ούτε και κέρδος αμα πει την αλήθεια.

κοίτα ο λόγος που λες γιατό χαλάμε ψάρια ... για ψάρια... δεν ξέρω την διαδικασία παραγωγής μιας τροφής αλλά αυτό που ξέρω να σου πω είναι ότι... το ελεύθερο "άγριο" ψάρι είναι πιο υγειές, θρεπτικό και ανθεκτικό σε ασθένιες γιατί τρέφεται με πληθώρα ζωοπλανγκτονικών οργανισμών (και άμεσα φυτοπλανκτονικών οργανισμών). στους ιχθυογεννητικούς σταθμούς δεν έχουν την πολιτέλια και τις δυνατότητες να παράγουν τους οργανισμούς που θα φάει ένα μικρό ψαράκι παρά μόνο δύο από αυτά τα είδη που πληρούν μια μεγάλη γκάμα διατροφολογικών προϋποθέσεων. γιαυτό τα ψάρια που έχουν τα ιχθυοτροφία, που έχουν προφανός πάρει από κάποιον ιχθυογεννητικό σταθμό δεν είναι ίδιας διατροφικής αξίας με τα άγρια και γενικός ίδιας ποιότητας.

Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις είμαι φοιτητής ιχθυοκομίας αλιείας (τελειώνω σε λίγο καιρό και παίρνω το πτυχίο μου αν όλα πάνε καλά  :ok: :blush: ) έχω δουλέψει σε μονάδα(μόνο και μόνο για την εμπειρία το καλοκαίρι) , έχω συζητήσει με βιολόγους, επιχοιρηματίες, καθηγητές μου ιχθυολόγους για πολλά ζητήματα που με προβληματίζουν όπως και εσάς και σας παραθέτω τα όσα έμαθα από ανθρώπους που έχουν δουλέψει, μελετήσει και ερευνήσει πολύ περισσότερο από μένα και μπορούν να πουν τα υπέρ και τα κατά με ειλικρίνια και ευαισθησία (εκτός όπως είπα και πιο πάνω από αυτούς που έχουν άμεσω οικονομικό όφελος). Άλλο να στα λέει όμως το αφεντικό και άλλο να πας και να βλέπεις τελικά αυτό που σου λέει ο εργάτης\προϋστάμενος ή διαχηρηστής που δεν έχει συμφέρον. Θα μου πείτε γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν οικονομικό όφελος? έχουν αλλά δεν τους απαγωρεύει κανείς και περισσότερο η συνήδησή τους να τα πουν ως έχουν.

το μεγαλήτερο μέρος της παραγωγής της Έλλάδας από ψάρια πάει εξωτερικό πάντως (δεν τους χάλασε  :lol2:)

πάντως αν θέλετε την γνώμη μου πάρτε ψάρια ιχθυοτροφίου, αρκεί να γνωρίζεται από ποιόν τα παίρνεται.
σε λίγα χρόνια ίσος μπορώ να σας πω με περισσότερα στοιχεία την αλήθεια.

Έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα του thread anyway..... ζητώ συγνώμη και για τον όγκο αλλά θεώρησα σωστό να απαντήσω...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.826 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection