banner psaremagr

Ερώτηση Δολώματα για χοντρά Παραγάδια

24/02/2010 14:34 #11 από SomniusX
Απαντήθηκε από SomniusX στο θέμα Δολώματα για χοντρά Παραγάδια

Exω δοκιμασει πολλες φορές σαν δολωμα τα καλαμαρια και χταποδακια μικρα ολοκληρα, αλλα δεν ειχαν μεγαλη επιτυχια στα 'Μαυρα' οπως τα λέτε και εσεις.
Στοχος μου ηταν μονο οι ροφοι και ξερω περιοχές που υπαρχουν πολλοί. Δυστυχως δεν κατάφερα τοσον καιρο που επιδιώκω να τους πιασω, παρα μόνο 5-6 μεγαλους ροφους σε διαστημα 6 χρονων.
Κατι σίγουρα παει στραβα. Το κυριώτερο μου προβλημα είναι οι σμερνες και τα μουγκρια που τρωνε τα δολώματα.
Καπου διαβασα οτι οι ροφοι βγαινουν μόνο στις ασεληνες νύχτες. Καποιοι ψαράδες πάλι μου είπαν οτι οι ροφοι βγαινουν και τρωνε πολύ οταν έχει πανσεληνο.
Δεν ξέρω πιο είναι το σωστο. Τελικά ποτε το φεγγάρι επηρεάζει?
Επισης καποιος μου έιπε οτι για την φρεσκια σαρδέλλα ξετρελλαινονται οι ροφοί.
Ξερει κάποιος περισσότερα για αυτό το ψάρι? (Δηλαδη πότε τρώει, τι τρώει, κι αν υπάρχει τρόπος να αποφύγω τες σμερνες?)

Γειά σου φίλε μου. Για τα μαύρα που λές θες παραγάδι 110-80-8αρι με παράμαλο 1,2μ. Δόλώνεις χταπόδι φρέσκο και φουντάρεις πρωί 7-9. Λεβάρεις 2-3 ώρες μετά. Ετοιμασία: Κόβεις το χταπόδι και το βάζεις σε έναν κουβά. Ρίχνεις ζεματιστό νερό μέσα για 10λεπτά. Δεν το ξεφλουδίζεις. Τα βγάζεις. Σπάς την μελάνι και την ρίχνεις στα κομμάτια. Ανακατεύεις και είσαι έτοιμος. Καλό και για συναγρίδια μέχρι 40μ νερά. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ!!!! Οχι μόνος σου το μάζεμα. Αν έχει καλό ψάρι επάνω μη σε αρπάζει κανένα αρπάδι. Αν βραχώσει κόψιμο και δέσιμο τσαμδούρι επάνω τεντωτό. Αν είσαι τυχερός..... Ποτέ φουντάρισμα βράδυ. Θα μαζέψεις όλες τις σμέρνες και μουγγριά της περιοχής. Καλές ψαριές :bye:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

25/02/2010 13:45 #12 από SomniusX
Απαντήθηκε από SomniusX στο θέμα Δολώματα για χοντρά Παραγάδια

Οταν δεν μπορείς να βρείς φρέσκο μια λύση είναι το κατεψυγμένο.
Σουπιά και καλαμάρι .
Μπορεί να μην είναι όσο αποτελεσματικά είναι τα φρέσκα αλλά σου δίνουν την δυνατότητα να καλάρεις.
Ετυχε να βάλω παραγάδι με κατεψηγμένο και δεν τα πήγε και τόσο άσχημα.
Η ώρα που θα καλάρεις έχει να κάνει και με το τι κυνηγάς.
Εγώ για συναγρίδια-φαγκριά τα κάνω ημερήσια.
Τα μαύρα μπορείς να τα κυνηγήσης και νύχτα.

Καλημέρα φίλε μου. Για φαγριά τι γνώμη έχεις χειμώνα για κατεψηγμένη σαρδέλα σε τάκο ή ολόκληρη? Το δοκίμασες? Ενδιαφέρομαι να ρίζω ένα 8αρι και 12αρι μόλις ο καιρός το επιτρέψει με αυτή και θα ήθελα την γνώμη σου. Καλύτερο το καλαμάρι κατεψυγμένο? Ακουσα και για γαρίδα στο 12αρι. Τι πρωτείνεις?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

27/02/2010 14:21 #13 από ΝΑΣΟΣ
Απαντήθηκε από ΝΑΣΟΣ στο θέμα Δολώματα για χοντρά Παραγάδια
γιαννη καλημερα κ παλι λοιπον για φαγκρια που λες καλη ειναι η γαριδα η αγρια το Νο 6 αλλα δεν συμφερει γιατι ειναι ακριβη οποτε καλυτερα παμε στην φρισσα η την σαρδελλα που κ τα δυο κανουν καλη δουλεια .
εγω χρησιμοποιω 9αρι για χοντρο κ 14αρι για ψιλο παραγαδι.

νασος

TIGHT LINES

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

19/12/2013 13:32 #14 από John
Απαντήθηκε από John στο θέμα Δολώματα για χοντρά Παραγάδια
για το 9αρι, το ζωντανο λαυρακι κανει σαν δολωμα?
το λεω γιατι μου ειναι ευκολο να βρω 5-6 μικρα ζωντανα (ή και ψωφια/ψαρεμενα νεκρα), και ειναι τρομερα κινητικα πανω στο αγκιστρι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

19/12/2013 15:31 #15 από ΝΑΣΟΣ
Απαντήθηκε από ΝΑΣΟΣ στο θέμα Δολώματα για χοντρά Παραγάδια
Γεια σου φιλε δλδ για να καταλαβω θελεις νς δολωσεις σε 9 αρι παραγαδι ζωντανά λαβράκια για να πιασεις τι ?
Αυτο το ακουσες καπου η εσυ το σκεφθηκες κ ποσα αγκιστρια θα ριξεις ?
Για να μην πολυλογω εγω δουλευω χρονια παραγαδια κ ποτε δεν ειδα κανενα να δολωνει ζωντανα λαβρακια για να πιασει ?
Επισης για μενα τα 9 αρια τα παραγαδια μου ταχω βαλει αποθηκη διοτι δουλευω τα 11 αρια 12 αρια κ σπανια κανα 10 αρι μα πολυ σπανια εως ποτε.
Για δολο παρε κανα καλαμαρι πιυ υπαρχουν κ φρεσκα αυτη την εποχη κ δολωσε κανα 12 αρι για φαγκρια η κανα 11 αρι για μαυρα.

TIGHT LINES
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Αλέξανδρος Κλώνος, Αρης ( ARKAlOS ), John

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

19/12/2013 17:17 #16 από John
Απαντήθηκε από John στο θέμα Δολώματα για χοντρά Παραγάδια
Φιλε Νασο, για να μην παρεξηγηθω, βλεποντας το post που εκανε απο πανω οτι χρησιμοποιεις 9αρι για χοντρο, σκεφτηκα αν εφτιαχνα ενα μικρο με 20-25 αγκιστρια τι θα μπορουσα να δολωσω σαν ζωντανο. Δεν εχω εμπειρια στα παραγαδια, μολις πριν 2-3 εβδομαδες εφτιαξα το πρωτο μου μικρο με 14αρια αγκιστρια και στεριανο, οποτε μην με παρεξηγεις αν γραψω και καμια μ@λ@κι@ εδω μεσα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

19/04/2014 23:04 #17 από ΝΙΚΟΣ
Απαντήθηκε από ΝΙΚΟΣ στο θέμα Δολώματα για χοντρά Παραγάδια
καλησπέρα και χρονια πολλά σε όλους...

μιας και ανοιξατε παλι αυτό το τόσο ωραιο θέμα θα θελα να ρωτήσω για την προετοιμασία των δολωματων όπως... σαρδέλα φρισα κολλιος κτλπ... πως τα προετοιμαζετε ολοκληρα ψαροδόλια ή σε κομμάτια ? φρεσκια? παστή? σε λάδι? επίσης έχω ακουσει και άλλους να βάζουν κρέας...χοιρινό κομμάτια...ισχύει?


καλη ανασταση σε όλους!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

05/05/2014 18:50 #18 από Παγκρατης Σταθοπουλος
Απαντήθηκε από Παγκρατης Σταθοπουλος στο θέμα Δολώματα για χοντρά Παραγάδια
Καλησπερα κι απο μενα.Στα χονδρα(9αρι) δουλευειςολοκληρη σαρδελλα πιανοντας περαστα ουρα και ματια,θραψαλλακια,χονδρα κομματια καλαμαρι,φρεσκο κολιο.Στα μεντζα ή σκαθαρωτα (11αρι) κομματια σαρδελλα με το αιμα που λεμε πρωινη ,ενας κοβει κι αμεσως δολωνεις ριχνοντας,εγω προσωπικα δεν δολωνω τιποτα αλλο,εκτος στα σκαθαρωτα καμμια φορα αμα μου βγαλει ο δολωματζης κάνα γκαγκανι μεγαλο(καραβιδακι μεγαλο ή μαμμουνι),και παντα μερα και με μποκαδουρα!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Ηλίας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

26/05/2016 12:12 #19 από gkonto
Απαντήθηκε από gkonto στο θέμα Δολώματα για χοντρά Παραγάδια
Πως δολώνουμε τη σαρδέλα στο Παραγάδι

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΧΡΗΣΤΟΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

27/04/2018 20:36 #20 από antonis
Απαντήθηκε από antonis στο θέμα Δολώματα για χοντρά Παραγάδια
Καλησπέρα Αγαπητοί φίλοι του ψαρέματος, θα μπορούσατε να μου λύσετε την απορία σχετικά με το ποιο είναι το καλύτερο δόλωμα για χοντρό παραγάδι την ημέρα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.198 δευτερόλεπτα

banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection