Ερώτηση Αγκίστρια και παραγάδια

06/07/2006 23:35 #1 από captain_g
Αγκίστρια και παραγάδια δημιουργήθηκε από captain_g
Γειά σας κι από εμένα.Αν και νέος στο club από ψάρεμα έχω αρκετές ψαροώρες συμπληρωμένες κυρίως στο ψάρεμα με πολυάγκιστρο και με buldo αλλά και με βάρκα με καθε΄τη και παραγάδια.(Με φίλους γιατί δεν έχω δικιά μου βάρκα) Έλεγα να ξεκινήσω ένα θέμα σχετικά με τα αγκίστρια που βάζουμε στα πραγάδια. Τα λεγόμενα παραγαδίσια με το μακρύ κοτσάνι είναι καλύτερα από τα παπαγαλάκια ή απλά έχουν καθιερωθεί από παλιά?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

07/07/2006 10:02 #2 από drososan
Απαντήθηκε από drososan στο θέμα Αγκίστρια και παραγάδια
Αν θέλεις τη προσωπική γνώμη, σίγουρα τα παραγαδίσια είναι καλύτερα από τα παπαγαλάκια στο παραγάδι για τους εξής λόγους:
1. όταν πιάσουμε κάποιο ψάρι μπορούμε με το παραγαδίσιο να το ξαγκιστρώσουμε αρκετά πιο εύκολα από ότι με το παπαγαλάκι
2. τα παραγαδίσια δεν σκουριάζουν τόσο εύκολα όσο τα παπαγαλάκια
3. το παραγάδι νετάρετε πιο εύκολα με τα παραγαδίσια.
Το πλεονέκτημα που έχουν τα παπαγαλάκια είναι ότι αγκιστρώνουν πιο εύκολα το ψάρι από ότι τα παραγαδίσια, όμως πολλές φορές κι αυτό γίνεται επιπόλαια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

07/07/2006 15:06 #3 από captain_g
Απαντήθηκε από captain_g στο θέμα Αγκίστρια και παραγάδια
Συμφωνώ μαζί σου, ειδικά για το νετάρισμα. Ξέρεις αν υπάρχουν παραγδίσια 14άρια π.χ. να είναι λίγο πιο ανοιχτά μπροστά? (Νομίζω ότι θα βολεύει όταν δολώνεις γαρίδα).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

08/07/2006 14:54 #4 από striftaroparamanas
Απαντήθηκε από striftaroparamanas στο θέμα Αγκίστρια και παραγάδια
Πιστευω οτι το μεγαλυτερο πλεονεκτημα που εχουν τα παραγαδισια ειναι οτι ανοιγουν σχετικα ευκολα (σε σχεση με αλλα αγκιστρια ) και ετσι αποφευγουμε τα κοψιματα σε παραμαλλα ή και στη μανα σε περιπτωση που καποιο απο αυτα σκαλωσει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

09/07/2006 08:53 #5 από nzon
Απαντήθηκε από nzon στο θέμα Αγκίστρια και παραγάδια
Για παραγαδι υπαρχουν τα παραγαδισια αγκιστρια.
Χρησιμοποιω τα 2369BD MUSTAD, και αν θελετε,
να ειναι ανοξειδωτα, τα 2315S της ιδιας μαρκας
αλλα με διαφορα τιμης.
Για ψιλοπαραγαδο στα ασπρα-μαυρα, χρησιμοποιω τα MUSTAD 1252,
τσιπουραγκιστρα που δολωνονται δυσκολοτερα λογω του μικρου
κοτσανιου αλλα ειναι κατα την γνωμη μου, τα αποτελεσματικοτερα.

Φιλικα
Νικος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

10/07/2006 00:29 #6 από captain_g
Απαντήθηκε από captain_g στο θέμα Αγκίστρια και παραγάδια
Ευχαριστώ Νίκο.

Αυτά που βάζω μέχρι τώρα κι εγώ είναι αντίστοιχα με τα 1252 αλλά θα δοκιμάσω ένα με τα 2369 για να δώ αν έχει καλύτερα αποτελέσματα. Με τα 1252 τα περισσότερα ψάρια (κυρίως σαργοί και σκαθάρια) ήταν πιασμένα με το αγκίστρι στα σπλάχνα και ελάχιστα στα χείλη, που με κάνει να πιστεύω μήπως αν έχει μεγαλύτερο άνοιγμα το αγκίστρι "στρώνει" πιο καλά η γαρίδα πάνω και έχω καλύτερα αποτελέσματα.
[/quote]

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.130 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection