• 211 800 86 86
  • info@psarema.gr

    Ερώτηση Συνταγές για boiles

    18/02/2006 20:09 #11 από paplab
    Απαντήθηκε από paplab στο θέμα Συνταγές για boiles
    Σας ευχαριστώ για την άμεση και κατατοπιστική σας απαντηση αλλά θα σας ρωτήσω ξανά για τις μαλακές boiles που τις βγάζουν από την κατάψυξη και τις δολώνουν στη θηλειά... Οι αφυδατωμένες που τουλάχιστον εγώ αγόρασα από Τρίκαλα δεν επαιξαν καθόλου και ας ήταν με γευση πορτοκάλι στις αρχές του Μαϊου 2005 από τις 6:30πμ έως και 1 ώρα μετά τη δύση με μαλακό καιρό άπνια και με λίμνη "λάδι" όπως και αυτές με tutti frutti και βανίλια.
    Την επόμενη μέρα ένας ψαράς που βρισκότανε δίπλα μου με καταγωγή από Κοζάνη μου δώρισε μισή σακούλα με νωπές σαν λουκουμια boiles με γευση tutti frutti χειροποίητες. Βρε παιδιά μιλάμε οτι εβγαλα 3 κυπρίνους απο 2,5 έως 4 κιλά με τα boiles αυτά και ένας τελευταίος που πιάστηκε έκοψε τη μάνα γιατι δεν έλυσα τα φρένα όσο θα πρεπε. θα πρέπει να ταν θεριό γιατι όταν τον έφτασα κοντά στα 3 μέτρα κάνει ενα τιναγμα και τα διαλύει όλα.... Να 'ναι καλλά ο χριστιανός από Κοζανη αλλα ντράπηκα να του ζητήσω την τεχνογνωσία του στα boiles, φτάνει που μου άνοιξε τα μάτια.
    Αγαπητέ κ. Κουζιάκα Πάρη θα θελα την αποψη σας σχετικά με τα παραπάνω όσο και για την γνώμη σας σχετικά με την χρήση των κυκλικών αγγιστριών (circle hooks) στο ψάρεμα του κυπρίνου. Έχουν εφαρμογή εδω με την θηλειά απο μετάξυ ώστε αυτα που δε θα κρατάμε να τα επιστρέφουμε στι λίμνη χωρίς μοιραία τραύματα;

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    18/02/2006 20:50 #12 από mihemmm
    Απαντήθηκε από mihemmm στο θέμα Συνταγές για boiles
    Με αφορμη αυτο το τοπικ θα ηθελα να γινει μια συζητηση γενικα για τα δολωματα και εποχες συστατικα των δολωματων μας και αλλα παρομοια.Γνωριζω οτι οι ψαραδες του γλυκου νερου ειναι λιγοι και αυτοι που ασχολουνται με το ψαρεμα του κυπρινου ακομα πιο λιγοι,αλλα θα ηταν καλο να γινει ενα τοπικ για την ανταλαγη αποψεων.Θα ηθελα να ρωτησω για οποιον γνωριζει για το milk powder.Εγω ξερω οτι ειναι το απλο γαλα σε σκονη ομως σε ξενα σιτε μου εδωσαν να καταλαβω οτι ειναι παραγωγα του γαλακτος οπως καζεινη!Εμενα μου φαινεται παραλογο η μαλλον λαθος καταλαβα?

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    18/02/2006 21:47 #13 από dragonfly
    Απαντήθηκε από dragonfly στο θέμα Συνταγές για boiles
    Φίλε mihemmm αναφέρεσαι σε μπαλάκια με βάση πρωτεϊνες γάλακτος και όχι το γάλα σε μορφή σκόνης. Τετοιες είναι
    Casein, Calcium caseinate κ.α. Αυτά τα δολώματα είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτείνες έως και 75% και αφού παρουσιαστούν στα ψάρια και τα ψάρια τα αναγνωρίσουν ώς υψηλής διατροφικής αξίας θα σε τιμούν ιδιαιτέρως όταν τους τα σερβίρεις.
    Το μόνο πρόβλημα έίναι πολύ ακριβά για να τα χρησιμοποιήσεις μακροπρόθεσμα.
    Δική μου άποψη, ότι είναι προς το παρόν πλεονασμός αφού μπορείς να κάνεις καλές συνταγές και χωρίς αυτά.
    Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    18/02/2006 22:37 #14 από maistrosanemos
    Απαντήθηκε από maistrosanemos στο θέμα Συνταγές για boiles

    DOLPHIN έγραψε: Δημήτρη, σε ευχαριστώ.
    Το καλοκαίρι θα τα επισκεφτώ.


    Να είσαι καλά φίλε DOLPHIN αν θα χρειαστείς όποια άλλη βοήθεια όταν θα έρθεις Καρδίτσα, μετα χαράς :)
    Με το καλό να έρθεις στα μέρη μας

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    18/02/2006 22:42 #15 από mihemmm
    Απαντήθηκε από mihemmm στο θέμα Συνταγές για boiles
    Φιλε dragonfly αναφερομαι σε μιγματα υψηλης περιεκτικοτητας πρωτεινων(HNV).Το παρακατω το βρικα σε μιγμα 50\50 και απο οσο γνωριζω δεν ειναι και πολυ πλουσια σε πρωτεινες,ομως με τον ορο milk powder αν γνωριζεις εννοουμε τη σκονη γαλακτος την απλη(π.χ. για τα κουταβια,τα μωρα) η κατι αλλο?

    φιλικα mihemmm

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    19/02/2006 13:23 #16 από dragonfly
    Απαντήθηκε από dragonfly στο θέμα Συνταγές για boiles
    ¶λλο το μίγμα 50/50 (κυρίως υδατάνθρακες) και άλλο τα (HNV Υψηλής Διατροφικής αξίας) και όχι απαραίτητα υψηλής περιεκτικότητας πρωτεινών. Εννοώ ότι δεν είναι απαραίτητο μίγμα με 80% πρωτ. να είναι και Υψηλής διατρ. αξίας.
    Βέβαια μπορεί κάλιστα κάποιος να τα ανακατέψει για να κατασκευάσει ένα δόλωμα που θα τον εξυπηρετήσει.
    Το milk powder είναι γάλα σκόνη η απλή.

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    19/02/2006 20:08 #17 από DOLPHIN
    Απαντήθηκε από DOLPHIN στο θέμα Συνταγές για boiles
    Να είσαι καλά φίλε DOLPHIN αν θα χρειαστείς όποια άλλη βοήθεια όταν θα έρθεις Καρδίτσα, μετα χαράς :)
    Με το καλό να έρθεις στα μέρη μας



    Δημήτρη, σε ευχαριστώ πολύ. Τα μέρη σας τα ξέρω πολύ καλά, μιας και η καταγωγή μου είναι από τα Τρίκαλα. :lol:

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    20/02/2006 09:56 #18 από halfcatman
    Απαντήθηκε από halfcatman στο θέμα Συνταγές για boiles
    Φιλε paplab.
    Η θηλεια κατω απο το αγγιστρι ειναι το κοινως hair rig.
    Tα εργοστασιακα μπιλακια ειναι σκληρα,και τα χειροποιητα μαλακα.
    Αυτο οφειλεται στο βρασιμο και στο ξηραμα των δολωματων αυτων.
    Οι διαφορες εταιριες με τα μπιλακια μετα το βρασιμο στο ξηραμα τραβανε ολη την υγρασια σε φουρνο ωστε τα μπιλακια να διαρκουν περισοτερο ανοιχτα και εξω απο ψυγειο.
    Υπαρχουν και διαφορα εργοστασιακα τα οποια ειναι μαλακα οπως ανεφερες σαν λουκουμι,αλλα εκει υπαρχει το συντηρητικο για να διατηρουνται.
    Τα χειροποιητα μπιλακια συνηθως τα βραζουμε2-4 λεπτα μεχρι να σκληρυνουν,αν τα βγαλουμε νωριτερα τοτε ειναι μαλακα...λιγο πιο σκληρα απο μια παστα.

    Οσον αφορα τα κυκλικα αγγιστρια στο ψαρεμα του κυπρινου.

    Σε διαφορες λιμνες του εξωτερικου απαγορευονται τα αγγιστρια με αρπαδι ωστε να μην πληγωνονται οι κυπρινοι.
    Σε προσφατα ψαρεματα μου στο εξωτερικο σε διαφορες λιμνες,ειδα οτι απαγορευαν τα αγγιστρια μικρου μεγεθους πανω απο 6ν στο ψαρεμα του κυπρινου διοτι το μικρο αγγιστρι εσκιζε το στομα του ως και 3 ποντους.
    Ετσι λοιπον χρησιμοποιουσαμε αγγιστρια ν2 και κυκλικα.
    Τα κανονικα για τεχνικες αμεσου καρφωματος
    και τα κυκλικα για πιο αργα τσιμπηματα.

    MILK POWDER

    Φιλε mihemmm.
    Τα διαφορα γαλατα που ειδες σε διαφορες συνταγες δεν ειναι οι καζεινες αλλα ειναι γαλα σε σκονη υψηλης διατροφικης αξιας και συνηθως ειναι τα lamps milk.

    Φιλικα
    Κ.Π.

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    20/02/2006 14:11 #19 από mihemmm
    Απαντήθηκε από mihemmm στο θέμα Συνταγές για boiles
    Ευχαριστω πολυ παρη

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    20/02/2006 22:15 #20 από maistrosanemos
    Απαντήθηκε από maistrosanemos στο θέμα Συνταγές για boiles

    DOLPHIN έγραψε: Να είσαι καλά φίλε DOLPHIN αν θα χρειαστείς όποια άλλη βοήθεια όταν θα έρθεις Καρδίτσα, μετα χαράς :)
    Με το καλό να έρθεις στα μέρη μας



    Δημήτρη, σε ευχαριστώ πολύ. Τα μέρη σας τα ξέρω πολύ καλά, μιας και η καταγωγή μου είναι από τα Τρίκαλα. :lol:


    Ε...αφού είμαστε γείτονες :wink: θα τα πούμε πάνω στη λίμνη :)

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
    Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.168 δευτερόλεπτα

    Επικοινωνία

      Τηλέφωνο : 210 3001234

      Τηλέφωνο : 211 8008686

      Κινητό      : 693 6572728

      info@psarema.gr

     

    No Internet Connection