banner psaremagr

Ερώτηση Συνταγές για boiles

17/02/2006 16:08 #1 από paplab
Συνταγές για boiles δημιουργήθηκε από paplab
Καλησπέρα σας,
Παρακολουθώ τα άρθρα του psarema.gr εδώ και πολύ καιρό και θα 'θελα να συγχαρώ όλους όσους εργάζονται και κοπιάζουν για να υπάρχει αυτό το site και να τα λέμε εμείς όλοι οι επίδοξοι ψαράδες... Πραγματικά διαβάζοντας όλα αυτά τα άρθρα μπορώ να πώ ότι εχω εμπλουτίσει τις γνώσεις μου πάνω στο αγαπημένο μου " ψυχοφάρμακο " το ψάρεμα τι αλλο;
Επί του θέματος τώρα, θα θελα να ζητήσω τους φίλους ψαράδες του κυπρίνου να μας μεταδώσουνε την τεχνογνωσία τους σχετικά με την κατασκευή των boiles. Υπάρχουν νωπές και αφυδατωμένες boiles, ποιές δουλεύουν καλύτερα και ποιές γεύσεις ταιριάζουν ανα εποχή; Πόσο μαλαγρώνουμε πριν ψαρέψουμε και αν έχει κάποιος την καλοσύνη να μας πεί ειδικότερα για τη λίμνη Πλαστήρα όπου και ψαρεύω. Καμια συνταγή ρε παιδιά γιατί καλό το καλαμπόκι αλλά είδα κάποιους από Κοζάνη και ψαρεύουν με κατι boiles σαν λουκούμι και να βγάζουν εκτος από κυπρίνους κατι μπουτσκάρια (ετσι λεγονται μου πανε) ΝΑ!!!! με το συμπάθειο και από τότε μπήκε το μικρόβιο μεσα μου με τα boiles. Στα Τρίκαλα όπου και κατοικώ τα καταστήματα με είδη αλεϊας έχουν τις κλασσικές προκατ που δεν αξίζουν φράγκο. Για το λόγο αυτό αρθρογραφώ σημερα και προσδοκώ τα φώτα σας.... (Πάρη ελέησε!!!)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

17/02/2006 21:01 #2 από mihemmm
Απαντήθηκε από mihemmm στο θέμα Συνταγές για boiles
φιλε paplab για να κατασκευασουμε μπιλιες αρχικα χριαζομαστε αυγα.Αφου χτυπησουμε τα αυγα να γινουν ενα ομοιομορφο μιγμα ριχνουμε το αρωμα 7ml στο κιλο και το γλυκαντικο mega sweetener 2.5 ml στο κιλο μιγματος.Τα 6 αυγα βγαζουν περιπου 1 κιλο μπιλιες οποτε υπολογιζεις ποσο πριπου αρωμα και γλυκαντικοθα βαλεις.Αφου τα ανακατεψεις παλι θα αρχισεις σιγα σιγα να ριχνεις το μιγμα αλευριων που θα εχεις κανει.Ενα απλο μιγμα μπορει να περιεχει σιμιγδαλι,καλαμποκαλευρο, αλευρι σογιας,σκονη γαλακτος, ριζαλευρο,μιγματα σπορων πουλιων,βιταμινες πουλιων,σκονη συκοτιου,και πολλα αλλα...ξεκινα με ενα μιγμα που γραφεται και σε αλλο τοπικ του σιτε 700 γρ καλαμποκαρευρο
300 γρ κιτρινες βιταμινες πουλιων 300γρ κοκκινες βιταμινες πουλιων 300γρ σογια και 200 γρ σιμιγδαλι.Για αρωμα βαλε οποιο σου αρσει εγω θα προτεινα κατι σε φρουτοδες.Αφου φτασει το ζυμαρι σε σημειο που να μη κολαει στα χερια το κανουμε μπιλιες.Τις βραζουμε για 3 λεπτα περιπου λιγες λιγες και στη συνεχεια τις αφηνουμε να στεγνωσουν για περιπου 12 ωρες.Θα σου προτεινα να ταισεις ενα μερος την προηγουμενη μερα απο αυτη που θα πας για ψαρεμα με πειπου 1 κιλο μπιλιες.Ελπιζω να βοηθησα......

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

17/02/2006 23:34 #3 από maistrosanemos
Απαντήθηκε από maistrosanemos στο θέμα Συνταγές για boiles

paplab έγραψε: Καλησπέρα σας,
Παρακολουθώ τα άρθρα του psarema.gr εδώ και πολύ καιρό και θα 'θελα να συγχαρώ όλους όσους εργάζονται και κοπιάζουν για να υπάρχει αυτό το site και να τα λέμε εμείς όλοι οι επίδοξοι ψαράδες... Πραγματικά διαβάζοντας όλα αυτά τα άρθρα μπορώ να πώ ότι εχω εμπλουτίσει τις γνώσεις μου πάνω στο αγαπημένο μου " ψυχοφάρμακο " το ψάρεμα τι αλλο;
Επί του θέματος τώρα, θα θελα να ζητήσω τους φίλους ψαράδες του κυπρίνου να μας μεταδώσουνε την τεχνογνωσία τους σχετικά με την κατασκευή των boiles. Υπάρχουν νωπές και αφυδατωμένες boiles, ποιές δουλεύουν καλύτερα και ποιές γεύσεις ταιριάζουν ανα εποχή; Πόσο μαλαγρώνουμε πριν ψαρέψουμε και αν έχει κάποιος την καλοσύνη να μας πεί ειδικότερα για τη λίμνη Πλαστήρα όπου και ψαρεύω. Καμια συνταγή ρε παιδιά γιατί καλό το καλαμπόκι αλλά είδα κάποιους από Κοζάνη και ψαρεύουν με κατι boiles σαν λουκούμι και να βγάζουν εκτος από κυπρίνους κατι μπουτσκάρια (ετσι λεγονται μου πανε) ΝΑ!!!! με το συμπάθειο και από τότε μπήκε το μικρόβιο μεσα μου με τα boiles. Στα Τρίκαλα όπου και κατοικώ τα καταστήματα με είδη αλεϊας έχουν τις κλασσικές προκατ που δεν αξίζουν φράγκο. Για το λόγο αυτό αρθρογραφώ σημερα και προσδοκώ τα φώτα σας.... (Πάρη ελέησε!!!)


Φίλε paplab,
μιας κι εγώ ψαρεύω στη Λίμνη Πλαστήρα θα σου πρότεινα αν δε θες να ασχοληθείς με την κουραστική για πολλούς διαδικασία κατασκευής των boiles να αγοράσεις απο καταστήματα με είδη αλιείας που υπάρχουν στην Καρδίτσα και έχουνε πραγματικά εξειδικευτεί στον τομέα αυτό. Όσον αφορά το μαλάγρωμα ενός τόπου, έστω ότι θες να ψαρέψεις πχ. το Σάββατο, αρχίζεις να μαλαγρώνεις απο την Τρίτη με 2-3 κιλά μπαλάκια, την Πέμπτη ρίχνεις 1 με 2 κιλά και το Σάββατο που θα ψαρέψεις, κρατάς 1 κιλό για δολώματα και για μαλάγρωμα την ώρα που ψαρεύεις.
Τώρα για τα αρώματα, πιστεύω πως στις αρχές της ¶νοιξης δουλεύουνε καλά τα "γλυκά" αρώματα(φράουλα,πορτοκάλι,tutti frutti κ.α)ενώ όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε προς το φφθινόπωρο τα πιο "βαριά"(μέλι, πικραμύγδαλο, scoppex κ.α)
Ελπίζω να βοήθησα λίγο, αν και το ψάρεμα του κυπρίνου, είναι ολόκληρη επιστήμη... 8O

Φιλικά
Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

18/02/2006 03:16 #4 από halfcatman
Απαντήθηκε από halfcatman στο θέμα Συνταγές για boiles
Φιλε paplab.
To ψαρεμα του κυπρινου ειναι ολοκληρη επιστημη.
Για τα boillies...
Tο θεμα σκληρα η μαλακα παιζει ρολο ο τροπος και το ψαρεμα...
Πχ μαλαγρωνουμε με μαλακα και ψαρευουμε με σκληρα,μαλαγρωνουμε με ν16 και ψαρευουμε με ν 18 η και το αντιθετο την αναλογη εποχη.
Το παν στο ψαρεμα του κυπρινου ειναι ο τροπος που θα σερβιρεις το δολωμα ωστε να ξεγελασεις τους πονηρους κυπρινους.
Η καθε λιμνη ειναι διαφορετικη.
Η λιμνη του πλαστηρα ειναι εξισου διαφορετικη λογω του μεγαλου υψομετρου και της καθαροτητας του νερου.
Ψαρεψα εκει για πανω απο μια δεκαετια με πολυ καλα αποτελεσματα.
Το καλυτερο ψαρεμα που εκανα εκει ηταν 25 κυπρινοι απο 3.5 κιλα ως 10 κιλα.
Διδασκωντας σε καποια ατομα εκει οι οποιοι πουλανε τωρα boillies αλλα εχουν πολλα ακομη να μαθουν διοτι οι συνθηκες σε μια λιμνη οσον αφορα το δολωμα ειναι αρκετες,οπως θερμοκρασια νερου εποχη και θερμοκλινες.
Στη λιμνη αυτη θα ξεκινησεις την ανοιξη με φρουτα.
Πολυ καλα δουλεψαν τα...
mapple cream,tropical fruit-spice,scopex,dairy cream,butter scotch,strawberry και πολλα αλλα.
Να θυμασαι παντα ενα απλο πραγμα,
Να σκεφτεσαι τα φρουτα της εποχης και να κανεις δολωμα με το αναλογο αρωμα διοτι οι κυπρινοι εχουν την 6η αισθηση και νιωθουν τα παντα.
Ολη η χρονια δεν κλεινει με 5 αρωματα οιπως αναφερει ο φιλος maistrosanemos αλλα με 100 αδες αλλα λιγοτερο και αλλα περισοτερο.
Πολυ σωστα ανεφερε ο mihemm την συνταγη για birdfood.
Tα birdfood και τα 50/50 δουλεψαν καλυτερα απο ολα σαν βασικα mix στη λιμνη του πλαστηρα.
Σαν τοπικ ειναι πολυ δυσκολο να απαντηθει διοτι θετει πολλες απαντησεις και απαιτει μερες ισως να γραφτει και ολοκληρο βιβλιο μεσα απο εδω,κρατωντας βεβαια τα σωστα και τεκμηριωνα.
Απο την αλλη παλι δυσκολευομαι να απαντησω διοτι αρθρογραφω στο ΨΑΡΕΥΩ και το τοπικ αυτο ειναι αρθρα ολοκληρα.
Φιλε paplab ελπιζω να βοηθησα.

Φιλικα
Κουζιακης Παρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

18/02/2006 08:02 #5 από nzon
Απαντήθηκε από nzon στο θέμα Συνταγές για boiles
O halfcatman εγραψε

Σαν τοπικ ειναι πολυ δυσκολο να απαντηθει διοτι θετει πολλες απαντησεις και απαιτει μερες ισως να γραφτει και ολοκληρο βιβλιο μεσα απο εδω,κρατωντας βεβαια τα σωστα και τεκμηριωνα.


Ξεκινα να το γραφεις, τι καθεσαι :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:


Φιλικα
Νικος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

18/02/2006 10:28 #6 από DOLPHIN
Απαντήθηκε από DOLPHIN στο θέμα Συνταγές για boiles
Δημήτρη (maistrosanemos) μπορείς να δώσεις διευθύνσεις καταστημάτων στην Καρδίτσα;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

18/02/2006 10:47 #7 από halfcatman
Απαντήθηκε από halfcatman στο θέμα Συνταγές για boiles
Τα καταστηματα της Καρδιτσας ειναι...
1)Χρηστου Ηλιας
Σαρανταπορου και Δωδωνης τηλ.2441073548
2) Καφανταρη Κικη

3) Δημακης Ευθυμιος
Κ.Τερτιπης 128 τηλ.2441020208

Το πρωτο καταστημα ειναι το πιο οργανωμενο,και ο ιδιοκτητης ειναι ο πιο ψαγμενος απο τους υπολοιπους οσο αφορα τα δολωματα.

Παντα φιλικα
Κ.Π.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

18/02/2006 10:56 #8 από DOLPHIN
Απαντήθηκε από DOLPHIN στο θέμα Συνταγές για boiles
Πάρη, ευχαριστώ πολύ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

18/02/2006 14:36 #9 από maistrosanemos
Απαντήθηκε από maistrosanemos στο θέμα Συνταγές για boiles

halfcatman έγραψε: Τα καταστηματα της Καρδιτσας ειναι...
1)Χρηστου Ηλιας
Σαρανταπορου και Δωδωνης τηλ.2441073548
2) Καφανταρη Κικη

3) Δημακης Ευθυμιος
Κ.Τερτιπης 128 τηλ.2441020208

Το πρωτο καταστημα ειναι το πιο οργανωμενο,και ο ιδιοκτητης ειναι ο πιο ψαγμενος απο τους υπολοιπους οσο αφορα τα δολωματα.

Παντα φιλικα
Κ.Π.


Όπως πολύ σωστά γράφει και ο Πάρης (που είναι πραγματικά δάσκαλος στο συγκεκριμένο είδος ψαρέματος) τα δυο πρώτα καταστήματα που αναφέρει είναι και τα καλύτερα μιας και κατασκευάζουν οι ίδιοι boiles σε διάφορες γέυσεις, μεγέθη και αρώματα. Επίσης, μπορεί κάποιος να κάνει παραγγελία να του φτιάξουνε την ποσότητα που θέλει με το άρωμα που θέλει.
Συμπλήρωση στα γραφόμενα του Πάρη που αφορούν το δεύτερο κατάστημα:
Καφαντάρη Αγγελική τηλ:6978 702831 που προσωπικά εγώ το θεωρώ ότι έχει μεγαλύτερη ποικιλία σε μπαλάκια δικιάς του κατασκευής.

Φιλικά
Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

18/02/2006 20:03 #10 από DOLPHIN
Απαντήθηκε από DOLPHIN στο θέμα Συνταγές για boiles
Δημήτρη, σε ευχαριστώ.
Το καλοκαίρι θα τα επισκεφτώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.215 δευτερόλεπτα

banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection