Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
stamatis_t έγραψε: Φίλε Σπύρο (αν κατάλαβα καλά από το nickname), ο τρόπος που φτιάχνουμε θηλειά για την αρματωσιά στο απίκο είναι ο παρακάτω :
.....
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Αγαπητέ μου φίλε και συναθλητήNucDoc έγραψε:
stamatis_t έγραψε: Φίλε Σπύρο (αν κατάλαβα καλά από το nickname), ο τρόπος που φτιάχνουμε θηλειά για την αρματωσιά στο απίκο είναι ο παρακάτω :
.....
Σταμάτη είσαι πολύ ωραίος! Εξαιρετική (και πολύ σωστή) ανταπόκριση στο ερώτημα του φίλου
Θέλω όμως να προσθέσω ότι έχω δει σε καταλόγους να κυκλοφορούν στο εμπόριο και "μύτες για απίκο". Δεν έχω προσωπική άποψη για την ποιότητά τους ή κάτι άλλο απλά ότι υπάρχουν στο εμπόριο οπότε το αναφέρω.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
stamatis_t έγραψε: Φίλε Σπύρο (αν κατάλαβα καλά από το nickname), ο τρόπος που φτιάχνουμε θηλειά για την αρματωσιά στο απίκο είναι ο παρακάτω :
Χρησημοποιούμε σπάγγο υδρέϊκο. Έτσι τον ζητάς στα είδη αλιείας.
Πέρνουμε την άκρη του και φτιάχνουμε μία θηλιά (χωρίς να τη δέσουμε) και απλώνουμε τις άκρες της θηλιάς κατά μήκος της μύτης για 3-4 εκατοστά με τη θηλεια να κρέμετε άλλα τόσα ή και λιγότερο (Όσο μεγαλύτερη η θηλειά τόσο μαλακότερο γίνεται στο κάρφωμα. Για ευκολία στερεώνουμε το σπάγγο στη μύτη του καλαμιού με μία σταγόνα κόλλας στιγμήςκαι περιμένουμε να στεγνώσει. Στη συνέχεια με τον ίδιο σπάγγο πατρωνάρουμε το κομμάτι της μύτης που έχουμε βάλει τη θηλειά. Δηλαδή το τυλίγουμε γύρω γύρω με σπαγγο και κολλάμε πάλι με μία σταγόνα κόλλα στιγμής την άκρη του σπάγγου.
Δες λίγο πιο κάτω κάτι πρόχειρες εικόνες που ανέβασα :
1. Ο υδρέϊκος σπάγγος
2. Ετσι κάνεις τη θηλιά. Προσοχή να ΜΗΝ περισεύει καθόλου η μύτη του καλαμιού. Μην κοιτάς τι έκανα εγώ με το μολύβι :oops:
3. Αυτό είναι το πατρονάρισμα που λέμε.
4. Κάπως έτσι πρέπει να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Εσύ δεν θα πρέπει να έχεις κενά ανάμεσα στις βόλτες του σπάγγου. ¶λλωστε η μύτη του καλαμιού είναι πιό λεπτή :wink: . Εγώ το έκανα πολύ βιαστικά. Εσύ να προσέξεις να γίνει πιο μαστόρικα.
Όταν τελειώσεις και κόψεις όμορφα τις άκρες, περνάς όλο το κομμάτι που έχεις πατρωνάρει με ΛΙΓΗ κόλλα για να δέσει καλά σα σύνολλο και να μην ξεφτύζει.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Λίγη κόλλα !!!!!!
Ένα χρήσιμο κόλπο που κάνω πάντα στο απίκο μου είναι να κόψω 3-4 πόντους από τη μύτη με ένα σιδεροπρίνο (με λεπτά δόντια) για να γίνει πιο ντούρο.
Φιλικά
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
stamatis_t έγραψε: Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια.
Κώστα δεν ξέρω για τις μύτες που αναφέρεις. Σίγουρα θα υπάρχουν...εδώ υπάρχουν τόσα και τόσα ....
Απλά και να τις έβρισκα δεν θα τις προτιμούσα. :lol: :lol: :lol:
Όπως έχεις πει και εσύ χάνουμε την ομορφία του να το κάνουμε μόνοι μας, άσε που δεν θα μπορούσα να τις εμπιστευτώ :oops:
stamatis_t έγραψε: Όσον αφορά τις φωτογραφίες έκανα ότι μπορουσα. Τις έβγαλα επί τόπου όταν είδα την ερώτηση (είμαι ψωνάρα !!!! )
Φιλικά
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
sargomania έγραψε: Αγαπητέ μου φίλε και συναθλητή
Δεν υπάρχει καμμία σχέση της ποιότητας του χειροποίητου, με τον τρόπο που αναφέρει ο Σταμάτης και των έτοιμων του εμπορίου.Το χειροποίητο είναι ασύγκριτα καλύτερο από το έτοιμο.
Φιλικά Γιώργος
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD