• 211 800 86 86
  • info@psarema.gr

    Ερώτηση ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΓΡΕΣ (CHUM,BERLEY,GROUNDBAIT)

    09/06/2006 11:26 #91 από COSTASANDROS
    Απαντήθηκε από COSTASANDROS στο θέμα ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΓΡΕΣ (CHUM,BERLEY,GROUNDBAIT)
    Η συγκεκριμενη επιλογη δεν ειναι ενος συγκεκριμενου ψαρα
    αλλα μαλλον πολλων ανα την Ελλαδα αλλα οπως εχω δει και
    στο εξωτερικο,ειδικα σε χωρες της Απω ανατολης οπως στην
    Ινδονησια,Φιλιππινες κτλ. Ο ακριβης λογος που ελκει δεν μου
    ειναι γνωστος. Αλλοι θαβουν τα υλικα και τα αφηνουν καποιο
    διαστημα να σαπισουν και αλλοι τα κλεινουν κατευθειαν σε
    ενα δοχειο οπου θα σαπισουν και μετα φουνταρουν το δοχειο
    σαν μαλαγρωτη. Στην μεν πρωτη μεθοδο θα ελθεις σε επαφη
    μαζι τους ενω στην δευτερη δεν εχεις επαφη. Θεωρειται ετοιμη
    οταν αρχισει η αναπτυξη μπιγκατινι κτλ. Ειναι μια πολυ καλη
    μαλαγρα για σαργους,μελανουρια αλλα και κυνηγετικα σε
    συνθηκες φουσκοθαλασσιας με θολουρα αλλα και σε αλλες
    συνθηκες με ρευματα βολικα. Ενεργοποιει την αλυσιδα και ετσι
    μαζευει το ενα ειδος μετα το αλλο. Νυχτα τωρα ακομη και με
    μπονατσα, δημιουργει πολυ ενταση στο βυθο (απροσμενα χτυπηματα
    συχνα ξυριζουν χονδρες πετονιες....). Σε 2ημερα ψαρεματα που
    κανουνε στην Ανδρο,προετοιμαζουμε το σημειο 2-3 μερες πριν
    με ποντιση απο βαρκακι 2-3 μαλαγρωτων 20 λιτρων.
    Συνηθως το μιγμα ειναι παμφηνη σαρδελα η γαβρος η σαφριδια
    (οτι βρουμε σχεδον τσαμπα), κρεατικα απο μαγαζια,υπολοιπα γαριδων
    κτλ.Τα δοχεια μενουν αρκετες μερες στο ηλιο ωστε να επελθει η σηψη.
    Το καλοκαιρι ολα επιταχυνονται. Μετα το ψαρεμα τα δοχεια
    ανασυρονται και απομακρυνονται. Οπως καταλαβαινει κανεις ειναι
    μια δουλεια που θελει καποια οργανωση και δεν εχει καμμια
    σχεση με επιφανειακα μαλαγρωματα απο σκονες κτλ κτλ.
    Η διαφορα ειναι οτι προετοιμαζουμε απο πολυ πριν το σημειο
    και ψαρευουμε τα ψαρια. Μικρες ποσοτητες αυτου του τυπου
    μαλαγρας δεν ειναι χρησιμες διοτι δεν δημιουργουν βιωσιμη
    προσελκυση. Για ενα συντομο ψαρεμα μια απο τις μαλαγρες
    που βρισκεις στα μαγαζια η φτιαχνεις μονος με διαφορα
    καθαρα υλικα ειναι μια βολικη λυση αν και οχι υψηλης αποδοσης.
    Αν λοιπον μιλας για ολιγοωρα ψαρεματα, καλο ειναι να μην
    ανακατευτεις με αυτους τους μαλαγρωτες.


    φιλικα
    κωστας

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    09/06/2006 12:20 #92 από eliasx
    Απαντήθηκε από eliasx στο θέμα ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΓΡΕΣ (CHUM,BERLEY,GROUNDBAIT)
    Eπειδή η Θάλασσα βρίσκεται σχετικά κοντα στο σπίτι μου, σκέφτηκα κατι αλλο. Συχνά βγάζουμε ενοσω ψαρευουμε πολλες καλογριες. Σκεφτηκα να μαζεψω καμια 50 αρια απο αυτές και μαζί με διαφορα αλλα κρεατικα(Περιπου 2-3 κιλα το ολο σύνολο) να τα βάλω(ενοσο ειναι ακομη φρέσκα σε κομμάτι καλσον). Μετά να τ α αφήσω 2-3 μερες για να γίνει η σήψη+ ακολούθως να πάω να ρίξω το γεμισμένο καλσον στη θάλασσα στο τοπο που θέλω να ψαρέψω. Θα πετύχει? Η μήπως χρειάζεται πολυ περισσοτερη ποσότητα μαλάγρας? Μπορώ επισης να αφήσω το καλσόν βυθισμένο στη θάλασσα για μέρες. Αυτό θα συμβάλει στο να κρατήσει τα ψάρια για μέρες στο σημείο?

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    09/06/2006 13:01 #93 από COSTASANDROS
    Απαντήθηκε από COSTASANDROS στο θέμα ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΓΡΕΣ (CHUM,BERLEY,GROUNDBAIT)

    eliasx έγραψε: Eπειδή η Θάλασσα βρίσκεται σχετικά κοντα στο σπίτι μου, σκέφτηκα κατι αλλο. Συχνά βγάζουμε ενοσω ψαρευουμε πολλες καλογριες. Σκεφτηκα να μαζεψω καμια 50 αρια απο αυτές και μαζί με διαφορα αλλα κρεατικα(Περιπου 2-3 κιλα το ολο σύνολο) να τα βάλω(ενοσο ειναι ακομη φρέσκα σε κομμάτι καλσον). Μετά να τ α αφήσω 2-3 μερες για να γίνει η σήψη+ ακολούθως να πάω να ρίξω το γεμισμένο καλσον στη θάλασσα στο τοπο που θέλω να ψαρέψω. Θα πετύχει? Η μήπως χρειάζεται πολυ περισσοτερη ποσότητα μαλάγρας? Μπορώ επισης να αφήσω το καλσόν βυθισμένο στη θάλασσα για μέρες. Αυτό θα συμβάλει στο να κρατήσει τα ψάρια για μέρες στο σημείο?



    3 κιλα με τον τροπο που δινεις ειναι μια ελαφρια διεγερση,
    ικανη για λιγες ωρες, μετα θα ξεπλυθει απο τη θαλασσα και
    θα ειναι σκετη σαβουρα.
    Η μονιμη παραμονη στο νερο μια τετοιας μικροποσοτητας δεν
    κανει κατι. Θα σου προτεινα το εξης μιας και βλεπω οτι σε
    ενδιαφερει.Παρε ενα τσιγκινο κουτι 5λιτρο και γεμισε το υλικο.
    Κλεισε καλα και αφησε το στον ηλιο 3-4 μερες. Ενδεχεται να
    χρειαστει μια αποσυμπιεση σε 2 μερες ισα για 1 λεπτο να
    ανανεωθει ο αερας και να προαγει την δημιουργια μπιγκατινι.
    Αυτο το δοχειο αφου του αφαιρεσεις τελευταια στιγμη το
    καπακι θα το βαλεις σε καλτσον και θα το φουνταρεις.Ετσι
    θα εχεις καλη διεγερση για μερικες ωρες (5-8ωρες). Μετα το
    ψαρεμα θα το ανασυρεις και θα αδειασεις τα νερα αλλα οχι
    το παραμενον υλικο.Αυτο θα παραμεινει και μαζι του θα βαζεις
    ολοενα και νεα ακολουθοντας την αρχικη διαδικασια.Ετσι θα
    εχεις συνεχως ενα μαλαγρωτη ετοιμο για χρηση.

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    09/06/2006 16:16 #94 από ParakmH
    Απαντήθηκε από ParakmH στο θέμα ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΓΡΕΣ (CHUM,BERLEY,GROUNDBAIT)
    Εγώ πριν περίπου 2 μήνες έβαλα μισό κιλό κοτόπουλο σε έναν κουβά και τον έβγαλα στο μπαλκόνι με σκοπό να γίνει μπιγκατίνι. Στην αρχή το είχα κλείσει αεροστεγώς αλλά απο οτι εμαθα η παραγωγή επιταχύνεται αν το δοχείο είναι ανοιχτό.
    Έτσι, έβαλα ένα καλσόν στον κουβά για να μη βγουνε τα μπιγκατίνι απεξω και μπουνε στο σπιτι.
    Αποτέλεσμα;
    Ως τώρα μπιγκατίνι μηδέν, ενω ο κουβάς βρωμάει απελπιστικά. Αν με πάρουν χαμπάρι οι γείτονες σίγουρα θα καλέσουν το υγειονομικό.

    Αυτό τώρα εγώ μπορώ να το χρησιμοποιήσω με επιτυχία και ας μην έχει μπιγκατίνι; Και αν ναι πως δεδομενου οτι δε μπορω να πεταξω τον κουβα στη θαλασσα. Μηπως να βαλω στη σαπιλα σε ενα μπουκαλι του νερού και να του ανοιξω τρύπες;
    Και κατι άλλο. Κώστα
    Εσύ που ξέρεις τα πολλά και ο νους σου κατεβάζει
    μισο κιλό κοτόπουλο πόσα σκουλήκια βγάζει. :D

    Εγω υπολογιζα κανενα μισοκιλο μπιγκατινι

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    09/06/2006 16:22 #95 από COSTASANDROS
    Απαντήθηκε από COSTASANDROS στο θέμα ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΓΡΕΣ (CHUM,BERLEY,GROUNDBAIT)
    Φιλε Μαριε καλυτερα να περιοριστεις στις μαλαγρες του εμποριου
    διοτι σε βλεπω να σε εξοριζουνε οι γειτονες...... :lol:

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    29/06/2006 23:36 #96 από angler
    Απαντήθηκε από angler στο θέμα ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΓΡΕΣ (CHUM,BERLEY,GROUNDBAIT)
    Αρη εδω εισαι!!Δε μου λες ρε συ,εισαι Χανια;;

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    29/06/2006 23:52 #97 από striftaroparamanas
    Απαντήθηκε από striftaroparamanas στο θέμα ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΓΡΕΣ (CHUM,BERLEY,GROUNDBAIT)

    ParakmH έγραψε: Εγώ πριν περίπου 2 μήνες έβαλα μισό κιλό κοτόπουλο σε έναν κουβά και τον έβγαλα στο μπαλκόνι με σκοπό να γίνει μπιγκατίνι. Στην αρχή το είχα κλείσει αεροστεγώς αλλά απο οτι εμαθα η παραγωγή επιταχύνεται αν το δοχείο είναι ανοιχτό.
    Έτσι, έβαλα ένα καλσόν στον κουβά για να μη βγουνε τα μπιγκατίνι απεξω και μπουνε στο σπιτι.
    Αποτέλεσμα;
    Ως τώρα μπιγκατίνι μηδέν, ενω ο κουβάς βρωμάει απελπιστικά.


    Και απο που περιμενες να μπει η μυγα που θα γεννησει πανω στο κοτοπουλο ρε Μαριε :?: :?: :?:

    :lol: :lol: :lol:

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
    Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.166 δευτερόλεπτα

    Επικοινωνία

      Τηλέφωνο : 210 3001234

      Τηλέφωνο : 211 8008686

      Κινητό      : 693 6572728

      info@psarema.gr

     

    No Internet Connection