banner psaremagr

Ερώτηση Μικροί Σαργοί

23/07/2004 13:10 #1 από lambross
Μικροί Σαργοί δημιουργήθηκε από lambross
Γεια χαρά σε όλους :!: Ψαρεύω τον τελευταίο καιρό σε ένα τόπο που τα μοναδικά ψάρια που βγάζω είναι σαργοί. Είναι όμως μικρού μεγέθους που πολλές φορές τα πετάω μέσα πάλι. Η γνώμη μου είναι πάντως πως θα υπάρχουν και μεγάλοι αλλά θέλουν τις κατάλληλες συνθήκες για βγουν. Μου κάνει εντύπωση που δεν βγάζω άλλα ψάρια (αν εξαιρέσεις κάποιυς γερμανούς που θα περιγράψω σε άλλη ενότητα) δηλαδή κανένα σκάρο γόπα σπάρο γύλο κλπ. Δεν έχω παράπονο σαφώς και προτιμάω τους σαργούς αλλά πολλές φορές το μέγεθος με απογοητεύει! Δεν μπορεί κάτι θα κάνω και θα έρθουν και οι μεγαλύτεροι.
Σημ: Το δόλωμα είναι ζύμη με ροκφορ πάνω σε σαλαγκιά. Περιμένω τη γνώμη σας :wink:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/07/2004 23:12 #2 από odeon1
Απαντήθηκε από odeon1 στο θέμα Μικροί Σαργοί
Δεν ξέρω φίλε lambross αν το μέρος που ψαρεύεις είναι λιμάνι ή κάπια παραλία με βράχια. Αλλά από προσωπική εμπειρία σε βράχια, οι μεγάλοι σαργοί είναι πολύ καχύποπτοι και πιάνονται βράδυ με φουρτούνα όταν τα κύματα σκάνε με δύναμη πάνω στα βράχια και δημιουργείται πολύς αφρός. Εκεί ακριβώς κάτω από τον αφρό κυκλοφορούν αλλά τους έχω πιάσει μόνο με μονοδόλια περασμένα με βελόνα ολόκληρα σε 4άρια αγκίστρια. Το καλάμι που χρησιμοποιώ είναι ένα shimano 3.00 μέτρα με action 50-100 gr. με μουλινέ της ίδιας μάρκας 4,8:1. Πετονιές 25άρες και παράμαλλα 18άρια της DAM super strong και φελο μολυβωμένο. Η τεχνική δεν είναι ακριβώς απίκο αλλά έχει και κάτι από εγγλέζικο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

24/07/2004 16:01 #3 από lambross
Απαντήθηκε από lambross στο θέμα Μικροί Σαργοί
odeon μου κάνει εντύπωση που λες και βράδυ και φουρτούνα. Νομίζω πως όταν έχει φουρτούνα και την ημέρα μπορείς να κάνεις παιχνίδι. Πάντα βέβαια το βράδυ ενδείκνυται για τα μεγάλα ψάρια. Πάντως είναι δύσκολη η τεχνική σου και μπράβο που τα καταφέρνεις :wink:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

24/07/2004 22:17 #4 από ergaleioforos
Απαντήθηκε από ergaleioforos στο θέμα Μικροί Σαργοί
εγω εχω πιασει σαργο και εχω κανει και σχετικο post στις 19:15 και οντως ειχε ενα 6-7 μποφωρ.Χτες το βραδυ που πηγα με σχετικη απνοια επιασα ενα κακαρελο 300γρ που ειναι κατα καποιο τροπο ξαδερφος του σαργου.Ο σαργος εχει καθετες μαυρες γραμμες ενω ο κακαρελος εχει μια πανω απο το κεφαλι του και μια στην ενωση του σωματος με την ουρα.Ο κακαρελος σαφως θπολειπεται σε μεγεθος του σαργου.Στη μυτιληνη και στη λημνο που ειμαι τωρα ετσι λεμε τους 'μικρους σαργους'. :D

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

25/07/2004 07:44 #5 από odeon1
Απαντήθηκε από odeon1 στο θέμα Μικροί Σαργοί
Συμφωνώ με τον Ergaleioforo. Επίσης ο κακαρέλος λέγεται και Αυλιάς ή Καμπανάς. ¶λλο ένα είδος σαργού είναι και η ούγενα ή μυτάκι με ίδια χρώματα με τον σαργό αλλά το στόμα της σχηματίζει μια μύτη. Οι ούγενες συνήθως κυκλοφορουν ζευγάρια σε αντίθεση με τους κακαρέλους που κυκλοφορούν κοπαδιαστά και γίνονται μεγαλύτερες απο αυτούς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

25/07/2004 13:09 #6 από winroad
Απαντήθηκε από winroad στο θέμα Μικροί Σαργοί
Μια συμπληρωση σε αυτα που ειπε ο odeon ειναι πως οι ουγενες λογω του σχηματος που εχει το στομα τους ξεψαριζουν πιο ευκολα.Επισης εχουν πολυ δυνατα δοντακια που μπορουν να κοψουν και την πιο γερη και χοντρη μισινα.Πριν 2 με 3 χρονια ειχαν πεσει ουγενες στην περιοχη που ψαρευα πο 200 γραμμαρια μεχρι και κιλο.Τις ψαρευα με απικο και οταν τσιμπουσαν ο φελλος εξαφανιζοταν.Τοτε καρφωνα και ενιωθα την αντισταση της ουγενας και συνηθως την εβαζα μεσα στην αποχη μου. Το αγκιστρι ηταν παντα καλα πιασμενο στο στομα της και μακρια απο τα κοφτερα δοντακια της. Αλλες φορες ομως με το βυθισμα του φελλου και το καρφωμα μου εφερνα,πριν προλαβω να νιωσω την αντισταση του ψαριου,τη μισινα μου κομμενη σαν απο μαχαιρι.Να ξερετε πως οταν τη ψαρευεις με απικο δε ξεψαριζει τοσο ευκολα γιατι εχεις συνεχεια επαφη μαζι της,ενω στο ψαρεμα με μουλινε ειναι πολυ ευκολο να τη χασεις γιατι για λιγα δευτερολεπτα εχασες την επαφη με το ψαρι.Ετσι οποτε τις ψαρευετε με μουλινε να εχετε παντα επαφη μαζι τους.Για να το πετυχετε αυτο θα πρεπει να εχετε παντα το καλαμι οριζοντια σε σχεση με το εδαφος οταν παλευετε με το ψαρι. Προσεκτικα στη μαχη και θα δειτε πως δεν ειναι και τοσο δυσκολο να φερετε μια καλη ουγενα στην αποχη σας! Καλες επιτυχιες σε ολους!! :D

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

26/07/2004 11:32 #7 από lambross
Απαντήθηκε από lambross στο θέμα Μικροί Σαργοί
ergaleiof και εμείς έτσι τους ονομάζουμε στην Κρήτη εννοώ κακαρέλους αυτά που ανέφερα όμως είναι μικροί σαργοί. Κακαρέλους πιάνω πολλές φορές το βράδυ με το casting.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

26/07/2004 13:07 #8 από winroad
Απαντήθηκε από winroad στο θέμα Μικροί Σαργοί
Εδω στην Κυπρο οι παραπανω ολα τα σαργοειδη σαργους τα λενε περισσοτερο λογω αγνοιας των διαφορων ειδων.Παντως ο κακαρελος ειναι ειδος σαργου.Υπαρχει ο κακαρελος,η ουγενα,ο σαργος ο συνηθισμενος και ο σαργος φαραω.Δλδ 4 διαφορετικα ειδη σαργων..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

26/08/2004 23:23 #9 από andreasPa
Απαντήθηκε από andreasPa στο θέμα Μικροί Σαργοί
Ο σαργος φιλε μου,εγω πιστευω οτι οι μεγαλοι πιανονται μονο οταν εχει φουρτουνα και εχεις μαρκαρει μια ωραια πλακα,εκει τσιμπανε.

Και το αλλο,ειναι να ψαρευεις με μακρυ καλαμι,σε περιπτωσεις που ειναι καχυποπτοι και μενουν καπως βαθια.

Εγω προσωπικα,τους ψαρευω σε μακρινους καβους,που εχει ησυχια,και δεν περνανε ταχυπλοα..και οτι αλλο φανταστεις :wink:

Υ.Γ: Φιλε winroad,τον κακαρελο τον λεμε Χαλακια(στα κυπριακα χαλατζία) :wink:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2004 17:58 #10 από COSTASANDROS
Απαντήθηκε από COSTASANDROS στο θέμα Μικροί Σαργοί
ο σαργος θελει να του βαλεις στη ζυμη σκορδο λειωμενο και τυρι αναμενο.
επισης θελει μαλαγρα που ομως να περιεχει και χυμο τυριου. τι ειναι αυτο?
μεσα σε ενα μπουκαλι του 1 1/2 λιτρου θα βαλεισ εωσ τη μεση νερο και θα ριξεις μεσα υπολοιπα διαφορω τυριων. θα κλεισεις καλα το καπακι και θα αφησεις να περασουν 2 εβδομαδες, ανακινοντας καθε 2-3 μερες και αποσυμπιεζοντας την τρομερη πιεση που αναπτυσεται καθε 4 μερες.

θα με θυμηθεις.....


COSTAS FROM ANDROS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.240 δευτερόλεπτα

banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection