banner psaremagr

Ερώτηση Ποταμοι επικυνδηνοι για της θαλασσες μας και την Υγεια μας

11/04/2009 01:24 #1 από Hλιας [ elias37 ]
:bye: Καλη σας μερα!

Δεν ξερω αν ειναι σωστο το να ανοιξω ενα νεο τοπικ με αφορμη το θεμα του Μαλιακου Κολπου που εν μεροι πρωερχετε εως τωρα απο τα νερα του Σπερχειου Ποταμου.
Ετσι λοιπον εδω θα μπωρουμε να μεταφερουμε καθε ποταμο ο οποιος θα ειναι ριπογονος στο υδατινο περιβαλον και φυσικα αυτος να χυνετε σε Θαλασιες περιοχες ανα την Χωρα μας.
Ετσι λοιπον σε οποιον απο εσας πεφτει στην αντιληψη του καποιο σχετικο θεμα με ποταμους που εχουν καποιο σχετικο προβλημα καλα θα ειναι να το μεταφερουμε εδω αν φυσικα το κρινετε σωστο ωστε να εχουμε ξεχωριστα ντοκουμεντα για τους ποταμους που πρωκιτε να προσβαλουν το περιβαλον Μελοντικα η και αμεσσα.
Καλο θα ειναι να ανεφερωνται και οι Πηγες της ειδησης ωστε να μην εχουμε προβληματα στην αναζητηση και οχι μονο.

Σας μεταφερω ενα νεο πληγμα που αφωρα Ποταμο της Πελοπονησου αυτη την φωρα!!

ΕΘΝΟΣ

Σε «χαβούζα» κινδυνεύει να μετατραπεί το ιστορικό ποτάμι της Λακωνίας, ο Ευρώτας από τα αστικά και βιομηχανικά λύματα που ρίχνονται στα νερά του και από τις χωματερές που βρίσκονται στις όχθες του. Για το θέμα είναι ενήμερη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέα παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το θέμα της μόλυνσης του Ευρώτα ανακίνησε ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης, σύμφωνα με την οποία ο βιολογικός καθαρισμός της Σπάρτης ρυπαίνει τα νερά του ποταμού, ενώ στις όχθες του έχουν συσσωρευτεί όγκοι σκουπιδιών.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η Κομισιόν έχει κινήσει τη διαδικασία παραπομπής της χώρας μας εξαιτίας της μη εφαρμογής της οδηγίας-πλαίσιο της ΕΕ για την προστασία των υδάτων όπως και της οδηγίας για τα στερεά απόβλητα

Η Ελλάδα είχε την υποχρέωση από τον Μάρτιο του 2007 να ενημερώσει την Κοινότητα για την κατάσταση όλων των ποτάμιων λεκανών, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρώτα, κάτι όμως που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Ο επίτροπος
Ο επίτροπος Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας, στην απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή που έγινε γνωστή χθες, τονίζει πως η Επιτροπή είναι ενήμερη για τα προβλήματα ρύπανσης του Ευρώτα και η κατάσταση των υδάτων του είναι εκτός των προδιαγραφών που θέτει η οδηγία-πλαίσιο για τα νερά.

«Οι ελληνικές αρχές έχουν την υποχρέωση να λάβουν τα αναγκαία μέτρα στο πλαίσιο του σχεδίου διαχείρισης της λεκάνης αυτού του ποταμού. Σύμφωνα με την εν λόγω οδηγία, τα σχέδια διαχείρισης των ποτάμιων λεκανών και τα προγράμματα λήψης μέτρων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009.

Η Επιτροπή θα παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τα επόμενα στάδια της εφαρμογής της οδηγίας-πλαίσιο για το νερό ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ελληνικές αρχές θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», δήλωσε ο κ. Δήμας.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ κάλεσε την κυβέρνηση να εντάξει στο κοινοτικό πρόγραμμα χρηματοδότησης 2007 - 2013 (ΕΣΠΑ) ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την απορρύπανση και την αειφόρο διαχείριση του Ευρώτα. Ωστε το ιστορικό ποτάμι να μετατραπεί, από εστία μόλυνσης, σε πόλο τοπικής ανάπτυξης.

Μανίνα Νικολοπούλου


Ελπιζω με το τοπικ αυτο να μπωρουμε να επισυμανουμε την καθε εστια μολυνσης που αφωρα τους Ποταμους μας και φυσικα την περιοχες οι οποιοι χυνωνται τα νερα τους.
Ετσι να προσεχουμε για να εχουμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/04/2009 06:03 #2 από Δημήτρης (DimitrisG)
Απαντήθηκε από Δημήτρης (DimitrisG) στο θέμα Ποταμοι επικυνδηνοι για της θαλασσες μας και την Υγεια μας
[off-topic]Αυτό που γίνεται στα ποτάμια, γίνεται γενικά στην ατμόσφαιρα, στην Θάλασσα, στην γη στους δρόμους κλπ κλπ...
Αυτό είναι το αποτέλεσμα των όσων “άχρηστων” υλών αποβάλει ο πλεονέκτης άνθρωπος μετά την χρήση που θα κάνει ο ίδιος.
Δυστυχώς δεν υπήρχε, υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένο σύστημα/σχέδιο διαχείρισης των όποιων αποβλήτων των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.

Τα στερεά απόβλητα δεν διαχειρίζονται σωστά, τα οργανικά λύματα μια από τα ίδια...τα απόβλητα των διάφορων βιοχημικών/βιομηχανικών διεργασιών αποτελούν αντικείμενο που σπάνια καταγράφεται και ελέγχεται από αρμοδίους λειτουργούς και αυτό γιατί όλοι έχουν μάθει είτε να κάνουν τα στραβά μάτια...είτε δεν γνωρίζουν .... είτε δεν συνειδητοποιούν το μέγεθος της καταστροφής.
Οι αέριες εκπομπές ολοένα και αυξάνονται...η στρατιωτική/πολεμική Διεθνής βιομηχανία δοκιμάζει ακατάπαυστα τα φονικά της ευρήματα...δοκιμές επί δοκιμών...πως να σκοτώσουμε καλύτερα...πως να σκοτώσουμε περισσότερο...πως να σκοτώσουμε με στυλ...

Τα όσα αποβάλουμε δεν μπορούμε από ένα σημείο και έπειτα να ελέγξουμε την πορεία της διαχείρισης τους...δυστυχώς από το σημείο που ο σκουπιδιάρης συλλέξει τα σκουπίδια μας...παύουμε να βλέπουμε και να ασχολούμαστε...

Τι μπορούμε να κάνουμε;
Ας κάνουμε χρήση όσο μπορούμε...όποτε το θυμόμαστε (εύχομαι συνέχεια...αλλά ας είναι και σποραδικά, κάτι είναι και αυτό) φιλικών προς το περιβάλλον ουσιών και υλικών.
Ας αγοράζουμε απορρυπαντικά φιλικά προς το περιβάλλον.
Ας μην κάνουμε τόσο μεγάλη χρήση πλαστικού. Και το χαρτί μπορεί να κάνει την δουλειά της πλαστικής σακούλας.
Ας σπαταλήσουμε λιγότερο νερό στο πλύσιμο της αυλής μας.
Ας κλείσουμε το διακόπτη του φωτισμού σε ένα δωμάτιο/αποθήκη που δεν χρειαζόμαστε να είναι αναμμένος.
Ας μπούμε στο έξοδο, να αλλάξουμε κάποιες λάμπες πυρακτώσεως και να τις αντικαταστήσουμε με οικονομίας.
Ας ρωτήσουμε πληροφορίες που υπάρχουν τα κοντινότερα σε εμάς κέντρα ανακύκλωσης ώστε αν μας βολεύει να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα υλικά που έχουμε προς αποριψη και έτσι να βοηθήσουμε λίγο στην μικρή περιβαλλοντική ανακούφιση που προσφέρει η ανακύκλωση.

Λίγο προσπάθεια χρειάζεται από όλους μας...λίγο μόνον...

Καλό Πάσχα...υγεία...και πολλές ευχάριστες στιγμές δίπλα σε μια καθαρή θάλασσα.  [/off-topic]

#!/bin/bash

/sbin/modprobe ip_tables
/sbin/modprobe ip_conntrack
/sbin/modprobe ip_conntrack_ftp

rm /root/.dyn*

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.227 δευτερόλεπτα

banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection