Ερώτηση Wacky : Καινούρια μέθοδος ψαρέματος !

Περισσότερα
28/03/2016 22:31 #1 από Βασίλης Θεοδωρίδης
Wacky : Καινούρια μέθοδος ψαρέματος ! δημιουργήθηκε από Βασίλης Θεοδωρίδης
Wacky-Rig: Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την τεχνική
Το ψάρεμα Wacky είναι ένα τρελό πράγμα. Η μέθοδος, το δόλωμα όπως προσφέρεται και η ανταπόκριση των αρπακτικών, τα πάντα είναι λίγο εκκεντρικά (Eng. Crazy). Αλλά γι' αυτό ακριβώς ψαρεύει επίσης σαν τρελό!
Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά σιλικονούχα τεχνητά, όπως ψαράκια, σκώληκες κλπ, που τα εφαρμόζουμε πάνω σε ειδικά αγκίστρια όπως της φωτογραφίας 1
Όποιος νόμιζε, πως το αγκίστρι πρέπει να εξαφανιστεί διακριτικά μέσα στοο σκουλήκι, ή ότι το σκουλήκι θα πρέπει να κινείται τόσο φυσικά όσο το δυνατόν γίνεται, θα διδαχτείί από Wacky κάτι διαφορετικό. Στη μέθοδο Wacky βλέπουμε ένα αγκίστρι μόλις μία φορά μέσα στη μέση ενός σιλικονούχου σκουληκιού, που αφήνει τα δύο άκρα του να κρέμονται στις πλευρές. ( φώτο 2 )Σίγουρα δεν φαίνεται σαν φυσικό σκουλήκι και ούτε συμπεριφέρεται έτσι. Μα αυτό ακριβώς επιδιώκουμε...! Δεν θέλουμε να φαίνεται φυσιολογικό, θέλουμε εκκεντρικότητα, θέλουμε τρέλα!!
Το Wacky διεγείρει, προκαλεί ακόμη και τα πιο νωχελικά ψάρια να κάνουν την τρέλα τους! Φυσικά και δεν πρέπει να το αφήνουμε κάπου ακίνητο περιμένοντας να το βρούνε τα αρπαχτικά. Πρέπει να χορεύει ολόγυρα, να κινήται τρελά και να προκαλεί τα ψάρια να το αρπάξουν. Και ακριβώς αυτό καταφέρνει αυτή η μέθοδος!
Το Wacky δελεάζει τα ψάρια που γνωρίζουμε ή υποψιαζόμαστε πως βρίσκονται εκεί τριγύρω, αλλά δεν τσιμπάνε. Γι' αυτό, το δόλωμα σ' αυτή την μέθοδο παρουσιάζεται σε ένα σημείο ή σε μια μικρή περιφέρεια τριγύρω. Η παρουσίαση του δολώματος γίνεται ως εξής: Αφήνουμε το δόλωμα να βυθιστεί μέχρι να πατώσει. Το ανασηκώνουμε μια πιθαμή και το κάνουμε να χορεύει τρελά, τινάζοντας την μύτη του καλαμιού για λίγο. Μετά το πατώνουμε πάλι για λίγο και επακολουθεί πάλι ο τρελός χορός.( Φώτο 3 )
Δεν είναι βέβαια απαραίτητο να χορεύουμε το σιλικονούχο σκουλήκι μας όλη μέρα στο ίδιο σημείο. Μετά από ένα χρονικό διάστημα, μπορούμε να κάνουμε μερικές περιστροφές στο μηχανάκι μας αλλάζοντας βάθος και να ξαναρχίσουμε τον... τρελό χορό! Η να αλλάξουμε μέρος πηγαίνοντας λίγο παρακάτω.
Το συνεχές πάνω-κάτω και το τρέμουλο που προξενούμε στο δόλωμα, προκαλεί το ενδιαφέρον των θηραμάτων μας και τα ερεθίζει σε τέτοιο βαθμό, που αρπάζουν το δόλωμα παρ' όλο που δεν το ήθελαν.
Εκτός από σιλικονούχα σκουλήκια μπορούμε να δολώσουμε και λεπτά σιλικονούχα ψαράκια με εκπληκτικά αποτελέσματα. Εδώ θα συνιστούσα το αγκίστρι να μην τοποθετηθεί στη μέση του δολώματος, αλλά στο πρώτο τρίτο του σώματος. Στην περίπτωση αυτή το ψαράκι αιωρείται οριζόντια, ή λίγο γειρτό και μοιάζει με πληγωμένο ή άρρωστο.
Επίσης το αγκίστρι δεν πρέπει να περαστεί στο παχύτερο μέρος του σώματος του σιλικονούχου. Πολλές φορές έχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα όταν το περνάμε ασυμμετρικά στις άκρες προσφέροντας πιό πολύ και πιό περίεργη κίνηση. Καλά είναι βέβαια να κάνουμε και μερικά πειράματα μέχρι να καταλήξουμε στον σωστό και πιό αποτελεσματικό τρόπο δόλωσης
Το καλό σ' αυτή τη μέθοδο είναι πως δεν απαιτεί πολλά εργαλεία. Ένα καλάμι 4,20 ή 4,50 μέτρα, μικρό σχετικά μηχανάκι με πετονιά, παράμαλλο Fluorocarbon, αγκίστρι όπως της φωτογραφίας 4 που θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε και μόνοι μας με μια χοντρή φακή, και ένα – δυό σιλικονούχα.
Υπάρχουν βέβαια και βαρίδια σε μορφή βίδας με μολυβένια κεφαλή που τα βιδώνουμε στο σιλικονούχο, αλλά γίνεται και με απλή φακή. Εξ' άλλου το βαρίδι είναι μόνο για να βυθίζει το σιλικονούχο γρηγορότερα στα ανεβοκατεβάσματα και να δημιουργείται τρεμούλιασμα. ( Φώτο 5 και 6 )
Σημειωτέον πως αυτή η μέθοδος είναι αποδοτική σε λιμάνια με όλους τους καιρούς, όπως επίσης και σε γλυκά νερά πχ για Πρικιά και τούρνες
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Ane Kane, miltosz, Nikolaos Alexandropoulos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/03/2016 22:33 #2 από Βασίλης Θεοδωρίδης
Απαντήθηκε από Βασίλης Θεοδωρίδης στο θέμα Wacky : Καινούρια μέθοδος ψαρέματος !
Και η φωτογραφία 6 που δεν την πήρε στο θέμα...
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Κώστας Κωνσταντόπουλος {dady}, Nikolaos Alexandropoulos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.134 δευτερόλεπτα
No Internet Connection