Ερώτηση Το καφενείο του Ψαρά 4

28/09/2014 07:30 #61 από Μπάμπης (chief7)
Απαντήθηκε από Μπάμπης (chief7) στο θέμα Το καφενείο του Ψαρά 4

καλη σας μερα φιλοι μου.νασοοοοοο παρε λιγο τα πανω σου αγορι μου.καλη κυριακη,οτι κι αν κανετε οπου κι αν ειστε να χαμογελατε. :give_rose:

οτι ειχα να πω το ΗΠΙΑ.....:)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": loukas, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

28/09/2014 09:21 #62 από loukas
Απαντήθηκε από loukas στο θέμα Το καφενείο του Ψαρά 4
Καλημερα σε ολους τους καλους φιλους.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Μπάμπης (chief7), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

28/09/2014 10:00 #63 από Μπάμπης (chief7)
Απαντήθηκε από Μπάμπης (chief7) στο θέμα Το καφενείο του Ψαρά 4
γεια σου λουκα.τι κανεις ρε φιλε?

οτι ειχα να πω το ΗΠΙΑ.....:)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

28/09/2014 11:06 #64 από Κώστας Κωνσταντόπουλος {dady}
Απαντήθηκε από Κώστας Κωνσταντόπουλος {dady} στο θέμα Το καφενείο του Ψαρά 4
Πολλες καλησπερες κι απο μενα σε ολα τα φιλαρακια!!! :heart: :heart: :hello: :hello:

ΑΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ,
ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ.

(Γραμμενο σε τοιχο στη Μπενακη-Αθηνα)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

28/09/2014 11:22 #65 από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Απαντήθηκε από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ στο θέμα Το καφενείο του Ψαρά 4
Καλησπερα σε ολους απο τον βροχερο Ωρωπο!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Κώστας Κωνσταντόπουλος {dady}

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

28/09/2014 12:47 - 28/09/2014 12:53 #66 από Μιχάλης
Απαντήθηκε από Μιχάλης στο θέμα Το καφενείο του Ψαρά 4
Θα ήθελα με την ευκαιρία να θυμίσω ότι η εποχή (τέλη Σεπτέμβρη), αν δεν κάνω λάθος, είναι η καλύτερη για τους απανταχού της Ελλάδας παραγαδιάρηδες. Επομένως περιμένω παραγαδιάρικες αναφορές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, συνοδευόμενες από τα ανάλογα σχόλια και συμπεράσματα, για να έχει και κάποια ψαρευτική χρησιμότητα η καθημερινή μας καφενοσυνεύρεση εδώ στο κλαμπ του psarema.gr.
Για να εξάψω τα πνεύματα θα ξεκινήσω εγώ την όλη διαδικασία, καταθέτοντας τα εξής:
Προετοιμάζομαι για "μεγάλο ψάρεμα" το οποίο αν όλα πάνε καλά θα διαρκέσει 4-5 ημέρες. Η περιοχή θα είναι το Πόρτο Χέλι (η βάση μου) και η μέθοδος θα είναι ψιλά και μέτζα παραγάδια δολωμένα με κατεψυγμένο καραβιδάκι και ψαροδόλι σαρδέλας.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και ελπίζω ότι θα καλάρουμε τουλάχιστον 300 - 500 αγκίστρια καθημερινά. Στα ενδιάμεσα θα "δουλεύουμε" συρτές αφρού, γιατί στην περιοχή έχουν εμφανιστεί κάτι πολύ ενδιαφέροντες λούτσοι μεγέθους κιλού και πάνω. Το αποτέλεσμα του όλου εγχειρήματος θα κατατεθεί υπό μορφήν ψηφιακών δεδομένων σε αυτή τη θέση. Δηλαδή θα υπάρξει φωτογραφικό υλικό που θα ... αποθανατίσει είτε την επιτυχία, είτε την αποτυχία της όλης δράσης.
Υ.Γ.: Στο όλο εγχείρημα ενδέχεται να παραστεί (είμαστε ήδη δυο στη βάρκα) ως παρατηρητής και κάποιος πρόσφατα αποκτηθείς φίλος ερασιτέχνης ψαράς, με τον οποίο ήρθα σε γόνιμη επαφή μέσω του psarema.gr, οπότε θα υπάρξει και αυτόπτης μάρτυς για να επιβεβαιώνει των ... φωτογραφιών το αληθές.
Παρακαλώ το παράδειγμά μου να ακολουθήσουν και όσον το δυνατόν περισσότεροι, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι επιτέλους συμβαίνει ψαρευτικά στη χώρα που ζούμε!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ), Κώστας Κωνσταντόπουλος {dady}, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

28/09/2014 13:05 #67 από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Απαντήθηκε από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ στο θέμα Το καφενείο του Ψαρά 4
Mιχαλη παρα το οτι τωρα ειναι η καλυτερη εποχη ισχυει πιστευω οτι καθε περσι και καλυτερα!Εγω εριξα ενα ψιλο με καμια ογδονταρια αγκυστρια και δωλωμα καραβιδακι το προηγουμενο ΣΚ και τα αποτελεσματα ηταν αποκαρδιωτικα!Ενα λυθρινι ολο κι ολο και αυτο μικρο!Σκεφτομαι το αλλο ΣΚ πρωτα ο θεος να το ριξω σε ενα αλλο σημειο που ξερω αλλα ειναι πολυ πιο ρηχα!Βεβαια στον Ωρωπο που ειμαι εγω υπαρχει εδω και χρονια υπεραλιευση.....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Μιχάλης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

28/09/2014 14:17 - 28/09/2014 14:25 #68 από Μιχάλης
Απαντήθηκε από Μιχάλης στο θέμα Το καφενείο του Ψαρά 4

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: Mιχαλη παρα το οτι τωρα ειναι η καλυτερη εποχη ισχυει πιστευω οτι καθε περσι και καλυτερα!Εγω εριξα ενα ψιλο με καμια ογδονταρια αγκυστρια και δωλωμα καραβιδακι το προηγουμενο ΣΚ και τα αποτελεσματα ηταν αποκαρδιωτικα!Ενα λυθρινι ολο κι ολο και αυτο μικρο!Σκεφτομαι το αλλο ΣΚ πρωτα ο θεος να το ριξω σε ενα αλλο σημειο που ξερω αλλα ειναι πολυ πιο ρηχα!Βεβαια στον Ωρωπο που ειμαι εγω υπαρχει εδω και χρονια υπεραλιευση.....

Δημήτρη είναι αλήθεια ότι τα μηνύματα που παίρνω από τον Ευβοϊκό γενικώς είναι απογοητευτικά. Όμως, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να σε παρηγορήσει, το γεγονός ότι τα ίδια περίπου μηνύματα παίρνω και για την δική μου περιοχή, από όλους τους γνωστούς ερασιτέχνες και επαγγελματίες που συζητάω.
Παρ' όλα αυτά εγώ εξακολουθώ να είμαι ... ευχαριστημένος από την ανταπόδοση της "μαμάς θάλασσας" αν δω το πράγμα σε βάθος χρόνου και όχι στο στενό χρονικό όριο της μιας ή δυο ημερών. Για να καταλάβεις τι εννοώ θα εξηγηθώ καλύτερα, προκαλώντας έτσι και άλλους να ... τοποθετηθούν σχετικά.
Εγώ κάθε χρόνο ρίχνω τη βάρκα μου στο νερό τον Ιούνιο και ψαρεύω μέχρι τον Απρίλιο, οπότε τη βγάζω για την ετήσια συντήρηση και ξαναρχίζω από την αρχή το ίδιο βιολί.
Τη φετινή χρονιά ψάρεψα 3-4 φορές μέχρι τα μέσα Ιουλίου και από κει και πέρα καθημερινά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, πάντα στην περιοχή που μόνιμα δραστηριοποιούμαι. Τα ψαρέματα που έκανα ήταν ψιλό παραγάδι με δόλωμα κατεψυγμένο καραβιδάκι, κατά μέσο όρο 150 αγκίστρια ημερησίως, δυο φορές μέτζο με φιλέτο φρέσκιας σαρδέλας και σχεδόν καθημερινά συρτές αφρού στα μεσοδιαστήματα.
Δεν έχω κάτσει να ζυγίσω και να μετρήσω ακριβώς αυτά που έπιασα, μπορώ όμως να καταγράψω τα εξής:
Είχα μια απόδοση μέσου όρου τουλάχιστο 1 κιλό ανά 100 αγκίστρια στο παραγάδι και στις ψαριές πρέπει να συμπεριλάβω μία στείρα 2,5 κιλών, 2 σαλάχια 3,5 και 5,5 κιλών αντίστοιχα, 3 χελιδονόψαρα 800 - 1500 γραμμάρια έκαστο και ένας σαργός 1.600 γραμμάρια (φαφούτης παππούς).
Στη συρτή αφρού έπιασα 15 λούτσους 700 - 1500 γραμμάρια ο καθένας.
Τα ψάρια που αποτελούσαν το σύνηθες μενού ήταν σαργοί 100-300 γραμ. 50%, και το υπόλοιπο 50% λυθρίνια 100-500 γραμ., φαγκρόπουλα και τσιπούρες στα ίδια περίπου μεγέθη και διάφορα μικρόψαρα όπως σπάροι, μουρμούρες, σκαθάρια κ.λ.π.
Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι η καθημερινή μου ενασχόληση που συμπεριλάμβανε δόλωμα - καλάρισμα - λεβάρισμα - νετάρισμα των παραγαδιών, υπερέβαινε τις 10-12 ώρες ημερησίως, γεγονός που με αδυνάτισε κατά 5 (!) περίπου κιλά στη διάρκεια των 2,5 περίπου μηνών του καλοκαιριού.
Ήταν όμως κι αυτό ένα από τα κέρδη. :14:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

29/09/2014 03:17 #69 από ΝΑΣΟΣ
Απαντήθηκε από ΝΑΣΟΣ στο θέμα Το καφενείο του Ψαρά 4

Μιχάλης έγραψε: Θα ήθελα με την ευκαιρία να θυμίσω ότι η εποχή (τέλη Σεπτέμβρη), αν δεν κάνω λάθος, είναι η καλύτερη για τους απανταχού της Ελλάδας παραγαδιάρηδες. Επομένως περιμένω παραγαδιάρικες αναφορές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, συνοδευόμενες από τα ανάλογα σχόλια και συμπεράσματα, για να έχει και κάποια ψαρευτική χρησιμότητα η καθημερινή μας καφενοσυνεύρεση εδώ στο κλαμπ του psarema.gr.
Για να εξάψω τα πνεύματα θα ξεκινήσω εγώ την όλη διαδικασία, καταθέτοντας τα εξής:
Προετοιμάζομαι για "μεγάλο ψάρεμα" το οποίο αν όλα πάνε καλά θα διαρκέσει 4-5 ημέρες. Η περιοχή θα είναι το Πόρτο Χέλι (η βάση μου) και η μέθοδος θα είναι ψιλά και μέτζα παραγάδια δολωμένα με κατεψυγμένο καραβιδάκι και ψαροδόλι σαρδέλας.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και ελπίζω ότι θα καλάρουμε τουλάχιστον 300 - 500 αγκίστρια καθημερινά. Στα ενδιάμεσα θα "δουλεύουμε" συρτές αφρού, γιατί στην περιοχή έχουν εμφανιστεί κάτι πολύ ενδιαφέροντες λούτσοι μεγέθους κιλού και πάνω. Το αποτέλεσμα του όλου εγχειρήματος θα κατατεθεί υπό μορφήν ψηφιακών δεδομένων σε αυτή τη θέση. Δηλαδή θα υπάρξει φωτογραφικό υλικό που θα ... αποθανατίσει είτε την επιτυχία, είτε την αποτυχία της όλης δράσης.
Υ.Γ.: Στο όλο εγχείρημα ενδέχεται να παραστεί (είμαστε ήδη δυο στη βάρκα) ως παρατηρητής και κάποιος πρόσφατα αποκτηθείς φίλος ερασιτέχνης ψαράς, με τον οποίο ήρθα σε γόνιμη επαφή μέσω του psarema.gr, οπότε θα υπάρξει και αυτόπτης μάρτυς για να επιβεβαιώνει των ... φωτογραφιών το αληθές.
Παρακαλώ το παράδειγμά μου να ακολουθήσουν και όσον το δυνατόν περισσότεροι, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι επιτέλους συμβαίνει ψαρευτικά στη χώρα που ζούμε!





καλημέρα κααταρχην φιλοι μου κ καλη εβδομααδα ννα εχουμε,
μα ακριβως για αυτό τον λογο είμαι πεσμενος διοτι εχω να παω για ψαρεμα να ανοιχτω στην θαλασσα να βγαλω την πιλοτινα μου , να καλαρω τα πααραγαδια μου, να αρχισω να βλαστημαω κατά το λεβαρισμα κ όλα αυτά τα ωραια που μονο στο ψαρεμα μπορεις να βρεις.
εω να παω για ψαρεμα ακριβως από περυσι τον σεμπτεβρη στις αρχες τι να λεμε τωρα εχω παθει στερηση μεγαλου βαθμου εγω ειδικα κ τα παιδια οι παλιότεροι ξερουν τι λεω, εγω που εκλεβα την παρασκευη, επερνα κ από την δευτερα κ την εκανα για το χωριο, κ οσο σκεφτομε αυτό που αναφέρεις κ εσυ για αυτό τον μηνα που η θαλασσα προσφερει απλοχερα τα κυνηγιαρικα, τα μαυρα είναι σε εκρηγορση για να παρουν κιλα ναναι ετοιμα για την επερχομενη αναπαραγωγή κλπ κλπ κλπ

TIGHT LINES
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ), Κάλυμνος, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

29/09/2014 03:54 #70 από Δημήτρηs Κουζούπηs
Απαντήθηκε από Δημήτρηs Κουζούπηs στο θέμα Το καφενείο του Ψαρά 4
Καλημερα Νασο μου και καλη εβδομαδα! :bye: :give_rose:

static.panoramio.com/photos/original/28891330.jpg
Δεν θα σε ξεχασω ποτε φιλε ΑΡΗ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.781 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection