× Ποιο να διαλέξω; Καγιάκ και ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ.
Τι πρέπει να προσέχω;
Πώς ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ίδιου τύπου διαφορετικών εταιρειών;

Ερώτηση ΚΑΓΙΑΚ και Εγγυήσεις

05/06/2012 16:52 #1 από anton (Αντωνης Καντιδακης)
ΚΑΓΙΑΚ και Εγγυήσεις δημιουργήθηκε από anton (Αντωνης Καντιδακης)
Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό στίς αγορές μας, είναι οι εγγυήσεις.

ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ - ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ - ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ.

Δυστυχώς στην Ελλάδα οι έμποροι, εκτός απο άσχετοι συνήθως με το αντικείμενο που πουλούν, είναι και πολύ πονηροί, προσπαθώντας να κερδίσουν χρήματα, ακόμα και απο τις εγγυήσεις, με αποτέλεσμα, οταν συμβεί κάποια βλάβη στο υλικό ΟΧΙ απο υπαιτιότητα του χρήστη αλλά απο ελαττωματικό υλικό που μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε μέσα στην περίοδο της εγγύησης, να το παίζουν.. Κινεζοι..

Γιάυτό, ΠΡΙΝ αγοράσετε κάτι, Καγιάκ η εξαρτήματα αυτού, ρωτήστε τι ισχύει για την εγγύηση ποιός επιβαρύνεται με τα κόστη μεταφοράς απο και προς το εργοστάσιο σε περίπτωση βλάβης (που πρέπει υποχρεωτικά να είναι ο μεσάζων-κατάστημα), και ΠΑΡΤΕ εγγραφη και υπογεγραμμένη εγγύηση.

Μην αφήνετε την κατάσταση στα λόγια (χωρίς υπογραφή), γιατί την δύσκολη ώρα ο καταστηματάρχης-αντιπρόσωπος κλπ, θα βρεί χίλιες δυό δικαιολογίες για να μην αναλάβει την υποχρέωσή του και εμπλακεί σε..βαβούρα γιάυτόν..

Οι τιμές αγοράς, πάντα περιλαμβάνουν και τα κόστη εγγυήσεων με τα όποια χασίματα χρόνου-κόστη μεταφοράς κλπ. για το κατάστημα. Ετσι κι'αλλοιώς, το κόστος αντικατάστασης και αποστολής απο το εργοστάσιο (η την κεντρικη αποθήκη στην Ευρώπη) προς το κατάστημα, βαραίνει τον κατασκευαστή και ΟΧΙ το κατάστημα.

Οταν λοιπόν οι εδώ πωλητές εχουν Ευρωπαικές τιμές στα προϊόντα τους που δεν αντιστοιχούν στους δικούς μας μισθούς, ας συμπεριφέρονται τουλάχιστον και Ευρωπαϊκά στην αντιμετώπιση των εγγυήσεων, ως οφείλουν και απο τον Νόμο..

Γι'αυτό πρέπει και εμείς βέβαια, σαν καταναλωτές να διαβάζουμε τις οδηγίες χρήσεως και να ακολουθούμε την συντήρηση οπως αναφέρεται στα εγχειρίδια.

Σε περίπτωση τέλος διαφωνίας με τον έμπορο (και εάν και εφόσον βεβαια εχει άδικο), μπορουμε και πρέπει να απευθυνόμαστε στον "Συνήγορο του καταναλωτή", στις ενώσεις των καταναλωτών και, βέβαια με γράμμα και φωτογραφίες, ( στοιχεια ) στην εταιρεία στο εξωτερικό που αντιπροσωπεύει το εδώ "όποιο" κακό κατάστημα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs Κουζούπηsanton (Αντωνης Καντιδακης)Παπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.169 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection