Ερώτηση Ψάρεμα με την τεχνική Bolognese

09/06/2007 13:23 #18 από Σμυρνάκης Χρήστος (xrhstos_angler)
Απαντήθηκε από Σμυρνάκης Χρήστος (xrhstos_angler) στο θέμα Απ: Ψάρεμα με την τεχνική Bolognese
γεια σου Δημητρη...λοιπον επειδει ασχολουμε καμποσο κ μετα δυο(εγγλεζικο-μπολονεζ)θα σου προτεινα το εξεις:ενω εχεις την αρματωσια ετοιμη πιανεις το παραμαλλο 4-5 ποντους πανω απο το αγκηστρι κ με μια εναλακτικη κινηση(τραβωντας το παραμαλλο πισω με το αριστερο η το δεξι το αλλο χερι που κραταει το καλαμι πηγαινει μπροστα)με συνεπεια να λυγιζει η μυτη του καλαμιου οσο εσυ θελεις και μετα αφηνεις το παραμαλλο και πεφτει οπως ακριβως και στο εγγλεζικο.για οτι αλλη απορια εχεις εδω ειμαστε. :bye:

I BELEAVE IN CATCH & RELEASE
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

09/06/2007 17:17 #19 από Γιάννης Γιατράκος (fiesta)
Απαντήθηκε από Γιάννης Γιατράκος (fiesta) στο θέμα Απ: Ψάρεμα με την τεχνική Bolognese
Δημήτρη, το λες και μόνος σου: "Βέβαια με πολύ  αέρα στην πλάτη  κάτι γίνεται με το στρώσιμο της αρματωσιάς"
Αυτό ίσως να είναι το ένα πρόβλημα, ότι το μπέρδεμα σου γίνεται με διαφορετικής διεύθυνσης αέρα εκτός του αέρα που έρχεται από την πλάτη. Το άλλο (υποθέτω) είναι ότι δεν την στρώνεις από λίγο μακρύτερα από εκεί που θέλεις να ψαρέψεις (την αφήνεις κάθετα να κατέβει όπως στο απίκο, μόνο που εδώ έχεις απλωμένα μολύβια και όχι ένα μεγάλο ή μερικά συγκεντρωμένα).
Δεν χρειάζεται πέταγμα, αλλά ένα ελαφρύ τίναγμα να "στρώσει" και να έρθει με τη βοήθεια του καλαμιού σου, στο σημείο που θέλεις να ψαρέψει η αρματωσιά σου. Είμαι σίγουρος, πως αν ακολουθήσεις τα παραπάνω, δεν θα αντιμετωπίσεις ξανά παρόμοιο πρόβλημα. :dance3:

www.customrods.gr/

Η βλακεία μερικών ανθρώπων, είναι ανεκτίμητη... Για όλα τ' άλλα, υπάρχει η Mastercard!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

09/06/2007 19:16 #20 από Δημήτρης Ρέρας (SVA)
Απαντήθηκε από Δημήτρης Ρέρας (SVA) στο θέμα Απ: Ψάρεμα με την τεχνική Bolognese
Χρήστο και Γιάννη σας ευχαριστώ πολύ  :good: :good: :thank_you2:
Η αλήθεια είναι ότι δεν το 'πάλεψα' και πολύ το άθλημα, επειδή 'την έχω βρει' με το καλάμι αυτό απικεύοντας στα βαθειά
Θα ακολουθήσω τις οδηγίες και σίγουρα θα το εμπεδώσω.

Φ ι λ ι κ ά ................... 'spark'

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

22/06/2007 16:49 #21 από Νίκος (nikos_ps)
Απαντήθηκε από Νίκος (nikos_ps) στο θέμα Απ: Ψάρεμα με την τεχνική Bolognese
Καλησπέρα σε όλους,

Αυτό που δεν έχω καταλάβει από κάποια προηγούμενα post είναι πως είναι δυνατόν να ψαρεύεις με τη μέθοδο bolognese σε βάθος πολύ μεγαλύτερο από αυτό του καλαμιού σου  :mega_shok:. Από τη στιγμή που υπάρχει stopper πριν από το φελό σημαίνει πως η πετονιά θα σταματάει εκεί και δε θα μπορεί να τυλίγεται - ξετυλίγεται από το μηχανισμό / καλάμι. Είναι εύκολο σε κάποιον να κάνει ένα απλό σχήμα το οποίο να με διαφωτίσει για το πως ψαρεύουμε με αυτή τη μέθοδο?

Ευχαριστώ

Νίκος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

22/06/2007 21:59 #22 από Νίκος (geraki76)
Απαντήθηκε από Νίκος (geraki76) στο θέμα Απ: Ψάρεμα με την τεχνική Bolognese
Καλησπέρα Νίκο
Το stopper θα πρέπει να έχει μικρότερο πάχος από τον πρώτο οδηγό της μύτης.
Η ίδια λογική είναι και για το εγγλέζικο.

Φιλικά,

Νίκος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

24/06/2007 21:38 #23 από Δημήτρης Ρέρας (SVA)
Απαντήθηκε από Δημήτρης Ρέρας (SVA) στο θέμα Απ: Ψάρεμα με την τεχνική Bolognese
Έχω διαπιστώσει, ψαρεύοντας απίκο με καλάμι μπολονέζ στα 15 μέτρα βάθος, ότι τα ψάρια (τα μεγαλούτσικα) έρχονται έξω, σχεδόν ψόφια  :shok:
Ούτε μια 'κολοτούμπα' στον..... κουβά.  :scratch_one-s_head:
Μήπως φταίει το μηχανάκι (stradic-ανάβω και τσιγάρο,που λέει και ο λόγος,  όση ώρα παίρνει φρένα) και όχι το καλάμι?(TUBERTINI)
Μήπως και τα δύο ?
Τα έχω 'βολευτεί'  απίστευτα και τα δύο πάντως.
Σαν απικατζής βέβαια, δεν συγκρίνω την όλη αίσθηση της πορείας προς τα έξω, με το καθαρό απίκο.

Φ ι λ ι κ ά ................... 'spark'

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

24/06/2007 23:15 #24 από Γιωργος Μενεγακης (daemonhook)
Απαντήθηκε από Γιωργος Μενεγακης (daemonhook) στο θέμα Απ: Ψάρεμα με την τεχνική Bolognese
Δημητρη ποσο θα αντεξει ενα ψαρι,στην απιστευτη και συνεχομενη παραβολη ενος 7μετρου bolognese; :whistle3: :whistle3:Για το stradic τα εχω πει και σε αλλο ποστ.....εκπληκτικο :shok: :shok:Τι αρματωσια χρησιμοποιεις,διαμετρους μανας,παραμαλου κλπ;
Φιλικα Γιωργος :bye:

Δυο πραγματα ειναι απεραντα.Η βλακεια ορισμενων ανθρωπων και το συμπαν.Για το δευτερο δεν ειμαι σιγουρος..........Αλβερτος Αινσταιν.

Φωτια και τσεκουρι στα σπαρια...ΤΩΡΑ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

25/06/2007 15:22 #25 από Δημήτρης Ρέρας (SVA)
Απαντήθηκε από Δημήτρης Ρέρας (SVA) στο θέμα Απ: Ψάρεμα με την τεχνική Bolognese
Γεια σου Γιώργη
Μάνα 22 fcoated και παράμαλλο 20  Gorila Tubertini, για να μην αποχιάζω κάθε φορά.
Όμως όχι σε στύλ μπολονέζ αλλά απίκο (χωρίς φελλό)με σαλαγκιά Νο 12 μακρυκότσανη άσπρη της Mustad (δεν θυμάμαι τύπο)
Δοκιμάζοντας ενίοτε με καθαρό μπολονέζ δεν είχα τα αναμενόμενα αποτελέσματα διότι με ξεγελούσε ο φελλός με την .... ψιλαδούρα
Όταν εξαφανιστεί, κατα τον Οκτώμβρη, θα πειραματιστώ ξανα σε bolo

Φ ι λ ι κ ά ................... 'spark'

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

01/07/2007 13:55 #26 από ΜΙΧΑΛΗΣ
Απαντήθηκε από ΜΙΧΑΛΗΣ στο θέμα Απ: Ψάρεμα με την τεχνική Bolognese
shmera exei bradino psarema bologneze me begattini

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

01/07/2007 14:16 #27 από ΜΙΧΑΛΗΣ
Απαντήθηκε από ΜΙΧΑΛΗΣ στο θέμα Απ: Ψάρεμα με την τεχνική Bolognese
kalhspera kapoios na milisoyme gia bolognese :clapping: :clapping:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.521 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection