Ερώτηση ΣΑΜΑΡΙ

11/03/2010 13:22 #1 από STRATOS
ΣΑΜΑΡΙ δημιουργήθηκε από STRATOS
Παιδια ξερεις κανεις για το πως βγαζουμε το σκουληκι που ονομαζεται σαμαρι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/03/2010 22:38 #2 από babinosv
Απαντήθηκε από babinosv στο θέμα ΣΑΜΑΡΙ
Νομίζω πως δεν πρόκειται για σκουλήκι αλλά για μαλάκιο οστρακοειδές. Κάτι σαν στρείδι δηλαδή. Και νομίζω ότι το βρίσκει κανείς μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας, μάλλον σε κάποια νησιά, που όμως μου διαφεύγουν. Σε πρόσφατο τεύχος ψαρευτικού περιοδικού υπήρχαν κάποιες πληροφορίες.

Αν δε βρέξεις τον πωπό σου ψάρια δεν πιάνεις!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/03/2010 22:41 #3 από babinosv
Απαντήθηκε από babinosv στο θέμα ΣΑΜΑΡΙ
Κάτι βρήκα, για δες εδώ:

Σαμάρι: Δόλωμα παραπλήσιο με τον σωλήνα.
Πολύ γνωστό στη Β.Ελλάδα.
Βρίσκεται σε αμμώδεις βυθούς.
Παλαιότερα το έβρισκες εν αφθονία σε δολοματζίδικα αλλά τώρα είναι πολύ σπάνιο.
Βγαίνει με τον ίδιο τρόπο που βγαίνει και ο σωλήνας.
Με μία σιδερόβεργα με λυγισμένο το ένα άκρο. Το πρόβλημα σε σχέση με τον σωλήνα είναι ότι χρειάζεται πολλή περισσότερη δύναμη για να βγεί αφού με το πόδι που διαθέτει είναι βαθια ριζωμένο.
Καλό δόλωμα για μουρμούρες σαργούς τσιπούρες.

Αν δε βρέξεις τον πωπό σου ψάρια δεν πιάνεις!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

27/03/2010 16:16 #4 από Enty
Απαντήθηκε από Enty στο θέμα ΣΑΜΑΡΙ
ΣΑΜΑΡΙ...........
Εχει την οψη σαμαριουσαν αυτα που χρησιμοποιουνται
στα αλογα και τα γαιδουρακια.Το σαμαρι βρισκεται σε αμμωδεις βυθους σε βαθη απο 10 ποντους εως 4-5 μετρα.Το χαρακτηριστικο του γνωρισμα ειναι δυο μεγελες τρυπες,σε μεγεθος μεγαλο οποιου κερματος,η μια κοντα σρην αλλη.
Το σαμαρι ψαρευει καλυτερα ζωντανο οποτε θα πρεπει να το διατηρουμε στη θαλασσα, η στο ψυγειο στη συντηρηση, με βρεγμενη εφημεριδα, οπου μπορει να μεινει ζωντανο για 4 ημερες.Ενας αλλος τροπος για να διατηρησουμε το σαμαρι ειναι η καταψυξη,παιρνουμε το σαμαρι ζωντανο και το κοβουμε σε δολωσιες αναλογα με το μεγεθος που θα τις χρειαστουμε για το ψαρεμα μας.τις δολωσιες αυτες τις τοποθετουμε ειτε σε εφημεριδα, ειτε σε ενα μπολ και προσθετουμε αρκετο χοντρο αλατι. Το αλατι αυτο σκληραινει το δολωμα το οποιο βγαζει αρκετα υγρα που τα απορροφαει η εφιμεριδα η τα αδειαζουμε απο το μπολ.Μετα απο καμια ωρα περιπου το δολωμα μας ειναι ετοιμο να καταψυχθει.Το τοποθετουμε μεσα σε καποιο μικρο δοχειο και οταν το χρειαστουμε ειναι ετοιμο προς χρηση και μαλιστα αρκετα πιο σκληρο απο ο,τι το ζωντανο.
Για να δολωσουμε το σαμαρι, πρεπει να του αφαιρεσουμε το κελυφος,με ενα κοφτερο μαχαιρι.
Το κοβουμε οπως ακριβως κοβουμε το καλαμαρι,η τη σουπια.Το αγκιστρωνουμε οπως ενα παραγαδι,δηλαδη δυο η τρεις η περισσοτερες φορες, αφηνοντας παντα στην ακρη προς την πλευρα της ακιδας του αγκιστριου, καποιο τμημα να περισσευει αφηνοντας το αρπαδι του αγκιστριου ελευθερο.
Ενα αρκετα μεγαλο σαμαρι μπορει να βγαλει 30 και 40 δολωματα για ψιλο αγκιστρι.
Επισης μπορουμε να δολωσουμε κι ολοκληρο το σαμαρι αν ειναι μικρο, σε μεγαλη ζοκα.Τοτε ομως το ψαρεμα μας απευθυνεται σε ιδιατερα μεγαλα ψαρια οπως φαγκρια, συναγριδες και απαιτει ειδικες τεχνικες ψαρεματος και αριστη γνωση του βυθου... :victory: :victory: :victory:


ΦΙΛΙΚΑ
ΑΝΤΡΕΑΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

27/03/2010 18:55 #5 από Enty
Απαντήθηκε από Enty στο θέμα ΣΑΜΑΡΙ
Παρτε και μια ωραια φωτογραφια με το σαμαρι. :victory: :victory: :victory:

Φιλικα
Αντρεας
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

27/11/2018 22:56 #6 από sakiss
Απαντήθηκε από sakiss στο θέμα ΣΑΜΑΡΙ
kalhspera ksereis kapoios na m pei poso kostizei to samari agora lianikhs?
Eyxaristw!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.503 δευτερόλεπτα