Ερώτηση Floater....

09/05/2006 19:27 #1 από striftaroparamanas
Floater.... δημιουργήθηκε από striftaroparamanas
Το floater αποτελεί ένα από τα πολλά εξαρτήματα τα οποία προσαρμόζουμε στις αρματωσιές μας, στην τεχνική του casting κατά κόρον.
Τα floater(άκια) του εμπορίου ,έχουν συνήθως κυλινδρικό - ελλειψοειδές σχήμα και έντονο φωσφορούχο χρώμα (ένα ή δύο) ,και το υλικό κατασκευής τους είναι balsa. Θα ήθελα να μοιραστώ κάποιους προβληματισμούς μου ,που ίσως έχετε και κάποιοι από εσάς για το συγκεκριμένο εξάρτημα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

1. Είστε της άποψης ότι το συγκεκριμένο εξαρτηματάκι συντελεί στην απόδοση του ψαρέματος ,βελτιώνοντας παράλληλα την παρουσίαση του δολώματος :?:

2. Πιστεύετε ότι τα floater του εμπορίου έχουν το κατάλληλο μέγεθος ώστε να «δημιουργούν» την κατάλληλη άνωση και να «ανασηκώνουν» το δόλωμα (δεδομένου του βάρος του) ,( δηλαδή να πραγματοποιούν τον υποτιθέμενο σκοπό τους) :?:

Αυτά είναι δύο βασικά ερωτήματα τα οποία θα ήθελα να απαντηθούν ,ΟΧΙ από αυτούς που χρησιμοποιούν ή δεν χρησιμοποιούν τα floaters ,αλλά από αυτούς που πραγματικά γνωρίζουν την λειτουργία τους.

Προσωπικά ,είμαι της άποψης ότι τα floater του εμπορίου έχουν πολύ μικρό μέγεθος ,με αποτέλεσμα να πρέπει να τοποθετηθούν πολύ κοντά στο αγκίστρι, πράγμα το οποίο νομίζω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις (και ανάλογα πολλών παραγόντων) τρομάζει το ψάρι που είναι διατεθειμένο να τσιμπήσει.
Επίσης ,πιστεύω ότι ένα αυτοσχέδιο floater (από φελλό που χρησιμοποιείται στη λεκάνη του παραγαδιού π.χ) ,του οποίου το μέγεθος θα καθορίσουμε εμείς ,είναι προτιμότερο.
Δεν υποτιμώ την λειτουργία των floater ,(εξ άλλου ας μην ξεχνάμε οτι το ciao-ciao ουσιαστικά είναι ένα floater κρυμμένο μέσα στο δόλωμα) και απεναντίας θέλω να καταλάβω περισσότερα για την ορθή χρήση του (με την έννοια της απόδοσης)
Παρακαλώ θερμά τον COSTASANDROS ,ο οποίος έχει αποδείξει τις ικανότητες και το ταλέντο του ,να μας αποδώσει ένα σχήμα ,έτσι ώστε να καταλάβουμε την σχέση μεταξύ του μεγέθους που πρέπει να έχει το floater ανάλογα με το βάρος του δολώματος ,ΑΛΛΑ και την απόσταση την οποία πρέπει να τοποθετείται πάνω στο παράμαλλο ώστε να δίνει στο δόλωμα την ελκυστική κίνηση που βοηθάει στην αποδοτικότητα του..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/05/2006 11:05 #2 από COSTASANDROS
Απαντήθηκε από COSTASANDROS στο θέμα Floater....
Πολυ ενδιαφερον ζητημα με πλοκαμια πολλα οπως θα
δειξει το μελλον.... :wink:
Γιαννη εχω πολυ δουλεια αλλα θα δω τι μπορω να κανω
με το σχεδιο συντομα..... :( :? :cry:
Στο μεταξυ ας πουν και οι αλλοι φιλοι τις αποψεις τους..... :)

φιλικα
κωστας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/05/2006 14:30 #3 από stamatis_t
Απαντήθηκε από stamatis_t στο θέμα Floater....
Γιάννη τα floaters τα χρησημοποιώ σπάνια και σε πολύ συγκεκριμένα ψαρέματα.

Σαφώς τα μικρά του εμπορίου είναι πολύ μικρά, στην καλλίτερη να δουλέψουν με ψιλά δολώματα, αλλά και πάλι δεν τα χρησημοπιώ.
Προτιμώ μεγάλα στρογγυλά floaters (αυτά που έχει το veals) τα οποία ή βάζω σε μακρύ παράμαλο, ή στην μάνα κάτω από το στριφτάρι ενός συρόμενου παράμαλου, ώστε να αρχίσει να ανεβάζει το στριφτάρει επάνω και κατα συνέπεια το παράμαλο. Έτσι δεν έχω και κάτι στο παράμαλλο. Επίσης το κάνω και με 2 ακόμα floaters κολλητά αν έχω μεγάλα δολώματα (μανάκια, "γκουμούτσες" φαραώ).
Floater στο παράμαλο βάζω μικρότερο κυρίως σε γκρέμια και βράχια (σε συνδιασμό με breaker στο βαρίδι) ώστε να ελαχιστοποιώ τα σκαλώματα. Σε αυτή την περίπτωση το έχω βάψει μάυρο με ένα μαρκαδόρο ανεξίτηλο.

Δεν έχω κάποιο κανόνα για τη χρήση τους. Απλά όταν βλέπω ότι δεν υπάρχει κίνηση, χρησημοποιώ διάφορα τρύκ με τα floaters, χωρίς να σημαίνει ότι είναι πάντα η αποτελεσματικότερη λύση. Απλά να πώ κλείνωντας ότι σχεδόν ποτέ δεν τα χρησημοποιώ ημέρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/05/2006 14:56 #4 από michail
Απαντήθηκε από michail στο θέμα Floater....
Φίλε striftaroparamanas καταρχήν σε χαιρετώ, νομίζω οτι είναι η πρώτη φορά που γράφω στο site αν και παρακολουθώ πολύ καιρό τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις του. Επειδή χρησιμοποιώ floaters στο ψάρεμα μου θα σου πω τι έχω παρατηρήσει απο τη χρήση τους.
Καταρχήν χρησιμοποιώ τα δίχρωμα floater της WINNER (κοκκινο-κίτρινο) το μέγεθος LARGE. Τα χρησιμοποιώ σε αρματωσιά pater noster στο πάνω παράμαλο που έχει μήκος περίπου 30cm. Τοποθετώ το floater 5cm περίπου πρίν το αγκίστρι και αυτό είναι ικανό να ανασηκώνει απο το βυθό τα μικρά δόλωματα (αμερικάνο, μαύρο, mourons, ακροβάτη, καραβιδάκι) που χρησιμοποιώ. Ψαρεύω κατά 99% σε αμουδερές παραλίες και τα ψάρια που κυνηγώ είναι μουρμούρες και τσιπούρες. Τέτοια εποχή που τα ψάρια είναι πεινασμένα και μουντάρουν εύκολα τα δολώματα, μετά την νηστεία του χειμώνα, η αποτελεσματικότητα του αγκιστριού με το floater είναι εντυπωσιακή σε σχέση με το κάτω αγκίστρι και χωρίς υπερβολές η αναλογία είναι 10:1. Επισης στο αγκίστρι με το floater πιάνω συχνά ψάρια που πάρα πολύ σπάνια πιάνω με το κατω αγκίστρι όπως λαβράκια, μελανούρια ,κοκκάλια, λιτσάκια. Αυτά ισχύουν απο Απρίλιο έως και Ιούνιο. Από τον Ιούλιο και μετά δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται αλλά όπως λέω εγώ τα ψάρια 'διαολεύουν'. Γίνονται πολύ επιφυλακτικά λόγω μάλλον της μεγάλης ενόχλησης (κόσμος στις παραλίες μέχρι αργά, πολλοί ψαράδες) οπότε κάτι τόσο κραυγαλέο όπως το floater δίπλα στο δόλωμα τα τρομάζει και δεν το πλησιάζουν εύκολα(εκτός απο τα κοκκάλια, λιτσάκια) οπότε το καταργώ απο τις αρματωσιές μου. Ελπίζω να βοήθησα :D :D

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/05/2006 15:59 #5 από ZEROCAST
Απαντήθηκε από ZEROCAST στο θέμα Floater....
Τα floaters κυκλοφορούν σε διαφορετικά μεγέθη, χρώματα αλλά και υλικά κατασκευής.

αφρωδες υλικο φοσφωρουχο

αφρωδες υλικο βαμενο

balsa

Συνδυάζονται απόλυτα με τις συνθήκες που ψαρεύουμε αλλά και τα είδη των ψαριών που κυνηγάμε.

Εάν ψαρεύουμε σε καιρό ενδυκνειονται τα μεγάλα μεγέθη γιατί πρώτα παίζουν το ρόλο του stopper στο παράμαλλο καθώς δολώνουμε μεγάλα σκουλήκια και δεν θέλουμε να κόβουν βόλτες στο παράμαλλο.

Με ήπιες συνθήκες και για ψαριά που σκάβουν οχ μουρμούρα τα έλκει ο χρωματισμός αλλά και ο συνολικός συνδυασμός δολώματος – floater.(ισχύει και για την α΄περιπτωση).

Μου έχει τύχει να ψαρεύω μουρμούρες και να βγάζω την αρματωσιά με δαγκωμένο το floater.
Όταν δόλωσα 4 small για να καλύψω το αγκίστρι, απλά δεν το πειράζανε!!
Επισης με wishbourne αρματωσια(2 παραμαλλα πολυ κοντα το ενα με το αλλο) και διπλα floaters επιασα μουρμουρι και κοκαλι!!
Το πόσο ανασηκώνει το παράμαλλο εξαρτάται και από το μήκος του , όσο πιο μακριά το τοποθετήσουμε τόσο δυσκολότερο είναι να το πετύχουμε.
Κυκλοφορούν σε 4 μεγέθη(S-M-L-XL) και δουλεύουν καλύτερα με αρματωσιές που έχουν σταθερό μολυβί.

Συνολικά τα θεωρώ σημαντικό κομμάτι των αρματωσιών μου και πάντα ψαρεύω με floater στο ένα μου καλάμι.

Ελπίζω να βοήθησα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.176 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection