Δεν θα ασφαλίζονται όσα ΙΧ δεν έχουν περάσει έλεγχο ΚTEO το 2010

Επιπτώσεις στην ασφαλιστική κάλυψη των αυτοκινήτων που δεν θα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, θα φέρει ρύθμιση που προωθεί για ψήφιση στη Βουλή το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, που αφορά περίπου δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα πρέπει στις αρχές του 2010 να τα περάσουν από ΚΤΕΟ, αν δεν το πράξουν, τότε δεν θα ασφαλίζονται.

Ο έλεγχος κοστίζει 40 ευρώ σε δημόσιο ΚΤΕΟ, 45 ευρώ στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, ο εκπρόθεσμος έλεγχος στοιχίζει 80 ευρώ και η Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων στοιχίζει 9 ευρώ.

Με τη νέα ρύθμιση, που θα έχει ψηφιστεί έως τέλος του έτους, οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να τα ασφαλίσουν θα πρέπει να προσκομίζουν το δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από το ΚΤΕΟ, ενώ και για να περάσουν από τεχνικό έλεγχο θα πρέπει να προσκομίζουν το ασφαλιστήριο του οχήματός τους.

Έτσι δε θα κυκλοφορούν ανασφάλιστα και επικίνδυνα οχήματα στους δρόμους.

Υπολογίζεται ότι το κράτος χάνει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, από τα οχήματα που δεν περνάνε από τεχνικό έλεγχο.

Την τελευταία τριετία μόνο στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης υπολογίζεται πως δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο περίπου 1,2 εκατ. οχήματα ενώ στην υπόλοιπη χώρα αγγίξουν τις 800.000 ΙΧ.

Το 2006 δεν προσήλθε σε ΚΤΕΟ το 45% του στόλου
Το 2007 απείχε το 55% και
Το 2008 εκτιμάται ότι το 65% των ιδιοκτητών απέφυγαν το ΚΤΕΟ


ΠΗΓΗ: ΕΞΠΡΕΣ


No Internet Connection