Από τη ζωή σε σπηλιά, στην απόλυτη χλιδή

Ζούσαν κάτω από τα όρια της φτώχιας για περισσότερα από 20 χρόνια, πουλώντας παλιοσίδερα. Σπίτι τους ήταν μία σπηλιά, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βουδαπέστη.

Όλα αυτά μέχρι χτες. Η ζωή των αδερφών Zsolt και Gesa Peladi άλλαξε σελίδα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Australian Times, μαζί με την αδερφή τους που ζει στην Αμερική, πρόκειται να κληρονομήσουν την περιουσία της εξαφανισμένης μέχρι σήμερα γιαγιάς τους, που υπολογίζεται στα 4 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

"Γνωρίζαμε ότι η μητέρα μας ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας. Ήταν δύσκολος όμως άνθρωπος. Κάποια στιγμή μας εγκατέλειψε. Χάσαμε κάθε επαφή τόσο με εκείνη, όσο και με τον πατέρα μας. Μετά από καιρό μάθαμε ότι η ίδια πέθανε. Δεν ξέρουμε αν η γιαγιά γνώριζε την ύπαρξή μας" αναφέρει ο Geza, 43 χρονών.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα χρήματα ήρθαν σαν μάννα εξ' ουρανού και πλέον πιστεύει ότι θα μπορέσει να κάνει πράξη μερικά από τα όνειρά του. "Το μόνο που είχαμε μέχρι στιγμής, ήταν ο ένας τον άλλο. Καμία γυναίκα δεν μας κοίταζε. Αλλά με τα χρήματα που θα πάρουμε, ίσως καταφέρουμε να βρούμε σύντροφο και να αποκτήσουμε μία κανονική ζωή", προσθέτει ο Geza.

Η εθελόντρια στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Gyula Balazs Csaszar δήλωσε: "Επικοινώνησε μαζί μας δικηγόρος της γιαγιάς τους, που απεβίωσε πρόσφατα στην πόλη Wurttenberg της Γερμανίας. Μάς προέτρεψε να βρούμε άμεσα τους αδελφούς Peladi. Μας είπε ότι θα τους έδινε ένα χρηματικό ποσό που θα βοηθούσε τη ζωή τους".

Το όνομα της εύπορης γιαγιάς δεν αποκαλύπτεται στα μέσα, για λόγους ασφαλείας. Στο μεταξύ, τα αδέλφια συγκεντρώνουν όλα τα πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν τους δεσμούς εξ' αίματος με την γιαγιά τους, προκειμένου να ταξιδέψουν μέχρι τη Γερμανία για την αποδοχή της κληρονομιάς.


ΠΗΓΗ: NEWS24/7


No Internet Connection