«Εγκαταλείπουν» το πλαστικό χρήμα οι Αμερικανοί

ΣTPOΦH στα μετρητά πραγματοποιούν οι Αμερικανοί καταναλωτές περιορίζοντας τις δαπάνες τους με πιστωτικές κάρτες, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τις αγορές για το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών.

Σημειώνεται ότι το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών σημαίνει την έναρξη των χριστουγεννιάτικων αγορών για τους Αμερικανούς και παρακολουθείται στενά η όλη δραστηριότητά τους, καθώς από αυτήν εξάγονται αρκετά ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία των λιανικών πωλήσεων.

Βάσει στοιχείων της America'Αs Research Group, τα οποία αποκαλύπτει το Reuters, μόλις το 26% των Αμερικανών χρησιμοποίησαν πιστωτική κάρτα για να πραγματοποιήσουν αγορές αυτό το Σαββατοκύριακο, κάτι το οποίο θεωρείται πρωτοφανές.

«Πρόκειται για δραματική και εκ βάθρων αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες των Αμερικανών», τονίζει στο Reuters κορυφαίο στέλεχος της America'Αs Research Group. Η είδηση δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τους λιανεμπόρους καθώς όταν οι Αμερικανοί πραγματοποιούν αγορές μέσω πιστωτικών καρτών έχουν την τάση να δαπανούν 20% έως 40% περισσότερα χρήματα. Ομως φρόντισαν να στραφούν στα μετρητά και όπως σημειώνει το Reuters και σε αγορές τις οποίες θεωρούν εξαιρετικά συμφέρουσες, λόγω υψηλών εκπτώσεων.

Βάσει, δε, στοιχείων της National Retail Federation αν και περισσότεροι Αμερικανοί βρέθηκαν στα καταστήματα το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο απ'Α ό,τι πέρυσι, οι περισσότεροι ήταν εξαιρετικά φειδωλοί στις αγορές τους. Αλλωστε η κρίση έχει οδηγήσει σε εκρηκτική πορεία την ανεργία στις ΗΠΑ και ως εκ τούτου οι Αμερικανοί καταναλωτές φροντίζουν να «αυτοσυγκρατούνται» καθώς δεν γνωρίζουν εάν αύριο θα έχουν δουλειά ή όχι.

 

ΠΗΓΗ: ΕΞΠΡΕΣ


No Internet Connection