Επέστρεψε βιβλία με μισό αιώνα καθυστέρηση

Μια πρώην μαθήτρια ενός γυμνασίου στο Φοίνιξ, την πρωτεύουσα της Αριζόνα, στις ΗΠΑ, επέστρεψε δύο βιβλία που είχε δανειστεί από τη βιβλιοθήκη του σχολείου της πριν από 51 χρόνια μαζί με μια επιταγή των χιλίων δολαρίων. Όπως έγινε γνωστό από τη βιβλιοθηκάριο του Λυκείο Κάμελμπακ, Ζορζέτ Μπορντίν,  τα δύο βιβλία η πρώην μαθήτρια, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμίας της, τα είχε δανειστεί  το 1959.

Μαζί με τα βιβλία και την επιταγή, υπήρχε και μια επιστολή όπου διευκρινίζονταν οι λόγοι για τους οποίους καθυστέρησε η επιστροφή των βιβλίων.

Συγκεκριμένα, η αποστολέας εξηγεί ότι το 1959 η οικογένεια της  αναγκάστηκε να μετακομίσει σε άλλη Πολιτεία, με αποτέλεσμα κατά τη διαδικασία της μετακόμισης να πάρουν και τα βιβλία μαζί τους.

Επίσης διευκρινίζεται ότι το ποσό των χιλίων δολαρίων, ανταποκρίνεται στο πρόστιμο που ενδεχομένως θα της επέβαλλε η βιβλιοθήκη του σχολείου, υπολογίζοντας ότι αυτό θα ανέρχονταν στα δύο σεντς την ημέρα. Το σύνολο, σύμφωνα με αυτό τον υπολογισμό, αναφέρει στο γράμμα της η πρώην μαθήτρια, ανέρχεται στο ποσό των 745 δολαρίων.

Τα επιπλέον χρήματα, σύμφωνα με την ίδια, είναι σε περίπτωση που οι τιμές του προστίμου είχαν αλλάξει.

Η βιβλιοθηκάριος δήλωσε ότι έμεινε κατάπληκτη από αυτή τη χειρονομία και πως τα βιβλία θα επιστραφούν στο ράφι όπου θα έπρεπε να είναι όλα αυτά τα χρόνια, ενώ με τα επιπλέον χρήματα θα αγορασθούν νέα βιβλία που θα εμπλουτίσουν την βιβλιοθήκη του σχολείου.


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


No Internet Connection